home home  printversie printversie home neurochirurgie > algemene informatie > epilepsie > nervus vagus stimulatie

Nervus vagus stimulatie ( VNS – NVS )

In het Medisch Spectrum Twente wordt al jaren lang deze operatie toegepast.

Mede door de inzet van Dr. vd Aa, als neurochirurg was hij tot 2007 verbonden aan het neurochirurgisch centrum van het Medisch Spectrum Twente, is dit centrum in Enschede een van de eerste, en een vd grootste implantatiecentra voor nervus vagus stimulatoren (NVS) bij epilepsie van Nederland.

Naast de neurochirurg die de implantatie verricht is de aanwezigheid van het NVS team zeer belangrijk. Een team bestaande uit neurologen en epilepsie verpleegkundigen die de patiënten begeleiden en zorg dragen voor de instelling van de nervus vagus stimulator.

Ook is er een wetenschappelijk medewerker van de UT Twente verboden aan dit team die de resultaten van de behandeling evalueert en eventueel nieuw onderzoek initieert.

Verreweg de meeste patiënten die voor een NVS in aanmerking komen worden geselecteerd door een ervaren epileptoloog (neuroloog zich gespecialiseerd in epilepsie). Veel patiënten die in Enschede worden geholpen komen via het SEIN instituut te Zwolle.

http://www.sein.nl/sites/default/timages/logonew.gif

·

Gespecialiseerd epilepsiecentrum:

www.sein.nl

Wie komen er in aanmerking voor een NVS?

Omdat de ontwikkelingen rond de nervus vagus stimulatie niet stilstaat, verwijzen we u door naar de uitgebreide site van de Epilepsie Vereniging Nederland. Op deze site vindt u uitvoerige informatie over de implantatieprocedure, de te verwachten resultaten etc.

Epilepsie Vereniging Nederland

NVS - Nervus Vagus Stimulatie

 

 

 

 

Nervus Vagus Stimulatie

 

 

 

 

 

 

Home

 

Contact

 

Download

 

 

 

 

 

 

Behandeling/operatie

De behandeling/operatie van deze implantatie van de stimulator vindt in principe plaats in een dagbehandeling. Alleen als de reisafstand dit niet toelaat of de narcose aan het eind van de dag nog niet helemaal is uitgewerkt kan de opname een dag langer duren.

De instelling van de stimulator (door de neuroloog of epilepsieverpleegkundige) vindt plaats 2 weken na de operatie, als de wond (een links in de hals en een in de okselplooi/onder het sleutelbeen) goed hersteld zijn.

Kinderen die deze operatie ondergaan

Je vader en moeder mogen bij jou blijven op de afdeling, neem jouw dierbare knuffel of iets anders dierbaars mee.

Als je naar de operatiekamer gaat gaan je ouders mee, in de wachtruimte voor de operatie krijgen zij een blauwe overal aan zodat ze met je mee kunnen naar de operatiekamer en bij je zijn tot dat je slaapt (narcose). Er worden in het MST Voorlichtingsmiddagen:kinderen en narcose gehouden. Na de operatie ga je naar de uitslaapkamer (recovery) als je daar bent haalt een verpleegkundige van deze afdeling je ouders weer op zodat ze dicht bij je zijn als je wakker wordt.

Ben je goed wakker en je mag weer naar je kamer dan komt de verpleegkundige van de afdeling je weer ophalen.

De Rechten van het kind als patiënt

nervus vagusstimulatie bij epilepsie »


Lees verder...
MD werkgroep epilepsie
Nervus vagus stimulatie
nervus vagusstimulatie bij epilepsie
Santeon
 home

Inloggen

home sitemap zoeken disclaimer copyright  Contact