Bezoek de E-healthmarkt in MST op donderdag 30 januari tussen 12.00 en 18.00 uur en maak kennis met bijzondere innovaties!

Een grote wens gaat in vervulling: er komt een Ronald McDonald huiskamer in het Vrouw Kind Centrum van MST. Op 9 januari is de overeenkomst getekend.

Het afgelopen jaar hebben medewerkers van Medisch Spectrum Twente zich met hart en ziel ingezet om de zorg voor onze patiënten weer verder te verbeteren. Met mooie resultaten tot gevolg. We zetten met trots een aantal highlights van 2019 op een rij!

MST heeft voor 2020 een akkoord bereikt met alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat iedereen ook in 2020 weer voor medisch specialistische zorg terecht kan bij MST.

Peter den Oudsten is benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van MST. Den Oudsten volgt Frans van Vught op, die na een periode van tien jaar op 1 januari 2020 zijn functie neerlegt.

Op Eerste en Tweede Kerstdag gelden aangepaste openingstijden voor de poliklinieken en bloed prikken in het ziekenhuis. Hier leest u de afwijkende tijden.

Patiënten die meedenken over de zorg in MST zijn onmisbaar voor ons ziekenhuis. In de bijeenkomst ‘De thermometer van onze zorg’ op 9 december staan we hier bij stil. De Cliëntenraad van MST organiseert voor het eerst deze informatieve bijeenkomst, speciaal voor cliëntenpanelleden en geïnteresseerden in dit onderwerp.

Steeds vaker worden er groeiremmende operaties bij kinderen uitgevoerd in MST. Dit jaar waren er al 25 doorverwijzingen, tegenover 10 in heel 2018. Maar, waarschuwen artsen, soms zijn kinderen te laat en heeft opereren geen zin meer.

Nederlandse ziekenhuizen gaan landelijk samenwerken in een nieuwe aanpak van alvleesklierkanker. Alle patiënten worden onderdeel van één groot wetenschappelijk onderzoek naar die meest dodelijke vorm van kanker, die jaarlijks aan ruim 2800 Nederlanders het leven kost.

Begin jaren 90 werd autologe stamceltransplantatie geïntroduceerd in het oosten van het land. Sinds die jaren heeft de techniek niet stilgestaan. Hematoloog Ron Schaafsma is een van de artsen die deze behandeling naar MST heeft gehaald, zodat patiënten dichtbij huis kunnen worden geholpen.

Bekijk met welke zorgverzekeraars Medisch Spectrum Twente een overeenkomst heeft. Per merklabel kunt u zien of er een contract is afgesloten voor 2020.

Ongeveer 1 op de 600 Nederlanders heeft hiv. Jaarlijks komen hier 800 nieuwe mensen bij. Hiv is tegenwoordig goed te behandelen met medicatie. Iemand met hiv met een onderdrukt virus kan hiv zelfs niet meer overdragen. Helaas lopen er ook nog steeds ruim 2500 mensen rond met hiv zonder het zelf te weten. Testen in […]

Deze week is het landelijke donorweek, die dit jaar in het teken staat van donorregistratie. Want vanaf juli 2020 treedt het systeem Actieve Donorregistratie in werking.

Op 7 november vind je publieksacademie ‘Levensreddende stamceltransplantaties’ plaats in MST. 
Tijdens de Publieksacademie op 7 november (19.00 – 21.30 uur) vertellen internisten en een verpleegkundig specialist alles over levensreddende stamceltransplantaties.

Ontvang nu gratis het e-book van Wilma’s blog verpakt in een verhalenbundel. Sinds eind 2017 schrijft Wilma prachtige verhalen over haar ervaringen als verpleegkundige op de AOA. Wilma heeft maar liefst 50 (!) blogs geschreven. Stuk voor stuk mooie verhalen. Al deze ontroerende, grappige en bijzondere verhalen hebben we gebundeld in een verhalenbundel met alle blogs van Wilma. En deze bundel is nu als gratis e-book te downloaden. Wij wensen iedereen veel leesplezier!

Medewerkers van MST stropen van 29 oktober tot 9 november de mouwen op om zich tegen griep te laten inenten. Het doel is om zoveel mogelijk MST’ers in te enten, zodat kwetsbare patiënten beter zijn beschermd. Ook is het van belang dat het personeel zelf geen griep krijgt.

Het moment is daar; dit is de laatste blog van Wilma. Ze heeft een nieuwe baan buiten MST. Wilma heeft 50 prachtige verhalen geschreven en daar zijn we haar erg dankbaar voor!

Jolijn Braam heeft een aangeboren hartafwijking en wordt hiervoor behandeld in MST. Bekijk haar verhaal in een ontroerende video.

Naar aanleiding van Wilma’s blog van afgelopen woensdag over een incomplete dwarslaesie na lachgasgebruik, is er in de media afgelopen weekend veel aandacht besteed aan dit onderwerp. Bekijk een overzicht van de berichtgeving.

Een hartafwijking kan je leven op de kop zetten. Inge Nieuwe Weme (40) weet er alles van. Na de diagnose heeft ze haar toekomstplannen behoorlijk moeten bijstellen, maar ze moet niets weten van zielig in een hoekje zitten. “Ik heb geen pech, maar geluk; ik ben er nog!”

We stonden in juli extra stil bij kankerzorg. Zo delen patiënten en artsen hun ervaringen, een casemananager vertelt wat haar rol is en we kregen een muzikaal bedankje.

Zonder klachten meedoen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker om vervolgens die verschrikkelijke diagnose te krijgen. Het overkwam Fred Asbroek (60) vorig jaar. Bij de pakken neerzitten staat niet in zijn woordenboek. “Gedurende mijn ziekteperiode ben ik altijd positief gebleven.”

Voor de serie ‘Verboden toegang’ heeft TC Tubantia een kijkje genomen op ons helidek. Paul Esveldt, beheerder van het helikopterdek, vertelt dat een helikopter die landt niet alleen urgente zorg betekent, maar dat ook de veiligheid belangrijk is.