Bekijk met welke zorgverzekeraars Medisch Spectrum Twente een overeenkomst heeft. Per merklabel kunt u zien of er een contract is afgesloten voor 2020.

In Nederland leven er naar schatting 23.100 mensen met hiv. Van hen weten er 2.300 niet dat ze hiv hebben. Hoewel het aantal nieuwe hiv-infecties in Nederland geleidelijk afneemt, krijgen elk jaar toch nog een kleine duizend mensen een positieve hiv-diagnose. Hiv is tegenwoordig goed te behandelen met medicatie, maar helaas komen te veel mensen […]

Deze week is het landelijke donorweek, die dit jaar in het teken staat van donorregistratie. Want vanaf juli 2020 treedt het systeem Actieve Donorregistratie in werking.

Op 7 november vind je publieksacademie ‘Levensreddende stamceltransplantaties’ plaats in MST. 
Tijdens de Publieksacademie op 7 november (19.00 – 21.30 uur) vertellen internisten en een verpleegkundig specialist alles over levensreddende stamceltransplantaties.

Ontvang nu gratis het e-book van Wilma’s blog verpakt in een verhalenbundel. Sinds eind 2017 schrijft Wilma prachtige verhalen over haar ervaringen als verpleegkundige op de AOA. Wilma heeft maar liefst 50 (!) blogs geschreven. Stuk voor stuk mooie verhalen. Al deze ontroerende, grappige en bijzondere verhalen hebben we gebundeld in een verhalenbundel met alle blogs van Wilma. En deze bundel is nu als gratis e-book te downloaden. Wij wensen iedereen veel leesplezier!

Medewerkers van MST stropen van 29 oktober tot 9 november de mouwen op om zich tegen griep te laten inenten. Het doel is om zoveel mogelijk MST’ers in te enten, zodat kwetsbare patiënten beter zijn beschermd. Ook is het van belang dat het personeel zelf geen griep krijgt.

Het moment is daar; dit is de laatste blog van Wilma. Ze heeft een nieuwe baan buiten MST. Wilma heeft 50 prachtige verhalen geschreven en daar zijn we haar erg dankbaar voor!

Jolijn Braam heeft een aangeboren hartafwijking en wordt hiervoor behandeld in MST. Bekijk haar verhaal in een ontroerende video.

Naar aanleiding van Wilma’s blog van afgelopen woensdag over een incomplete dwarslaesie na lachgasgebruik, is er in de media afgelopen weekend veel aandacht besteed aan dit onderwerp. Bekijk een overzicht van de berichtgeving.

Een hartafwijking kan je leven op de kop zetten. Inge Nieuwe Weme (40) weet er alles van. Na de diagnose heeft ze haar toekomstplannen behoorlijk moeten bijstellen, maar ze moet niets weten van zielig in een hoekje zitten. “Ik heb geen pech, maar geluk; ik ben er nog!”

We stonden in juli extra stil bij kankerzorg. Zo delen patiënten en artsen hun ervaringen, een casemananager vertelt wat haar rol is en we kregen een muzikaal bedankje.

Zonder klachten meedoen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker om vervolgens die verschrikkelijke diagnose te krijgen. Het overkwam Fred Asbroek (60) vorig jaar. Bij de pakken neerzitten staat niet in zijn woordenboek. “Gedurende mijn ziekteperiode ben ik altijd positief gebleven.”

Voor de serie ‘Verboden toegang’ heeft TC Tubantia een kijkje genomen op ons helidek. Paul Esveldt, beheerder van het helikopterdek, vertelt dat een helikopter die landt niet alleen urgente zorg betekent, maar dat ook de veiligheid belangrijk is.

Om de waarde van zorg voor de patiënt te meten en te verbeteren, richt MST zich steeds meer op zorguitkomsten in plaats van van keurmerken en lintjes. Die zijn niet meer onderscheidend en brengen kosten en extra administratie met zich mee.

MST is op zoek naar een nieuwe Voorzitter Raad van Toezicht. De leden van de Raad van Toezicht moeten onder meer beschikken over: voldoende affiniteit met de gezondheidszorg, een brede maatschappelijke binding en functioneel netwerk en diversiteit in deskundigheid en achtergrond.

Slaapapneu kan sinds kort met behulp van een simpele meting van het zuurstofgehalte in het bloed tijdens de slaap worden uitgesloten. Deze methode (die bestaat uit een plakker op de vinger en een polshorloge) wordt inmiddels door meerdere huisartsen in de regio Twente toegepast.

Twentse zorgverleners wijzen alle Twentse rokers nu op dezelfde manier de weg naar een rookvrij leven. Hulp bij stoppen met roken is voor iedereen in Twente goed beschikbaar dankzij het initiatief ‘Heel Twente Stopt’.

Op donderdag 13 juni verrasten muzikanten van de vrijwilligersorganisatie Bedside Buskers patiënten in ons ziekenhuis in Enschede. “Door middel van optredens aan het bed van patiënten doorbreken professionele muzikanten de sfeer in het ziekenhuis”, zeggen de muzikanten.

Door bewijs uit real-world observationele data te gebruiken, kunnen richtlijnen voor behandeling met medicatie verbeterd worden. Willemien Kruik – Kollöffel heeft onderzoek verricht naar de richtlijnen rondom medicatie voor patiënten met hartinfarcten en hartfalen.

Op Hemelvaartsdag gelden aangepaste openingstijden voor de poliklinieken en bloed prikken in het ziekenhuis. Hier leest u de afwijkende tijden.

Het was weer een mooie Zwangere Zaterdag op 18 mei. Ruim 500 mama’s en papa’s bezochten het evenement van MST en lieten zich inspireren en informeren over alles rondom zwangerschap.

Vanaf 3 juni gaat de gemeente aan de slag met flinke wegwerkzaamheden rondom MST. De Haaksbergerstraat, Ripperdastraat/De Ruyterlaan, Nijverheidstraat/Piet Heinstraat en de Beltstraat (ter hoogte van SLO pand) krijgen een nieuwe inrichting.