Mensen waarbij slaapapneu vermoed wordt, moeten momenteel een uitgebreid slaaponderzoek ondergaan voor het stellen van de juiste diagnose. Door een team, bestaande uit onderzoekers van de afdeling longgeneeskunde van MST, de KNF en de Universiteit Twente, wordt onderzocht of dit onderzoek versimpeld kan worden.

In ons ziekenhuis zijn elke dag vele verpleegkundigen, artsen en andere professionals met hart en ziel aan het werk. Wat maakt hun werk bijzonder? Hoe zorgen ze ervoor dat patiënten zich zo goed mogelijk voelen?

Deze week is bekend geworden dat het Centrum voor mammacare in MST opnieuw het roze lintje heeft ontvangen van Borstkankervereniging Nederland (BVN). Jaarlijks reikt BVN de lintjes uit, als keurmerk voor goede, patiëntgerichte borstkankerzorg.

Medisch Spectrum Twente gaat patiënten meer stimuleren om na een operatie snel weer in beweging te komen. Patiënten worden minder gepamperd. “Meteen na de operatie moeten bewegen, ís niet zielig.” Na een operatie nog dagenlang bijkomen in een lekker warm ziekenhuisbed is niet meer van deze tijd. Het gemiddelde aantal ligdagen gaat nog steeds omlaag, […]

MST wil patiënten niet alleen méér laten bewegen na een ingreep, maar er ook voor zorgen dat ze daarna een gezondere leefstijl kiezen. Het lastige daarbij is, zegt gynaecoloog/oncoloog Nathalie Reesink, dat de mensen wat verwend zijn geraakt. “Zo’n motortje op de e-bike, dat gaat allemaal veel te makkelijk.”

Vorige maand is de expositie ‘Ander Licht’ geopend bij het Stiltecentrum. De komende 11 maanden wordt elke maand een portret van een MST medewerker + zijn of haar persoonlijke verhaal onthuld. Het tweede portret hangt sinds gisteren in het Stiltecentrum, van bestralingsdeskundige Kirsty Kruisselbrink. Tevens is daar haar verhaal te lezen. Op welke manier haal […]