Op donderdag 13 juni verrasten muzikanten van de vrijwilligersorganisatie Bedside Buskers patiënten in ons ziekenhuis in Enschede. “Door middel van optredens aan het bed van patiënten doorbreken professionele muzikanten de sfeer in het ziekenhuis”, zeggen de muzikanten.

Ook dit jaar zijn er weer een aantal Duitse feestdagen waarop het erg druk kan worden in Enschede. Zowel voor onze patiënten als medewerkers iets om rekening mee te houden, omdat er sprake kan zijn van extra reistijd en parkeerproblemen.

Door bewijs uit real-world observationele data te gebruiken, kunnen richtlijnen voor behandeling met medicatie verbeterd worden. Willemien Kruik – Kollöffel heeft onderzoek verricht naar de richtlijnen rondom medicatie voor patiënten met hartinfarcten en hartfalen.

Op Hemelvaartsdag gelden aangepaste openingstijden voor de poliklinieken en bloed prikken in het ziekenhuis. Hier leest u de afwijkende tijden.

Het was weer een mooie Zwangere Zaterdag op 18 mei. Ruim 500 mama’s en papa’s bezochten het evenement van MST en lieten zich inspireren en informeren over alles rondom zwangerschap.

Vanaf 3 juni gaat de gemeente aan de slag met flinke wegwerkzaamheden rondom MST. De Haaksbergerstraat, Ripperdastraat/De Ruyterlaan, Nijverheidstraat/Piet Heinstraat en de Beltstraat (ter hoogte van SLO pand) krijgen een nieuwe inrichting.

Elke twee weken schrijft verpleegkundige Wilma een blog. Deze keer over een meneer die het nodige meemaakt vanwege dementie, maar die ook vertelt over iets moois dat het opgeleverd heeft.

MST is één van de tien organisaties die is geselecteerd voor de Spitsbrekers competitie die is opgezet door de ANWB en BNR Nieuwsradio. Het fietsbeloningssysteem van MST wordt gezien als een vooruitstrevend initiatief om medewerkers in de spits uit de file te halen.

In Nederland leven er naar schatting 23.100 mensen met hiv. Van hen weten er 2.300 niet dat ze hiv hebben. Hoewel het aantal nieuwe hiv-infecties in Nederland geleidelijk afneemt, krijgen elk jaar toch nog een kleine duizend mensen een positieve hiv-diagnose. Hiv is tegenwoordig goed te behandelen met medicatie, maar helaas komen te veel mensen […]

Wilma schrijft elke twee weken een blog. Deze keer gaat het over een bijzonder mangomoment; een vrouw die niet lang meer te leven heeft, wil nog één keer naar buiten.

Van maandag 6 t/m vrijdag 10 mei vindt de Europese Hartfalen Awareness Week plaats. Tijdens deze week staat er dagelijks een stand in de hal, samen met de foodtruck van MST.

Om brandveiligheid onder aandacht te brengen bij medewerkers en bezoekers van MST heeft Brandweer Twente een ’Pop-Up Store’ in MST geïnstalleerd. Binnen drie minuten moeten de brandonveilige situaties opgespoord worden.

Het delen van verhalen over prenatale depressies is volgens psychiater Alexandâr Alexandrov cruciaal. “Schaamte speelt een grote rol bij deze vorm van depressie. Er is meer bekendheid nodig.”

Het twaalfde en laatste portret in de Ander Licht reeks hangt nu in het Stiltecentrum, van medisch maatschappelijk werker Marcel Proost. Tevens is daar zijn persoonlijke verhaal te lezen.

Zaterdag 18 mei 2019 organiseren de verpleegkundigen van de afdelingen Verloskunde en Moeder Kind voor de tweede keer het leukste baby-event van Twente: Zwangere Zaterdag. Hét event voor alle toekomstige mama’s en papa’s. Laat je informeren en inspireren over alles rondom zwangerschap.

MST start op 1 april als eerste ziekenhuis in Europa met het lokaliseren van borsttumoren met behulp van de nieuwe RF-methode. Deze methode is voor patiënten veel comfortabeler en minder stressvol dan de huidige methode in MST.

Per 1 april veranderen de parkeertarieven bij MST, locatie Enschede. Dit is nodig omdat het huidige tarief niet meer kostendekkend is en wij ook de gemeentelijke verhogingen moeten volgen.