In Nederland leven er naar schatting 23.100 mensen met hiv. Van hen weten er 2.300 niet dat ze hiv hebben. Hoewel het aantal nieuwe hiv-infecties in Nederland geleidelijk afneemt, krijgen elk jaar toch nog een kleine duizend mensen een positieve hiv-diagnose. Hiv is tegenwoordig goed te behandelen met medicatie, maar helaas komen te veel mensen niet op tijd in behandeling. Daardoor sterven er in Nederland nog steeds ieder jaar ongeveer 40 mensen aan de gevolgen van hiv en aids.

Testen in week van 20 mei

Bij Medisch Spectrum Twente, GGD Twente en PlusApotheek de Kolk kun je in de week van 20 mei terecht voor een hiv-sneltest, gratis en anoniem. Met de gratis sneltesten vestigen het MST hiv-behandelcentrum en de GGD de aandacht op het belang om meer te testen op hiv bij mensen die risico hebben gelopen. Dat is in principe iedereen die ooit onbeschermde seks heeft gehad. Ook mensen die in aanraking zijn geweest met besmet bloed kunnen risico lopen op hiv.

Snel, eenvoudig en gratis testen op hiv

  • Voor de test wordt één druppel bloed geprikt uit de vinger.
  • De test is gratis en de uitslag is binnen 20 minuten bekend.
  • Bij een positieve uitslag is nazorg geregeld.
  • Tijdens het testen is een verpleegkundig hiv-consulent aanwezig die vragen over hiv en aids kan beantwoorden.

Waar en hoe kan ik me laten testen?

Van 20 t/m 24 mei kun je op afspraak in MST terecht voor een hiv sneltest. Een afspraak maken kan door vanaf 13 mei te bellen naar 06-31751531.

Daarnaast kun je op 21 mei tussen 17.00 en 19.30 uur zonder aanmelding langskomen bij de GGD Twente, Nijverheidstraat 30 te Enschede en bij PlusApotheek de Kolk, Bornerbroeksestraat 36 te Almelo.

Anonimiteit is verzekerd: er worden geen persoonlijke gegevens geregistreerd. Iedereen vanaf 18 jaar die wel eens onveilig seksueel contact heeft gehad of mogelijk met besmet bloed in aanraking is geweest, kan zich aanmelden.

Hiv behandelcentrum MST

MST is één van de 26 geaccrediteerde hiv behandelcentra in Nederland. Sinds 1991 worden hier mensen met hiv behandeld. In het hiv behandelcentrum werken twee hiv-behandelaren (medisch specialisten) en twee gespecialiseerde hiv-verpleegkundigen. Als mensen de diagnose hiv krijgen, kunnen ze vaak dezelfde dag nog bij het behandelcentrum terecht voor een gesprek. Ook patiënten die in behandeling zijn, kunnen altijd terecht met problemen of vragen, of voor aanvullende gesprekken, specifieke voorlichting of psychosociale steun. Het hiv behandelcentrum werkt nauw samen met de GGD.

Lees hier meer over het hiv behandelcentrum.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina