home home  printversie printversie home onze organisatie > archief

 

2e Longpunt in Overijssel opent haar deuren 2e Longpunt in Overijssel opent haar deuren
Als longpatiënt heb je veel aan je arts of de verpleegkundige. Maar wat je van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol. Je leert van andermans ervaring. Dat kan voortaan bij Longpunt Enschede, maandelijkse ontmoetingen die het Astma Fonds (binnenkort Longfonds) organiseert voor longpatiënten en hun omgeving in Twente.
Lees verder »
Medisch Spectrum Twente introduceert telemonitoring bij patiënten met hartfalen Medisch Spectrum Twente introduceert telemonitoring bij patiënten met hartfalen
Medisch Spectrum Twente (MST) heeft als missie om de zorg voor patiënten zo veel mogelijk in de thuisomgeving van de patiënt te verzorgen. In dit kader breidt het Thoraxcentrum van Medisch Spectrum Twente te Enschede haar begeleidingsprogramma voor patiënten met chronisch hartfalen uit door deze patiënten ook in de thuissituatie te ondersteunen.
Lees verder »
MST aangesloten bij Duitse Traumanetzwerk NordWest MST aangesloten bij Duitse Traumanetzwerk NordWest
Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente is na het succesvol doorlopen van het certificeringproces door de Deutschen Gesellschaft für Unfallchirurgie (DGU) als enige Nederlandse ziekenhuis aangesloten bij het netwerk Traumanetzwerk NordWest. Dit traumanetwerk is een samenwerkingsverband van 25 ziekenhuizen uit Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen.
Lees verder »
Bericht in Tubantia van 25 maart over ons helidek Bericht in Tubantia van 25 maart over ons helidek
Het artikel vanochtend in de Twentsche Courant Tubantia met de kop ‘Iedere seconde telt, behalve in Enschede’, behoeft nuancering en toelichting, met name waar het betreft de situatie rondom het helidek zodra de nieuwbouw van ons ziekenhuis in gebruik is genomen.
Lees verder »
Bezoek Minister Aygul Özkan uit Nedersaksen aan MST Bezoek Minister Aygul Özkan uit Nedersaksen aan MST
Op donderdag 2 februari ontvangt Herre Kingma, bestuursvoorzitter van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede, de minister voor Soziales, Frauen, Familie, Gesundheit und Integration van de Duitse deelstaat Nedersaksen.
Lees verder »
MST vangt gewonde Libiërs op MST vangt gewonde Libiërs op
Op 28 oktober jl. heeft de Nederlandse Regering, op verzoek van de Nationale Overgangsraad in Libië, besloten dat in totaal 50 Libische gewonden naar Nederland kunnen komen. Ziekenhuizen in Libië zijn grotendeels verwoest door de strijd in dat land.
Lees verder »
Nieuw lid Raad van Toezicht Medisch Spectrum Twente Nieuw lid Raad van Toezicht Medisch Spectrum Twente
Mevrouw mr. M.C. (Medy) van der Laan is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Medisch Spectrum Twente. Zij is aangetreden per 24 mei 2011 op voordracht van de Cliëntenraad. Gezocht is naar een kandidaat met een profiel gericht op governance en patiëntenbelangen.
Lees verder »
Op 10 mei Dag van de Beroerte in Medisch Spectrum Twente Op 10 mei Dag van de Beroerte in Medisch Spectrum Twente
Op dinsdag 10 mei 2011 wordt de Dag van de Beroerte gehouden. Medewerkers en bezoekers kunnen zich tussen 15.00 en 18.00 uur in Medisch Spectrum Twente laten voorlichten over het herkennen en voorkomen van een beroerte (ook wel CVA genoemd).
Lees verder »
Update MRSA besmetting MST (3 augustus 2011) Update MRSA besmetting MST (3 augustus 2011)
Op basis van de kweekuitslagen die vandaag zijn ontvangen van het streeklaboratorium Twente Achterhoek, heeft het ziekenhuis besloten ook de opnamestop van de verpleegafdeling C3 per direct op te heffen.
Lees verder »
200 vrouwelijke medewerkers van MST  lopen voor Pink Ribbon 200 vrouwelijke medewerkers van MST lopen voor Pink Ribbon
200 vrouwelijke MST’ers komen op zondag 25 september in actie tijdens de Santar Twentse Vrouwenloop. Bij dit evenement, dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd, staan samen sporten, gezelligheid en gezondheid centraal.
Lees verder »
Bezoek de expositie ver-/nieuwbouwplannen MST Oldenzaal Bezoek de expositie ver-/nieuwbouwplannen MST Oldenzaal
Op de locatie ‘huiskamer’ in ziekenhuis Oldenzaal is een permanente expositie ingericht over de verbouwplannen en nieuwbouwplannen van Medisch Spectrum Twente locatie Oldenzaal. Deze ruimte is van maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van ziekenhuislocatie Oldenzaal.
Lees verder »
Bloedafname polikliniek Haaksbergen van 27-12 t/m 30-12 open tot 12.00 uur Bloedafname polikliniek Haaksbergen van 27-12 t/m 30-12 open tot 12.00 uur
De openingstijden voor de bloedafname polikliniek Haaksbergen zijn i.v.m. de feestdagen gewijzigd. Van 27-12 t/m 30-12 is de poli bloedafname iedere ochtend open tot 12.00 uur.
Lees verder »
Dronken patienten op SEH: Traumachirurg Van Vugt geeft voor NOS camera toelichting Dronken patienten op SEH: Traumachirurg Van Vugt geeft voor NOS camera toelichting
Bekijk de uitzending van de NOS over het toenemend aantal dronken patienten op de Spoedeisende Hulp van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente.
Lees verder »
Hartchirurgen van Thorax Centrum Twente kopen appartement voor familie patiënten Hartchirurgen van Thorax Centrum Twente kopen appartement voor familie patiënten
De hartchirurgen van het Thorax Centrum Twente (onderdeel van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede) hebben een tweede appartement gekocht ten behoeve van familie van patiënten die door hun worden of zijn geopereerd. Deze week wordt dat tweede appartement officieel in gebruik genomen.
Lees verder »
Herre Kingma trekt eerste muur snookerpand naar beneden Herre Kingma trekt eerste muur snookerpand naar beneden
Vandaag, donderdag 26 mei om 13.00 uur heeft bestuursvoorzitter Herre Kingma van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede de eerste muur neergehaald van het snookerpand aan de Beltstraat in Enschede.
Lees verder »
Jaarverantwoording 2010 online Jaarverantwoording 2010 online
De jaarverantwoording 2010 is gereed. Download en bekijk de jaarverantwoording (pdf)
Lees verder »
MST en ZGT openen 16 maart de Fertiliteitskliniek Twente MST en ZGT openen 16 maart de Fertiliteitskliniek Twente
Op vrijdag 16 maart wordt de Fertiliteitskliniek Twente in Hengelo officieel geopend. De kliniek is een samenwerkingsverband van de gynaecologen van de ziekenhuizen ZGT en MST. Vanaf begin van dit jaar vinden alle vruchtbaarheidsonderzoeken en behandelingen plaats in deze nieuwe kliniek.
Lees verder »
MST ontvangt Hygiëne Oké Keurmerk MST ontvangt Hygiëne Oké Keurmerk
De oprichter en directeur van Hygiënekeur, dhr. de Bont overhandigde op 10 maart jl. het zogeheten Hygiëne Oké Keurmerk aan Fons Overkamp, bedrijfskundig manager van het Facilitair Bedrijf.
Lees verder »
Nieuwsbrief gemeente Enschede over de nieuwbouw van MST Nieuwsbrief gemeente Enschede over de nieuwbouw van MST
In deze nieuwsbrief van de gemeente Enschede de laatste stand van zaken rondom de effecten van de nieuwbouw MST op de leefomgeving.
Lees verder »
Update MRSA besmetting MST (2 augustus 2011) Update MRSA besmetting MST (2 augustus 2011)
Het ziekenhuis heeft besloten de op zondag 31 juli afgekondigde opnamestop voor de chirurgische verpleegafdeling A5 per direct op te heffen en die van de verpleegafdeling C3 vooralsnog te handhaven.
Lees verder »
Bericht in Tubantia van 25 maart over ons helidek Bericht in Tubantia van 25 maart over ons helidek
Het artikel vanochtend in de Twentsche Courant Tubantia met de kop ‘Iedere seconde telt, behalve in Enschede’, behoeft nuancering en toelichting, met name waar het betreft de situatie rondom het helidek zodra de nieuwbouw van ons ziekenhuis in gebruik is genomen.
Lees verder »
Buitenpromovenda biedt 'inzicht in verwardheid' Buitenpromovenda biedt 'inzicht in verwardheid'
Na een open-hartoperatie is er een grote kans op een delirium, acuut optredende verwardheid. Een delirium gaat gepaard met veel negatieve gevolgen voor de gezondheid, zoals bijvoorbeeld verhoogde mortaliteit en toename van heropnames.
Lees verder »
Inloopbijeenkomst over de aanpassingen Van Heek parkeergarage druk bezocht Inloopbijeenkomst over de aanpassingen Van Heek parkeergarage druk bezocht
De inloopbijeenkomst werd op dinsdag 10 januari jl. georganiseerd om reden dat de komende jaren hard wordt gewerkt aan projecten die nauw met elkaar samenhangen: de aanpassing aan de H.J. van Heek parkeergarage, de herinrichting van de Openbare Ruimte en de nieuwbouw van MST.
Lees verder »
Kinderafdeling MST krijgt speelgoed van dr. Ariënsschool geschonken Kinderafdeling MST krijgt speelgoed van dr. Ariënsschool geschonken
De kinderafdeling van Medisch Spectrum Twente ontving afgelopen maandag een delegatie van vier leerkrachten en zes leerlingen van de dr. Ariënsschool uit Enschede, die speelgoed voor de zieke kinderen kwamen brengen.
Lees verder »
Medisch Spectrum Twente Oldenzaal start met bouwwerkzaamheden Medisch Spectrum Twente Oldenzaal start met bouwwerkzaamheden
De MST-locatie Oldenzaal wordt binnenkort ingrijpend gemoderniseerd en maandag 26 september wordt met deze werkzaamheden begonnen. Om de verschillende afdelingen en poliklinieken tijdelijk te kunnen huisvesten, wordt het huidige beddenhuis deels ontruimd en aangepast.
Lees verder »
Metingen luchtkwaliteit interim voorziening Metingen luchtkwaliteit interim voorziening
Vanaf ongeveer de zomer van vorig jaar ontwikkelden een aantal medewerkers van de secretariaten mondziekten- en kaakchirurgie, bijzondere tandheelkunde en oogheelkunde gezondheidsklachten (waaronder jeuk en ademhalingsproblemen) waarvan het vermoeden bestond dat die te maken hadden met de luchtkwaliteit...
Lees verder »
MST boekt succes met nieuwe behandeling bij levensbedreigende letsels borstkas MST boekt succes met nieuwe behandeling bij levensbedreigende letsels borstkas
Patiënten die met deze letsels het ziekenhuis binnen komen, worden nu zo snel mogelijk geopereerd. Hierbij worden de gebroken ribben met speciale titanium plaatjes hersteld. Dit heeft tot gevolg dat de patiënt snel weer zelfstandig kan ademhalen en daarom maar heel kort aan de beademingsmachine hoeft.
Lees verder »
MST en Saxion organiseren succesvol symposium voor verpleegkundigen MST en Saxion organiseren succesvol symposium voor verpleegkundigen
MST wil verpleegkundig excelleren door een bijdrage te leveren aan het verbeteren van kwalitatieve en veilige verpleegkundige patiëntenzorg. De reeds beproefde methode van invoering van ‘Best Practice Units’, die daarvoor gebruikt wordt na een succesvol afgeronde pilot wordt nu in het hele ziekenhuis doorgevoerd.
Lees verder »
MST zegt Ja tegen donorregistratie MST zegt Ja tegen donorregistratie
Van 17 oktober tot en met 21 oktober 2011 is de nationale Donorweek. In het kader van de landelijke campagne ‘Nederland zegt ja’ vinden die week diverse activiteiten plaats door het hele land.
Lees verder »
MST-team past nieuwe techniek toe bij patiënt met vernauwde longader MST-team past nieuwe techniek toe bij patiënt met vernauwde longader
In MST heeft een team bestaande uit een interventiecardioloog, een interventieradioloog en een electrofysioloog bij een patiënt met een vernauwde longader met succes voor de eerste keer een zogeheten stentimplantatie verricht. Dankzij deze stent wordt de vernauwing in de desbetreffende ader weggenomen en de bloedafvoer hersteld.
Lees verder »
Nationale Slaapdag zaterdag 26 maart 2011 MST (10.30 – 14.30 uur) Nationale Slaapdag zaterdag 26 maart 2011 MST (10.30 – 14.30 uur)
De Nationale Slaapdag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Slaap/Waak Onderzoek en roept op om aandacht te vragen voor slaapstoornissen. Slaapstoornissen komen buitengewoon vaak voor en hebben een enorme impact op ons dagelijks functioneren.
Lees verder »
Persbericht: preciezere bestraling mogelijk van uitzaaiingen in de hersenen in MST Persbericht: preciezere bestraling mogelijk van uitzaaiingen in de hersenen in MST
Sinds december vorig jaar is er in ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede de mogelijkheid om uitzaaiingen in de hersenen (hersenmetastasen) gerichter te bestralen. Voorheen werden patiënten hiervoor verwezen naar het VUmc in Amsterdam.
Lees verder »
Santeon: kwaliteitswinst én voordeel dankzij farmaceutisch megacontract Santeon: kwaliteitswinst én voordeel dankzij farmaceutisch megacontract
Santeon, een landelijke ziekenhuisgroep van zes grote topklinische ziekenhuizen, kan dit bevestigen nu een geslaagde aanbestedingsprocedure met een groot farmaceutisch contract is beklonken.
Lees verder »
Santeon: ‘HSMR interessant instrument om van elkaar te leren’ Santeon: ‘HSMR interessant instrument om van elkaar te leren’
De Santeon ziekenhuizen gebruiken de HSMR al enige tijd als meetinstrument bij het gezamenlijk werken aan verbetering van de kwaliteit van zorg. Zij hebben een richtlijn opgesteld over de wijze van registreren en coderen en spannen zich in om het meetinstrument verder te verbeteren.
Lees verder »
Update MRSA besmetting MST Update MRSA besmetting MST
Het ziekenhuis heeft besloten de gisteren afgekondigde opname stop voor de chirurgische verpleegafdelingen A5 en C3 met één dag te verlengen tot en met dinsdag 2 augustus 20.00 uur.
Lees verder »
Verslag werkbezoek Renske Leijten (tweede kamerlid SP) aan het MST op 27 februari jl. Verslag werkbezoek Renske Leijten (tweede kamerlid SP) aan het MST op 27 februari jl.
Tweede Kamerlid Renske Leijten (SP) neemt een landelijke regeling voor kwaliteitsregistratie van verpleegkundigen mee naar de Tweede Kamer. Ze vindt ook dat registratie in een kwaliteitsregister op zich geen garantie is voor kwaliteit aan de stoel of bij het bed van de dialysepatiënt. Leijten zei dit onder meer tijdens een werkbezoek aan Dialysevereniging Purus in het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede.
Lees verder »
Bezoek expositie nieuwbouw MST Enschede Bezoek expositie nieuwbouw MST Enschede
In het vernieuwde personeels- en bezoekersrestaurant Ariënsplein kunnen medewerkers, patiënten en bezoekers vanaf woensdag 23 maart 2011 een kijkje komen nemen naar de nieuwbouwplannen MST Enschede.
Lees verder »
CZ: MST-borstkankerzorg van ‘kan beter’ naar ‘goed’ CZ: MST-borstkankerzorg van ‘kan beter’ naar ‘goed’
Het inkoopbeleid borstkankerzorg van zorgverzekeraar CZ wordt ondersteund door scores die aan ziekenhuizen worden toegekend op basis van de eigen CZ criteria. MST scoorde vorig jaar ‘kan beter’ (score 3), nu ‘goed’(score 2). Om naar score 1 te gaan (‘de beste’), moet er (nog) beter worden gescoord op de categorie patiëntervaring.
Lees verder »
Herre Kingma bepleit in Buitenhof ontschotting tussen 1ste en 2de lijnsgezondheidszorg Herre Kingma bepleit in Buitenhof ontschotting tussen 1ste en 2de lijnsgezondheidszorg
Zondag 27 november 2011 was bestuursvoorzitter Herre Kingma van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede te gast bij Clairy Polak in het tv programma Buitenhof om te praten over de problematiek van de budgetoverschrijding door huisartsen waarvan de minister vindt dat deze beroepsgroep die moet terugbetalen.
Lees verder »
Inschrijven lezingen medisch specialisten en rondleiding mortuarium Open Dag MST Inschrijven lezingen medisch specialisten en rondleiding mortuarium Open Dag MST
Vijf medisch specialisten van ons ziekenhuis hebben zich bereid verklaard tijdens de Open Dag een lezing te geven over hun vakgebeid. Aanmelden voor het bijwonen van een lezing of een rondleiding door het mortuarium is verplicht.
Lees verder »
Interview Herre Kingma met RTV Oost en TC Tubantia (2) Interview Herre Kingma met RTV Oost en TC Tubantia (2)
Vrijdag jl. is op onze website en op ons Intranet bekend gemaakt dat bestuursvoorzitter Herre Kingma door RTVOost en Tubantia was geïnterviewd over de gevolgen van de wereldwijze recessie voor de Nederlandse gezondheidszorg en voor MST. De aanleiding voor beide interviews was zijn tweet van zondag 11 december.
Lees verder »
Interview neuroloog dr. Brouwers: over secundaire preventie bij stroke Interview neuroloog dr. Brouwers: over secundaire preventie bij stroke
Dr. Paul Brouwers, neuroloog, Medisch Spectrum Twente, bespreekt de winst van secundaire preventie bij de behandeling van stroke, en de grote winst die hierbinnen te behalen valt als de benodigde zorg, en reeds beschikbare middelen goed wordt geïmplementeerd voor de initiële en vervolgbehandeling van beroertes.
Lees verder »
Medisch Spectrum Twente introduceert telemonitoring bij patiënten met hartfalen Medisch Spectrum Twente introduceert telemonitoring bij patiënten met hartfalen
Medisch Spectrum Twente (MST) heeft als missie om de zorg voor patiënten zo veel mogelijk in de thuisomgeving van de patiënt te verzorgen.
Lees verder »
MST behaalt 30e plaats ‘Top-100’ sterkste ziekenhuismerken MST behaalt 30e plaats ‘Top-100’ sterkste ziekenhuismerken
Respondenten werd gevraagd naar de naamsbekendheid van de organisatie en hun waardering. UMC Utrecht is het ziekenhuis met de sterkste reputatie. Het UMC St. Radboud in Nijmegen en het AMC in Amsterdam bezetten plaats twee en drie. MST behaalde de 30e plaats.
Lees verder »
MST Centrum voor continue glucose meting voor diabetes patiënten MST Centrum voor continue glucose meting voor diabetes patiënten
De afdeling interne geneeskunde ontvangt de afgelopen maanden vragen van diabetes patiënten over eventuele mogelijkheden voor het toepassen van continue glucosemeting (CGM).
Lees verder »
MST en ZGT fuseren laboratoria MST en ZGT fuseren laboratoria
De ziekenhuizen MST en ZGT hebben hun laboratoria ondergebracht in een gezamenlijke organisatie, Medlon. Met ingang van deze maand opereren de beide ziekenhuislaboratoria als één bedrijf. De nieuwe onderneming heet Medlon: Medische Laboratoria Oost Nederland.
Lees verder »
MST jaarverslag en jaarrekening 2009 MST jaarverslag en jaarrekening 2009
Het jaarverslag en de jaarrekening over 2009 van Medisch Spectrum Twente kunnen nu ingezien worden.
Lees verder »
MST op manifestatie Kunst in het Volkspark MST op manifestatie Kunst in het Volkspark
Medisch Spectrum Twente neemt zondag eerste pinksterdag deel aan de manifestatie Kunst in het Volkspark. Bezoekers kunnen in de MST stand kennis nemen van de nieuwbouwplannen.
Lees verder »
MST organiseert succesvol congres over disfunctioneren medisch specialisten MST organiseert succesvol congres over disfunctioneren medisch specialisten
Op 26 oktober 2011 hield ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede een druk bezocht congres over de lessen die getrokken zijn uit de casus van de disfunctionerende neuroloog dr. E. Jansen.
Lees verder »
Nieuwjaarstoespraak 2012 Nieuwjaarstoespraak 2012
Nieuwjaarstoespraak, gehouden door de voorzitter van de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente, prof. dr. J. H. Kingma, op maandag 9 januari 2012
Lees verder »
Opening nieuwe familiekamers Medisch Spectrum Twente Opening nieuwe familiekamers Medisch Spectrum Twente
De nieuwe familiekamers bestemd voor familieleden van ernstig zieke patiënten zijn in gebruik genomen. Familieleden die graag in de buurt blijven van hun ernstig zieke familie, kunnen voor een rustmoment in deze kamers terecht...
Lees verder »
Persbericht: ING schenkt 40 kunstwerken aan Medisch Spectrum Twente Persbericht: ING schenkt 40 kunstwerken aan Medisch Spectrum Twente
MST heeft 40 kunstwerken uit de ING kunstcollectie ontvangen. Het gaat om veertig kunstwerken van bekende Nederlandse grafici. De collectie wordt verspreid door het ziekenhuis opgehangen.
Lees verder »
Robot in MST ondersteunt neurochirurg bij rugoperaties Robot in MST ondersteunt neurochirurg bij rugoperaties
Sinds vorige week beschikt de afdeling neurochirurgie van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede over een robot, de zogeheten ‘spine assist’, die wordt ingezet om operaties bij een instabiele rug nog preciezer en veiliger uit te kunnen voeren. Voor zover bekend is MST het eerste Nederlandse ziekenhuis dat deze robot heeft aangeschaft.
Lees verder »
Santeon looft Wetenschapsprijs uit Santeon looft Wetenschapsprijs uit
Prijs gaat naar onderzoek snellere genezing longontsteking. Afgelopen vrijdag, 16 september, werd de eerste Santeon Wetenschapsdag gehouden in het Catharina-ziekenhuis te Eindhoven. Sabine Meijvis van het St. Antonius Ziekenhuis sleepte de Santeon Wetenschapsprijs in de wacht.
Lees verder »
Santeon ziekenhuizen sluiten overeenkomst voor thuismedicatie Santeon ziekenhuizen sluiten overeenkomst voor thuismedicatie
Ziekenhuisgroep Santeon sluit een raamovereenkomst met ApotheekZorg om de inkoop van distributie- en zorgdiensten voor medicatie (TNF Alfa remmers) in de thuissituatie te organiseren. Herre Kingma (Voorzitter Raad van Bestuur Medisch Spectrum Twente) tekent de overeenkomst namens de zes Santeonziekenhuizen.
Lees verder »
Slaapkliniek MST Oldenzaal  krijgt vier sterren Slaapkliniek MST Oldenzaal krijgt vier sterren
Op basis van uitgebreid landelijk onderzoek onder 2700 patiënten heeft de ApneuVereniging vier sterren (uit maximaal vijf) uitgereikt aan Medisch Spectrum Twente vanwege bovengemiddelde prestatie en hoge waardering.
Lees verder »
Vervolg succesvolle meting CQI-Ziekenhuizen door Santeon Vervolg succesvolle meting CQI-Ziekenhuizen door Santeon
Deze maand starten de Santeon ziekenhuizen, samen met zorgverzekeraars, weer met het patiëntervaringsonderzoek CQI- Ziekenhuizen (Consumer Quality Index Ziekenhuizen). Met dit onderzoek brengen de zes Santeon ziekenhuizen vanuit het perspectief van de patiënt in kaart.
Lees verder »
Wachttijden echo van het hart gereduceerd Wachttijden echo van het hart gereduceerd
Jarenlang heeft de poli/hartfunctie Cardiologie te kampen gehad met maandenlange wachttijden voor het maken van een echo van het hart. Door enorme inspanning van betrokken medewerkers is de wachtlijst volledig weggewerkt. Dit betekent dat onze patiënten nu op de afgesproken tijd een controle afspraak krijgen na het echo onderzoek.
Lees verder »
2e Longpunt in Overijssel opent haar deuren 2e Longpunt in Overijssel opent haar deuren
Als longpatiënt heb je veel aan je arts of de verpleegkundige. Maar wat je van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol. Je leert van andermans ervaring. Dat kan voortaan bij Longpunt Enschede, maandelijkse ontmoetingen die het Astma Fonds (binnenkort Longfonds) organiseert voor longpatiënten en hun omgeving in Twente.
Lees verder »
Bestuursvoorzitter Kingma van MST: ingrijpende veranderingen zijn noodzakelijk Bestuursvoorzitter Kingma van MST: ingrijpende veranderingen zijn noodzakelijk
Bestuursvoorzitter Herre Kingma van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede kondigde in zijn nieuwjaarstoespraak voor de medewerkers op 9 januari ingrijpende veranderingen aan, zonder welke ambities van het MST niet kunnen worden waargemaakt.
Lees verder »
Betere zorg in MST door meer regie verpleegkundigen Betere zorg in MST door meer regie verpleegkundigen
MST start met de invoering van Best Practice Units binnen alle verpleegafdelingen. Hiermee wordt het verbeteren van kwalitatieve en veilige verpleegkundige patiëntenzorg vergroot, komt er vanuit de verpleegkundige beroepsgroep meer aandacht voor zorginhoudelijke indicatoren met Evidence Based onderzoek en zullen de patiëntervaringen binnen MST verbeteren.
Lees verder »
Boek presentatie: mijn broer Gino en ik Boek presentatie: mijn broer Gino en ik
Zondag, 25 september a.s. om 15.00 uur vindt in het restaurant van MST, Haaksbergerstraat 55, de boekpresentatie plaats van Ben Weber's boek: ‘Mijn broer Gino en ik’. Presentatie is in handen van Paul Schabbink (RTV Oost) Eerste exemplaar wordt uitgereikt aan FC Twente keeper Sander Boschker.
Lees verder »
Frederik Philipsprijs voor Caroline Klazen van MST Frederik Philipsprijs voor Caroline Klazen van MST
Caroline Klazen, radioloog in ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede, heeft op vrijdag 30 september op de radiologendagen de Frederik Philipsprijs voor Klinisch Radiologische Beeldvormende en Interventie Technieken 2011 in ontvangst mogen nemen voor het beste proefschrift van dit jaar.
Lees verder »
Geboortecentrum MST in Enschede verhuisd naar de Verloskamers Geboortecentrum MST in Enschede verhuisd naar de Verloskamers
Donderdag 29 september 2011 is het Geboortecentrum van Medisch Spectrum Twente in Enschede verhuisd naar de afdeling Verloskamers op de eerste verdieping in het Vrouw Kind Centrum (VKC) van gebouw Haaksbergerstraat.
Lees verder »
Interview Herre Kingma met RTV Oost en TC Tubantia Interview Herre Kingma met RTV Oost en TC Tubantia
Herre Kingma is gisteravond en vanmorgen geïnterviewd door RTVOOST en TCTUBANTIA naar aanleiding van zijn tweet jl. zondagavond dat de wereldwijde economische recessie niet aan de Nederlandse gezondheidszorg voorbij zal gaan.
Lees verder »
MS-verpleegkundige Astrid Slettenaar wint MS-Plus Award MS-verpleegkundige Astrid Slettenaar wint MS-Plus Award
MS-verpleegkundige Astrid Slettenaar heeft vandaag de MS-Plus Award 2011 ontvangen. De prijs, mogelijk gemaakt door Bayer HealthCare Pharmaceuticals, is uitgereikt door mevrouw Klijn, voorzitter van de jury, aan een MS-verpleegkundige die zich op onderscheidende wijze heeft ingezet voor zorg van mensen met MS.
Lees verder »
MST en Saxion organiseren symposium Verpleegkundig excelleren MST en Saxion organiseren symposium Verpleegkundig excelleren
Op maandag 28 november organiseren MST en Saxion een symposium dat tevens bedoeld is als start van de MST-brede invoering van zogeheten Best Practice Units in het ziekenhuis.
Lees verder »
MST ontvangt erkenning voor goede borstkankerzorg MST ontvangt erkenning voor goede borstkankerzorg
Medisch Spectrum Twente heeft opnieuw het kwaliteitskeurmerk ‘het roze lintje’ van Borstkankervereniging Nederland (BVN) behaald. Het lintje wordt toegekend wanneer er goede zorg geleverd wordt aan mensen met borstkanker.
Lees verder »
MST test als eerste Nederlandse ziekenhuis nieuwe vaatverwijding behandeling MST test als eerste Nederlandse ziekenhuis nieuwe vaatverwijding behandeling
Vaatchirurgen en interventieradiologen van MST hebben voor in het kader van klinisch onderzoek het eerst in Nederland een vernieuwde endoprothese geplaatst bij een patiënt met een verwijde buikslagader.
Lees verder »
Nieuw endoscopiecentrum MST behoort tot de modernste in Nederland Nieuw endoscopiecentrum MST behoort tot de modernste in Nederland
MST beschikt over een nieuw endoscopiecentrum voor maag-darm-leverziekten. MST is hieremee een van de weinige niet-academische ziekenhuizen in Nederland waar alle diagnostiek op het gebied van maag-, darm- en leverziekten kan worden verricht.
Lees verder »
Persbericht: Cardiologen MST drie dagdelen per week in Haaksbergen Persbericht: Cardiologen MST drie dagdelen per week in Haaksbergen
Vanaf 1 maart kunnen cardiologiepatiënten in plaats van één ochtend, drie ochtenden terecht in Haaksbergen om een zogeheten ECG (hartfilmpje) te laten maken, en / of een 24-uurs hartritmeregistratie met zogeheten holters. Vanaf die datum houden de cardiologen iedere dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend spreekuur.
Lees verder »
Verandering financiering en distributie TNF-alfa remmers Verandering financiering en distributie TNF-alfa remmers
Per 1 januari 2012 zal door een verandering in de wetgeving de financiering en distributie van TNF-alfa remmers en een aantal andere dure geneesmiddelen wijzigen. Vanaf dat moment is Medisch Spectrum Twente verantwoordelijk voor de verstrekking, en indien nodig de toediening, van deze middelen. Attentie: vergeet niet om uw legitimatie mee te nemen!
Lees verder »
Winnaars Onderwijsverkiezingen 2011 Winnaars Onderwijsverkiezingen 2011
Donderdag 25 november heeft tijdens het Medical Sport Tournament de prijsuitreiking plaatsgevonden van de prijzen voor arts-assistent, specialist en afdeling van het jaar 2011. Vele genomineerden waren met hun supportersclub naar de Spectrumzaal gekomen.
Lees verder »
Workshops Look Good… Feel Better in MST Workshops Look Good… Feel Better in MST
De Stichting ‘Look Good… Feel Better’ geeft op een positieve wijze praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker. In samenwerking met MST organiseert zij dit jaar drie workshops in het ziekenhuis.
Lees verder »
Zaterdag 17 maart: open dag Medisch Spectrum Twente Zaterdag 17 maart: open dag Medisch Spectrum Twente
Op 17 maart opent MST in Enschede aan de Haaksbergerstraat haar deuren voor belangstellenden. Tussen 11.00 en 15.00 uur kan jong en oud lezingen, verzorgd door medisch specialisten, bijwonen en op een interactieve wijze kennis maken met de verschillende ziekenhuisafdelingen en de nieuwbouwplannen.
Lees verder »
Bekijk de film en download relevante documenten congres Fout gegaan! Goed gedaan? Bekijk de film en download relevante documenten congres Fout gegaan! Goed gedaan?
Download en bekijk de film die getoond is op het congres Fout gegaan! Goede Gedaan? Download alle relevante documenten en de rapporten van commissie Lemstra I en II.
Lees verder »
Cardiologen MST beginnen met cryoablatie bij hartritmestoornissen Cardiologen MST beginnen met cryoablatie bij hartritmestoornissen
De afdeling Cardiologie begint zeer binnenkort met de zogeheten cryoablatie als methode om hartritmestoornissen succesvol te verhelpen. Cryoablatie is een betrekkelijk nieuwe methode die nu voor het eerst in het Thoraxcentrum Twente wordt toegepast.
Lees verder »
Handboek kanker bij ouderen Handboek kanker bij ouderen
Op 9 november is het handboek ‘Kanker bij ouderen’ uitgegeven. Dit is het eerste grote handboek dat geschreven is over dit onderwerp. Specialisten uit verschillende ziekenhuizen leverden een bijdrage. Dr. Wymenga (internist-oncoloog) in Medisch Spectrum Twente is één van de schrijvers van dit boek; tevens was zij eindredacteur.
Lees verder »
MST aangesloten bij Duitse Traumanetzwerk NordWest MST aangesloten bij Duitse Traumanetzwerk NordWest
Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente is na het succesvol doorlopen van het certificeringproces door de Deutschen Gesellschaft für Unfallchirurgie (DGU) als enige Nederlandse ziekenhuis aangesloten bij het netwerk Traumanetzwerk NordWest. Dit traumanetwerk is een samenwerkingsverband van 25 ziekenhuizen uit Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen.
Lees verder »
Persbericht: Santeon ziekenhuizen opnieuw Topwerkgevers Persbericht: Santeon ziekenhuizen opnieuw Topwerkgevers
De zes topklinische ziekenhuizen die samen de ziekenhuisgroep Santeon vormen, zijn voor de derde keer op rij uitgeroepen tot Topwerkgever. Bedrijven en instellingen zijn blij met de titel, die potentiële medewerkers onder meer iets zegt over (goede) arbeidsvoorwaarden, scholingsmogelijkheden en carrièrevooruitzichten.
Lees verder »
SKB opent samen met MST dialysecentrum bij Winterswijks ziekenhuis SKB opent samen met MST dialysecentrum bij Winterswijks ziekenhuis
Het nieuwe dialysecentrum in Winterswijk biedt plek aan maximaal tien patiënten per dagdeel. MST is medisch- en zorginhoudelijk eindverantwoordelijk. De behandeling van de dialysepatiënt in Winterswijk wordt met dezelfde zorg- en kwaliteitseisen uitgevoerd als de behandeling in MST.
Lees verder »
Twentse samenwerking in de gynaecologische oncologie werpt zijn vruchten af Twentse samenwerking in de gynaecologische oncologie werpt zijn vruchten af
Tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie op donderdag 10 november in Papendal, presenteren Twentse gynaecologen gunstige 5 jaars-overlevingsresultaten voor diverse kankersoorten in de gynaecologie.
Lees verder »
V&VN brengt werkbezoek aan MST in het kader van Excellente Zorg V&VN brengt werkbezoek aan MST in het kader van Excellente Zorg
Dinsdag 6 maart jl. heeft V&VN een werkbezoek aan MST gebracht in het kader van Excellente Zorg. Desiree Bierlaagh, adviseur Excellente Zorg, vertegenwoordigde de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).
Lees verder »
Wetenschapssymposium 2011 in MST Wetenschapssymposium 2011 in MST
Woensdag 23 november 2011 heeft het Wetenschapssymposium 2011 plaatsgevonden. Dit jaarlijks terugkerend wetenschapsevent, georganiseerd door Medical School Twente, in samenwerking met het Medisch Stafbestuur, heeft dit jaar een groot aantal wetenschappelijke presentaties mogen ontvangen.
Lees verder »
‘Operatie Glimlach’: Rabobank MST Benefietdiner 18 november 2011 ‘Operatie Glimlach’: Rabobank MST Benefietdiner 18 november 2011
Na een viertal eerdere successen wordt op 18 november 2011 het eerste Rabobank Lustrum Benefietdiner van het Medisch Spectrum Twente georganiseerd. Een groep enthousiaste arts- en co-assistenten organiseert een benefietdiner voor medisch specialisten, arts- en co-assistenten, om geld in te zamelen voor het goede doel.
Lees verder »
Afscheid kapel ziekenhuis Oldenzaal Afscheid kapel ziekenhuis Oldenzaal
Woensdag 21 december 2011 kunnen genodigden en overige belangstellenden afscheid nemen van de kapel in ziekenhuis Oldenzaal, op de eerste verdieping. Om 19.00 uur begint de bijzondere en speciaal daartoe samengestelde afscheidsviering.
Lees verder »
Apotheek MST krijgt GMP-Z certificaat van Inspectie voor de Gezondheidszorg Apotheek MST krijgt GMP-Z certificaat van Inspectie voor de Gezondheidszorg
Op 14 september heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg een zogeheten GMP-Z inspectie uitgevoerd bij de apotheek van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede. Op basis hiervan heeft de Inspectie aan de apotheek het GMP-Z certificaat toegekend.
Lees verder »
Bericht Tubantia over kunstheup niet van toepassing op MST Bericht Tubantia over kunstheup niet van toepassing op MST
Woensdag 29 februari jl. berichtte Tubantia onder de kop ‘Wellicht honderdduizenden kunstheupen riskant’ een artikel over dit onderwerp. Dit type prothese is / wordt niet geplaatst door de orthopeden van het MST.
Lees verder »
Ingrijpende modernisering voor MST Oldenzaal Ingrijpende modernisering voor MST Oldenzaal
MST-locatie Oldenzaal is een goed, mooi ziekenhuis. Om mee te gaan met de hedendaagse wensen en eisen, wordt locatie Oldenzaal binnenkort ingrijpend gemoderniseerd. De totale moderniseringswerkzaamheden beginnen eind september 2011 en duren waarschijnlijk tot begin 2014.
Lees verder »
Inspanningsgebonden maag-darmklachten bekend fenomeen bij recreatieve hardlopers Inspanningsgebonden maag-darmklachten bekend fenomeen bij recreatieve hardlopers
Maag-darmklachten als steken in de zij, diarree en buikpijn, zijn een bekend verschijnsel bij recreatieve sporters. Rinze ter Steege, werkzaam als maag-darm-leverarts in opleiding in het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Medisch Spectrum Twente, heeft het vóórkomen van dergelijke klachten in kaart gebracht.
Lees verder »
Interview ziekenhuishygiënist en microbioloog in radioprogramma bij RTV Oost Interview ziekenhuishygiënist en microbioloog in radioprogramma bij RTV Oost
Ellen Kalsbeek, ziekenhuishygiënist, wordt geinterviewd over hoe wij als ziekenhuis proberen een MRSA besmetting te voorkomen en welke maatregelen genomen worden bij een MRSA besmetting. Tevens zal de Ron Hendrix geinterviewd worden over zijn rol in dit gebeuren.
Lees verder »
Landelijke meting CQ Index-Ziekenhuizen maakt kwaliteit van zorg transparant Landelijke meting CQ Index-Ziekenhuizen maakt kwaliteit van zorg transparant
De Consumer Quality index- Ziekenhuizen (CQI-Z) is het eerste patiëntervarings- onderzoek dat de kwaliteit van zorg in Nederland écht transparant maakt voor ziekenhuizen, zorgverzekeraars en patiënten.
Lees verder »
Medisch Spectrum Twente bestelt derde MRI Medisch Spectrum Twente bestelt derde MRI
Als eerste ziekenhuis in de regio krijgt ziekenhuis Medisch Spectrum (MST) te Enschede begin volgend jaar de beschikking over een MRI met een zeer sterke magneet. Enkele dagen geleden heeft MST daartoe de opdracht verstrekt aan leverancier Philips.
Lees verder »
Medisch Spectrum Twente en gemeente Enschede starten nieuwe samenwerking Medisch Spectrum Twente en gemeente Enschede starten nieuwe samenwerking
De samenwerking tussen Medisch Spectrum Twente en de gemeente om werkloze inwoners weer op weg helpen, werpt zijn vruchten af. De samenwerking heeft inmiddels positieve resultaten opgeleverd. Reden genoeg om de samenwerkingsovereenkomst te continueren en een nieuw project te starten.
Lees verder »
Medisch Spectrum Twente start 3 (nieuwe) leerafdelingen Medisch Spectrum Twente start 3 (nieuwe) leerafdelingen
Het doel van deze overeenkomst is het uitbreiden van het aantal stageplaatsen voor studenten HBO- en MBO- verpleegkunde. Hiermee wordt hen de mogelijkheid geboden om in teamverband in een inspirerende leeromgeving, namelijk de reële beroepspraktijk, de totale verpleegkundige zorg voor een vastgesteld aantal zorgvragers te leren uitvoeren.
Lees verder »
Medisch Spectrum Twente verdubbelt patiëntenplekken mammacare Medisch Spectrum Twente verdubbelt patiëntenplekken mammacare
Sinds februari heeft Medisch Spectrum Twente (locatie Oldenzaal) het aantal nieuwe patiëntenplekken voor mammacare fors uitgebreid.
Lees verder »
MST en ZGT starten regionale Fertiliteitskliniek MST en ZGT starten regionale Fertiliteitskliniek
Op 2 januari 2012 opent de Fertiliteitskliniek Twente in Hengelo haar deuren. Deze kliniek is een samenwerkingsverband van de gynaecologen van de ziekenhuizen ZGT en MST. Vanaf dat moment kunnen patiënten met een kinderwens in deze nieuwe kliniek in Hengelo terecht.
Lees verder »
Verslag derde zorgmarkt MST Verslag derde zorgmarkt MST
RVE-en (Resultaat Verantwoordelijke Eenheid) waren uitgenodigd hun topklinische producten te presenteren op de MST zorgmarkt. Een tiental specialismen heeft een presentatie gegeven over één of enkele topklinische behandelingen binnen hun specialisme.
Lees verder »
Marianne Lensink medeondertekent charter "Talent naar de Top" Marianne Lensink medeondertekent charter "Talent naar de Top"
Tijdens het congres Talent naar de Top heeft lid van de Raad van Bestuur Marianne Lensink het Charter Talent naar de Top namens MST mede ondertekend. Het Charter Talent naar de Top is een publiek commitment, een code met heldere afspraken voor het realiseren van m/v diversiteit aan de (sub) top.
Lees verder »
MDL-arts Kolkman benoemd tot bijzonder hoogleraar in het UMCG MDL-arts Kolkman benoemd tot bijzonder hoogleraar in het UMCG
MST artd dr. J.J. Kolkman is per 1 september 2011 benoemd tot bijzonder hoogleraar in de Maag-, darm- en leverziekten, i.h.b. de ischemische aandoeningen van het maag-darmkanaal, bij de Faculteit Medische Wetenschappen t.b.v. het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Lees verder »
Officiële opening Dialyse Centrum Winterswijk Officiële opening Dialyse Centrum Winterswijk
Donderdag 2 februari 2012 wordt het nieuwe dialysecentrum Winterswijk officieel geopend. De officiële openingshandeling wordt verricht door een patiënt in bijzijn van de Raden van Bestuur van Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk (SKB) en Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede.
Lees verder »
Persbericht: nieuw lid Raad van Toezicht Medisch Spectrum Twente Persbericht: nieuw lid Raad van Toezicht Medisch Spectrum Twente
De heer dr. R.M. (Rob) Valentijn is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Medisch Spectrum Twente. Gezocht is naar een kandidaat met een zorginhoudelijke achtergrond zodat de Raad van Toezicht zijn rol op het terrein van kwaliteit en veiligheid verder kan versterken.
Lees verder »
Rondleiding basisschool groep 6 ESV op MST Rondleiding basisschool groep 6 ESV op MST
E .van Duyn en S. Kruijff, respectievelijk chirurg en aios chirurgie, hebben vandaag groep 6 van De Enschedese School Vereniging (ESV) rondgeleid in het kader van hun Project ‘het menselijk lichaam’. De kinderen kregen onder meer hechtles...
Lees verder »
Toekomst na kanker. Een bijzondere informatiedag op 11 november in MST Toekomst na kanker. Een bijzondere informatiedag op 11 november in MST
Op vrijdag 11 november 2011 organiseert MST samen met het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) een informatiedag over ‘Toekomst na Kanker’.De dag biedt op een originele, positieve en veelzijdige manier informatie aan iedereen die direct of indirect met kanker te maken heeft: patiënten, familieleden en professionele zorgverleners.
Lees verder »
Uitnodiging discussieavond: ‘Reanimeren: ja of nee?’ Uitnodiging discussieavond: ‘Reanimeren: ja of nee?’
Vaak is de kwaliteit van leven van patiënten die een reanimatie overleven gering. Niet reanimeren is daarom soms te verkiezen boven reanimeren. Maar wie beslist daarover? En op welk moment wordt het gesprek over al dan niet reanimeren gevoerd? Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om hierover na te denken in de vorm van een open moreel beraad.
Lees verder »
Bestuursvoorzitter Herre Kingma geeft in RTV Oost uitzending toelichting actualiteit MST Bestuursvoorzitter Herre Kingma geeft in RTV Oost uitzending toelichting actualiteit MST
Raad van Bestuur voorzitter Herre Kingma was te gast bij RTV Oost in het radioprogramma Ochtendhumeur dat live op zaterdag jl. is uitgezonden. Jan Medendorp en Martin Steenbeeke hebben met Herre Kingma een aantal actualiteiten besproken rondom ons ziekenhuis. Beluister de uitzending
Lees verder »
Steve McLaren en Blaise Nkufo op bezoek in Medisch Spectrum Twente Steve McLaren en Blaise Nkufo op bezoek in Medisch Spectrum Twente
Tussen alle feestelijkheden op 3 mei door, maakten trainer Steve McLaren en speler Blaise Nkufo graag even tijd om de clubarts van FC Twente op afdeling A3 van Medisch Spectrum Twente te bezoeken.
Lees verder »
Tentoonstelling Heil der Kranken, een duik in de geschiedenis Tentoonstelling Heil der Kranken, een duik in de geschiedenis
Tot en met 20 november is er een bijzondere tentoonstelling in Het Palthehuis over de geschiedenis van ziekenhuis Oldenzaal. De tentoonstelling Heil der Kranken, een duik in de geschiedenis, is dagelijks te bekijken in museum Het Palthehuis te Oldenzaal.
Lees verder »
MST zoekt Teamhoofden die elke dag topprestaties leveren! MST zoekt Teamhoofden die elke dag topprestaties leveren!
Een dynamische werkomgeving. Veel verantwoordelijkheden. Toppers als collega’s. Binnen topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente is plaats voor ambitieuze Teamhoofden die elke dag bergen werk kunnen verzetten. Bekijk onze vacatures.
Lees verder »
VKC blij met bezoek Sinterklaas VKC blij met bezoek Sinterklaas
Op zaterdag 13 november bezocht Sinterklaas samen met zijn pieten het Vrouw Kind Centrum in MST.
Lees verder »
Bezoek de open dag van Medisch Spectrum Twente 'Iedere polikliniek= Uniek' Bezoek de open dag van Medisch Spectrum Twente 'Iedere polikliniek= Uniek'
Op zaterdag 20 maart aanstaande van 12.00-16.00 uur organiseert Medisch Spectrum Twente een open dag voor alle belangstellenden.Het thema van deze dag is: “Iedere polikliniek = uniek!”
Lees verder »
Hooggewaardeerde presentaties op Wereldcongres voor nucleaire geneeskunde Hooggewaardeerde presentaties op Wereldcongres voor nucleaire geneeskunde
Zowel op het Wereld- als Europees congres voor nucleaire geneeskunde (in Kaapstad - www.wfnmb2010.co.za , respectievelijk Wenen - www.eanm.org ) zijn onlangs presentaties gegeven over twee studies die tot stand zijn gekomen door samenwerking tussen ZGT, MST en UT.
Lees verder »
PvdA Kamerlid brengt werkbezoek aan MST PvdA Kamerlid brengt werkbezoek aan MST
Op maandag 7 juni bracht Eelke van der Veen,lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, een werkbezoek aan ons ziekenhuis. Van de plaatselijke PvdA namen Dennis Bouwman, Niek Zwart, Jan Voogd en George Hanna deel aan het bezoek.
Lees verder »
Theatervoorstelling Candy in MST Theatervoorstelling Candy in MST
De theatervoorstelling Candy gaat over diabetes en is bedoeld voor jongeren. Maar Candy is de moeite waard voor iedereen, jong en oud, met of zonder diabetes. Deze voorstelling is te zien op dinsdag 1 februari 2011 om 15.00 in de Spectrumzaal van MST Enschede aan de Haaksbergerstraat.
Lees verder »
Traumachirurg Ralph de Wit naar Haïti Traumachirurg Ralph de Wit naar Haïti
Traumachirurg Ralph de Wit van ons ziekenhuis is maandag 18 januari vertrokken naar Haïti.
Lees verder »
Uniek initiatief van orthopeden Medisch Spectrum Twente (persbericht) Uniek initiatief van orthopeden Medisch Spectrum Twente (persbericht)
De maatschap orthopedie van Medisch Spectrum Twente heeft voor patiënten die een totale heup of knieoperatie hebben ondergaan een innovatief en intensief herstelprogramma ontwikkeld, genaamd MST Energ-IQ, kwaliteit in bewegen.
Lees verder »
Stemmen Tweede Kamerverkiezingen in Spectrumzaal MST Stemmen Tweede Kamerverkiezingen in Spectrumzaal MST
Op woensdag 9 juni a.s. is het weer mogelijk met een kiespas van de gemeente Enschede te stemmen in het stembureau Spectrumzaal in Medisch Spectrum Twente.
Lees verder »
Bijeenkomst over nieuwbouw MST voor medewerkers en omwonenden druk bezocht Bijeenkomst over nieuwbouw MST voor medewerkers en omwonenden druk bezocht
Tijdens de drukbezochte bijeenkomsten werden de nieuwbouw plannen van MST gepresenteerd en bezoekers geïnformeerd over diverse zaken rondom de bouw van het nieuwe ziekenhuis
Lees verder »
Persbericht: nieuwe CQ-index Ziekenhuizen succesvol voor Santeon ziekenhuizen en zorgverzekeraars Persbericht: nieuwe CQ-index Ziekenhuizen succesvol voor Santeon ziekenhuizen en zorgverzekeraars
Voor het eerst in Nederland heeft een groep ziekenhuizen een patiëntervaringsonderzoek - de CQ-I (Consumer Quality Index) – samen met zorgverzekeraars uitgevoerd, gesteund door de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).
Lees verder »
Fietstocht naar Rome Fietstocht naar Rome
Maandagochtend 7 juni om precies 8.30 uur zijn reumatologe Inger Meek en verpleegkundig specialist i.o. Nancy ter Avest begonnen aan hun fietstocht naar Rome. Zij werden ‘weggeschoten’ door bestuursvoorzitter Herre Kingma die daartoe met een heus pistool het startschot gaf.
Lees verder »
Promotieonderzoek: betere opsporing uitzaaiingen bij darmkanker Promotieonderzoek: betere opsporing uitzaaiingen bij darmkanker
Het vinden van uitzaaiingen bij patiënten met darmkanker kan invloed hebben op het behandelplan, zowel om de kans op genezing te vergroten, als om een behandeling op maat te bieden in ongeneeslijke situaties. Tegenwoordig zijn er verschillende nieuwe behandelingen van darmkanker mogelijk, ook bij uitgezaaide ziekte.
Lees verder »
Medewerkers MST kunnen elektrische fiets uitproberen Medewerkers MST kunnen elektrische fiets uitproberen
In samenwerking met de ANWB biedt ons ziekenhuis gedurende een periode van 3 aaneengesloten weken (maandag 18 januari t/m zondag 7 februari 2010) in totaal 5 medewerkers van ons ziekenhuis de mogelijkheid om een elektrische fiets uit te proberen.
Lees verder »
Medical school voldoet aan eisen Kwaliteitsregister Medical school voldoet aan eisen Kwaliteitsregister
Medical School Twente is met ingang van 1 maart 2010 voor de duur van drie jaar geaccrediteerd door de accreditatiecommissie Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.
Lees verder »
Studenten UT ontwikkelen software voor patiënten Studenten UT ontwikkelen software voor patiënten
Patiënten die op de intensive care liggen en geestelijk scherp zijn, kunnen soms toch niet communiceren met artsen, verpleging en bezoek. Omdat ze gedeeltelijk verlamd zijn, omdat hun spieren sterk verzwakt zijn of omdat ze geïntubeerd zijn.
Lees verder »
Verhuizing verpleegafdeling E3/Poli Urologie op 11 en 12 februari Verhuizing verpleegafdeling E3/Poli Urologie op 11 en 12 februari
Op donderdag 11 februari verhuist de Poli Urologie en op vrijdag 12 februari verhuist de verpleegafdeling E-3naar de 4e verdieping van het Vrouw Kind Centrum.
Lees verder »
Bouwteamovereenkomst voor nieuwbouw MST Bouwteamovereenkomst voor nieuwbouw MST
Donderdag 22 december is de bouwteamovereenkomst voor de bouw van ons ziekenhuis getekend.
Lees verder »
Gratis toneelvoorstelling ‘De Darmdialogen’ in Medisch Spectrum Twente Gratis toneelvoorstelling ‘De Darmdialogen’ in Medisch Spectrum Twente
De toneelvoorstelling ‘De Darmdialogen’ toert vanaf maart langs de Nederlandse ziekenhuizen om aandacht te vragen voor darmkanker. Op maandag 7 maart 2011 om 20.00 uur is de voorstelling te zien in Medisch Spectrum Twente, Spectrumzaal, gebouw Haaksbergerstraat.
Lees verder »
Vakgroep Neurologie presenteert meerjarenbeleidsplan ‘Toekomst in hoofdzaken’ Vakgroep Neurologie presenteert meerjarenbeleidsplan ‘Toekomst in hoofdzaken’
In een tijd waarin de blik van velen gericht is op wat zich in het verleden binnen de afdeling neurologie heeft afgespeeld, lijkt het wellicht gewaagd een ambitieus meerjaren-beleidsplan te presenteren. Toch heeft de vakgroep neurologie gemeend juist nú haar toekomstplannen te moeten formuleren.
Lees verder »
Patiënten herstellen van heup- of knieoperatie in Hotel Bad Boekelo (ondertekening) Patiënten herstellen van heup- of knieoperatie in Hotel Bad Boekelo (ondertekening)
Patiënten die een heup- of knieoperatie hebben ondergaan kunnen revalideren in Hotel Resort Bad Boekelo. MST is voor zover bekend het eerste ziekenhuis in Nederland dat kiest voor herstel op deze manier. Voorzitter J. Herre Kingma ondertekende maandag het contract dat MST afsloot.
Lees verder »
Personenbusjes op speciale voorwaarden parkeren tegenover het Afnamelaboratorium (Haaksbergerstraat) Personenbusjes op speciale voorwaarden parkeren tegenover het Afnamelaboratorium (Haaksbergerstraat)
De personenbusjes die te hoog zijn om te parkeren in de parkeergarage én
die gebruikt worden als vervoersmiddel voor rolstoelen krijgen de mogelijkheid te parkeren tegenover het Afnamelaboratorium aan de Haaksbergerstraat.

Lees verder »
Physician Assistant dhr. Knol sluit succesvol FCCS examen af Physician Assistant dhr. Knol sluit succesvol FCCS examen af
Kees Knol, Physician Assistant IC hartchirurgie van MST heeft op donderdag 28 januari 2010 met succes het examen FCCS (basis IC cursus) afgesloten.
Lees verder »
RTV Oost en Nu.nl besteden aandacht aan fotoakoestische mammografie RTV Oost en Nu.nl besteden aandacht aan fotoakoestische mammografie
Michelle Heijblom, promovendus aan de Universiteit Twente, en de heer Wiendelt Steenbergen, hoogleraar Biomedical Photonic Imaging aan het MIRA- instituut van Universiteit Twente zijn geïnterviewd over het onderzoek dat zij binnen MST Oldenzaal verrichten naar de mogelijke toepassing van fotoakoestische mammografie.
Lees verder »
Zes ziekenhuizen gaan vanaf vandaag verder onder de naam Santeon Zes ziekenhuizen gaan vanaf vandaag verder onder de naam Santeon
Santeon, samen voor vernieuwing. Vandaag onthulde Fatma Koser Kaya, Tweede Kamerlid voor D66, de nieuwe naam van de Vereniging Samenwerkende Ziekenhuizen.
Lees verder »
Marlon Olimulder heeft de sessieprijs “Myocardial imaging” gewonnen Marlon Olimulder heeft de sessieprijs “Myocardial imaging” gewonnen
Op vrijdag 16 oktober heeft Marlon Olimulder met haar presentatie de sessieprijs myocardial imaging gewonnen. In de categorie myocardial imaging werden 6 ingezonden abstracts geselecteerd voor een mondelinge presentatie tijdens het NVVC najaarscongres 2009. Hieruit werd vervolgens 1 winnaar gekozen.
Lees verder »
Gezocht trainee verpleegkundigen Gezocht trainee verpleegkundigen
Op zoek naar een leuke start van je loopbaan als verpleegkundige? Dan is ons traineeship voor verpleegkundigen iets voor jou. Medisch Spectrum Twenten is op zoek naar trainees. Bekijk ervaringsverhalen en de vacature.
Lees verder »
Persbericht: WHO  UNICEF  Borstvoedingscertificaat Vrouw Kind Centrum (MST) Persbericht: WHO UNICEF Borstvoedingscertificaat Vrouw Kind Centrum (MST)
De kraam- en kinderafdeling van Medisch Spectrum Twente, alsmede de neonatologie zijn opnieuw gecertificeerd door de Stichting Zorg voor Borstvoeding. Na een visitatie in december 2010, door de Stichting Zorg voor Borstvoeding, werd dit certificaat opnieuw voor 3 jaar verlengd. Elke drie jaar wordt de instelling bezocht voor re-certificering.
Lees verder »
Cardioloog Verhorst en KNO-arts Schipper genomineerd voor Toparts 2009 Cardioloog Verhorst en KNO-arts Schipper genomineerd voor Toparts 2009
Cardioloog dr. P.M.J. Verhorst en KNO-arts A. Schipper zijn kanshebbers op de eretitel Mednet Toparts 2009. Donderdag 14 januari as. zal de voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten tijdens een informele bijeenkomst bekend maken wie tot Mednet Toparts wordt gekozen.
Lees verder »
Eerste cardioloog voltooit opleiding in Medisch Spectrum Twente Eerste cardioloog voltooit opleiding in Medisch Spectrum Twente
In ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede studeert op 1 november de eerste cardioloog af die in eigen gelederen is opgeleid. Het betreft Ethel Metz die in 2005 aan haar opleiding tot cardioloog begon in MST...
Lees verder »
MST stijgt met jaarverslag 2009 van plaats 18 naar 14 in onderzoek Ernst&Young MST stijgt met jaarverslag 2009 van plaats 18 naar 14 in onderzoek Ernst&Young
In het onderzoeksrapport over Governance in de Zorg hebben Ernst&Young Accountants wederom de jaarverslagen van zorginstellingen beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Medisch Spectrum Twente is in het overzicht van zorginstellingen gestegen van plaats 18 (jaarverslag 2008) naar plaats 14 (jaarverslag 2009).
Lees verder »
De kunst van het bloedsuiker meten (pdf) De kunst van het bloedsuiker meten (pdf)
Medisch Contact nummer 14 van 8 april 2010 bevat een artikel ‘De kunst van het bloedsuiker meten’ waaraan van de zijde van Medisch Spectrum Twente is meegewerkt door A. de Mare, A. Oude Luttikhuis-Spanjer en C. Doelman. De conclusie van dit artikel is dat de kwaliteit van de zelfcontrole bij diabetespatiënten te wensen over laat.
Lees verder »
MST-medewerkers doneren Euro 12.375,- aan de Voedselbank Enschede MST-medewerkers doneren Euro 12.375,- aan de Voedselbank Enschede
De verjaardagskalender die was opgenomen in ons eindejaarsgeschenk heeft ruim Euro 12.375,- euro opgeleverd voor de Voedselbank Enschede.
Lees verder »
Nieuwjaarstoespraak bestuursvoorzitter MST Nieuwjaarstoespraak bestuursvoorzitter MST
Op 4 januari 2010 hield de voorzitter van de raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente, prof. dr. J. H. Kingma, zijn nieuwjaarstoespraak. Bekijk hier het filmpje
Lees verder »
Nieuwjaarstoespraak 2011 Nieuwjaarstoespraak 2011
De nieuwjaarstoespraak, gehouden door de voorzitter van de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente, prof. dr. J.H. Kingma, op maandag 3 januari 2011.
Lees verder »
Q&A voor patiënten CQ-index Q&A voor patiënten CQ-index
MST voert momenteel een patiëntenervaringsonderzoek uit, de Consumer Quality Index (CQ-index). U heeft wellicht een uitnodigingsbrief thuis ontvangen om aan dit onderzoek mee te doen. Hier leest u de veelgestelde vragen en meer over het patiënttevredenheidsonderzoek.
Lees verder »
Klinisch neurofysioloog prof. dr. Michel van Putten hoogleraar aan de UT Klinisch neurofysioloog prof. dr. Michel van Putten hoogleraar aan de UT
Op 10 december jl. is dr. Michel van Putten, klinisch neurofysioloog in ons ziekenhuis, geïnaugureerd als hoogleraar aan de universiteit Twente.
Lees verder »
Regiodag Regio Noord 2010 Regiodag Regio Noord 2010
Het Medisch Spectrum organiseert samen met ZGT op woensdag 17 november de zogenaamde regiodag. Dit minisymposium is bedoeld voor ziekenhuis medewerkers uit alle ziekenhuizen in de regio Noord.
Lees verder »
Stand van zaken uitvoering maatregelen Lemstra I en II (pdf) Stand van zaken uitvoering maatregelen Lemstra I en II (pdf)
Overzicht stand van zaken van de uitvoering van de aanbevolen maatregelen in de rapporten van de eerste en de tweede onderzoekscommissie Lemstra.
Lees verder »
Uitreiking certificaat accreditatie Trombosedienst Uitreiking certificaat accreditatie Trombosedienst
Donderdag 24 september jl. mocht Jennita Slomp, klinisch chemicus laboratorium MST, namens de Trombosedienst MST het CCKL-kwaliteitscertificaat in ontvangst nemen.
Lees verder »
Verbouwing bezoekers- en personeelsrestaurant Ariënsplein Verbouwing bezoekers- en personeelsrestaurant Ariënsplein
Maandag 30 augustus start Vermaat MST services B.V. met de upgrading van een nieuw gecombineerd bezoekers- en personeelsrestaurant en winkelvoorziening in de hal van het Ariënsplein.
Lees verder »
Verpleegkundige MST schrijft kookboek Verpleegkundige MST schrijft kookboek
Astrid Slettenaar,verpleegkundig specialist MS in ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede, heeft een kookboek ‘Koken met smaak’ geschreven.
Lees verder »
Persbericht: banken positief over financieringsaanvraag nieuwbouwplannen Persbericht: banken positief over financieringsaanvraag nieuwbouwplannen
De banken die zijn betrokken bij de financieringsaanvraag voor de nieuwbouw van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede én de vernieuwbouw van de locatie Oldenzaal, hebben daar positief op gereageerd. De banken zijn bereid om onder voorwaarden een financiering te verstrekken.
Lees verder »
MST levert topzorg bij borstkanker MST levert topzorg bij borstkanker
Zeventien ziekenhuizen geven goede zorg bij borstkanker. MST behoort tot deze zeventien ziekenhuizen die de Consumentenbond aanraadt als behandeling nodig is. Dertien ziekenhuizen raadt de bond af.
Lees verder »
Cardioloog Molhoek van MST ontvangt Koninklijke Onderscheiding Cardioloog Molhoek van MST ontvangt Koninklijke Onderscheiding
Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd onze cardioloog de heer drs. G.P. (Peter) Molhoek te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder »
Geen kunstheupen van merk DePuy geplaatst bij MST patiënten Geen kunstheupen van merk DePuy geplaatst bij MST patiënten
Patiënten bij wie in MST een kunstheup is geplaatst, hoeven zich geen zorgen te maken. Het Amerikaanse bedrijf De Puy Orthopaedics roept duizenden patiënten terug naar het ziekenhuis voor onderzoek, omdat zich problemen kunnen voordoen met twee typen heupprothesen. MST heeft deze typen heupprothesen nooit geplaatst.
Lees verder »
Medisch Spectrum Twente uitgeroepen tot Top Employer Medisch Spectrum Twente uitgeroepen tot Top Employer
Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede is na onafhankelijk onderzoek van het CRF Institute, specialist op het gebied van internationaal onderzoek naar arbeidsvoorwaarden, uitgeroepen tot Top Employer 2010.
Lees verder »
Samenwerkingsovereenkomst na succesvol project herstellen na heupfractuur Samenwerkingsovereenkomst na succesvol project herstellen na heupfractuur
Op 14 oktober jl. werd het minisymposium ‘Herstel na een heupfractuur’ gehouden. Voor ruim 100 belangstellenden werden de nieuwe werkwijze en de bereikte projectresultaten gepresenteerd door zorgprofessionals van Medisch Spectrum Twente en AriënsZorgpalet. Op basis van de eerste resultaten kan worden geconcludeerd...
Lees verder »
Verklaring voorzitter Raad van Bestuur tbv uitreiking rapport commissie Lemstra II Verklaring voorzitter Raad van Bestuur tbv uitreiking rapport commissie Lemstra II
Op 1 september 2009 nam ik namens Medisch Spectrum Twente het eerste rapport van de commissie Lemstra in ontvangst. Over dat rapport ‘En waar was de patiënt ?’ zei ik vorig jaar onder andere (ik citeer): De Raad van Bestuur vindt de uitkomsten van het feitenonderzoek naar de neurologiepraktijk van dr. E. Jansen onthutsend. (einde citaat)...
Lees verder »
Longarts Ilonka van Veen gepromoveerd op onderzoek naar astma Longarts Ilonka van Veen gepromoveerd op onderzoek naar astma
Ilonka van Veen, longarts in het MST, is op 2 september j.l. gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden op het proefschrift "difficult-to-treat asthma- mechanisms and risk factors".
Lees verder »
Plan van aanpak herstel van vertrouwen (pdf) Plan van aanpak herstel van vertrouwen (pdf)
Het onderzoeksrapport van de commissie Lemstra is op 1 september 2009 aangeboden aan de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente. Het rapport is voorzien van een reeks conclusies en aanbevelingen. Dit plan geeft de plan van aanpak van MST weer.
Lees verder »
MDL-arts dr. N. van Bentem ontvangt Koninklijke Onderscheiding MDL-arts dr. N. van Bentem ontvangt Koninklijke Onderscheiding
Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd onze MDL-arts dr. N. (Nico) van Bentem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder »
Marianne Lensink en Paul Vermaat openen vernieuwd restaurant Ariënsplein Marianne Lensink en Paul Vermaat openen vernieuwd restaurant Ariënsplein
Na een verbouwing van circa 3 maanden is op dinsdag 12 oktober om 10.30 uur het nieuwe gecombineerde bezoekers- en personeelsrestaurant aan het Ariensplein geopend door Marianne Lensink (lid Raad van Bestuur MST) en Paul Vermaat (namens de firma Vermaat).
Lees verder »
Opblaasbare darm in Medisch Spectrum Twente Opblaasbare darm in Medisch Spectrum Twente
Een grote opblaasbare darm toert langs de Nederlandse ziekenhuizen om het belang van vroege opsporing van darmkanker onder de aandacht te brengen.
Lees verder »
Open Dag 20 maart groot succes Open Dag 20 maart groot succes
De Open Dag op 20 maart jl. in Medisch Spectrum Twente was een groot succes. De organisatie kon meer dan 1300 bezoekers verwelkomen die zich met behulp van een routebeschrijving een weg baanden langs de vele activiteiten die waren georganiseerd.
Lees verder »
Reactie voorzitter Raad van Bestuur op ontvangst boek 'Ik ben bevoorrecht' Reactie voorzitter Raad van Bestuur op ontvangst boek 'Ik ben bevoorrecht'
Reactie van de voorzitter van de Raad Van Bestuur van MST, prof. dr. J. H. Kingma, ter gelegenheid van de in ontvangstneming van het boek “ Ik ben bevoorrecht” op 26 november 2009
Lees verder »
Traumahelikopter op Open Dag MST 2011 Traumahelikopter op Open Dag MST 2011
Tijdens de landelijke Open Dag van de Zorg d.d. 19 maart 2011 opent MST, gebouw Haaksbergerstraat, tussen 11.00-15.00 uur haar deuren voor alle belangstellenden. Belangstellenden kunnen o.a. naar het helikopterplatform om de traumahelikopter te bezichtigen. Ook is de ambulance te bezichtigen en wordt er weer volop gegipst.
Lees verder »
Vernieuwde scopendesinfectieafdeling Vernieuwde scopendesinfectieafdeling
De scopen desinfectieafdeling is na een verbouwingsoperatie op 10 december weer in gebruik genomen. Met name de wijze van werken in het scheiden van vuile en schone scopen is vernieuwd.
Lees verder »
Tijdelijke verhuizing interne behandelpoli / endoscopieafdeling poli 77 Tijdelijke verhuizing interne behandelpoli / endoscopieafdeling poli 77
Medisch Spectrum Twente is voortdurend bezig om de behandeling van patiënten te verbeteren. In dit kader wordt de interne behandelpoli / endoscopieafdeling, beter bekend als poli 77 aan het Ariënsplein, verbouwd. Tijdens de verbouwing verhuist de poli 77 naar de voormalige Verloskamers eveneens aan het Ariënsplein.
Lees verder »
Vervolgonderzoek gestart naar rol professionals en anderen na vertrek dr E. Jansen Vervolgonderzoek gestart naar rol professionals en anderen na vertrek dr E. Jansen
De RvB heeft de commissie geïnstalleerd die onderzoek gaat doen naar welke kennis de professionals en andere betrokkenen droegen van de gevolgen van disfunctioneren van dr. E. Jansen en na te gaan of en zo ja wat met die wetenschap is gedaan.
Lees verder »
MST start Patiënt Educatie Programma Parkinson (PEPP) MST start Patiënt Educatie Programma Parkinson (PEPP)
Het hebben van de ziekte van Parkinson heeft niet alleen lichamelijke, maar ook psychologische en sociaal-emotionele gevolgen voor de patiënt. De ziekte heeft daarmee een grote weerslag op de kwaliteit van leven van de patiënt én van de partner. Om die reden is MST het Patient Educatie Programma Parkinson gestart.
Lees verder »
Startbijeenkomst Integraal zorgpad borstkanker Startbijeenkomst Integraal zorgpad borstkanker
Op 14 oktober is er een start gemaakt met het Intergraal zorgpad Borstkanker Medische Spectrum Twente lokatie Oldenzaal. Een geslaagde bijeenkomst van medewerkers uit de eerste en tweede lijn betrokken bij de borstkankerpatiënt. Op deze avond ging men met elkaar in gesprek over aspecten van zorg rondom deze patiëntencategorie...
Lees verder »
88 MST’ers in actie voor Pink Ribbon 88 MST’ers in actie voor Pink Ribbon
Zondag 26 september jl. was het dan eindelijk zover! Na goede individuele voorbereidingen en georganiseerde gezamenlijke trainingsbijeenkomsten, o.l.v. Ingrid Prigge, liepen 88 vrouwelijke medewerkers van Medisch Spectrum Twente mee...
Lees verder »
Eerste digibeter in MST geplaatst op kinderafdeling Eerste digibeter in MST geplaatst op kinderafdeling
Op maandag 23 november werd om 14.30 op de kinderafdeling in het VKC een digibeter geplaatst. De zesjarige Cesha Hammink kon hierdoor via een webcam en een headset live met haar klasgenootjes praten.
Lees verder »
Lisette van der Wurff wint prestigieuze FD Career Challenge 2010 Lisette van der Wurff wint prestigieuze FD Career Challenge 2010
Lisette van der Wurff, HRM-adviseur, is uitgeroepen tot winnaar van de FD (Financieel Dagblad) Career Challenge 2010. Zij heeft hiermee een Executive MBA van Nyenrode Universiteit gewonnen ter waarde van zo’n 50.000 euro.
Lees verder »
MST'ers in training o.l.v. Ingrid Prigge voor de Santar Twentse Vrouwenloop d.d. 26 september MST'ers in training o.l.v. Ingrid Prigge voor de Santar Twentse Vrouwenloop d.d. 26 september
In de aanloop naar de Santar Twentse Vrouwenloop op zondag 26 september zijn vrouwelijke MST medewerkers gezamenlijk in training voor de 5 of 10 kilometer. Onder leiding van tweevoudig Enschede Marathon winnares Ingrid Prigge uit Borne volgden zij op dinsdag 24 augustus de eerste trainingsbijeenkomst.
Lees verder »
Nucleaire Geneeskunde in de kijker Nucleaire Geneeskunde in de kijker
De afdeling Nucleaire Geneeskunde heeft een artikel geschreven voor het vakblad van de Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde over de afdeling
Lees verder »
Interview J. Herre Kingma in RTV Oost ochtendprogramma Ochtendhumeur Interview J. Herre Kingma in RTV Oost ochtendprogramma Ochtendhumeur
De voorzitter van de Raad van Bestuur geeft een uitgebreid interview over de voortgang van de nieuwbouw, de beoordeling van ziekenhuizen en andere ontwikkelingen.
Lees verder »
MST liet 11 chronisch en terminaal zieke kinderen voor 1 dag piloot zijn MST liet 11 chronisch en terminaal zieke kinderen voor 1 dag piloot zijn
Ter ere van het nieuwe Vrouw Kind Centrum van Medisch Spectrum Twente beleefden 11 chronisch en terminaal zieke kinderen op donderdag 19 november 2009 een heel bijzonder avontuur.
Lees verder »
MST schotelt biologisch eten voor MST schotelt biologisch eten voor
Het is de Week van de Smaak. In zorginstellingen in het hele land wordt biologisch gekookt met lokale en regionale producten. Ook in Medisch Spectrum Twente in Enschede. Patiënten van Medisch Spectrum Twente krijgen deze week twee...
Lees verder »
Wereldlymfeklierkankerdag Wereldlymfeklierkankerdag
Dinsdag 15 september zullen er door de Lymfeklierkankervereniging Nederland bloemen worden uitgedeeld aan relevante patiënten en medewerkers in MST.
Lees verder »
Complimenten van de Inspectie voor aanpak kindermishandeling Complimenten van de Inspectie voor aanpak kindermishandeling
Per brief heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg de Spoed Eisende Hulp afdeling van Medisch Spectrum Twente gecomplimenteerd met de aanpak van kindermishandeling binnen MST.
Lees verder »
Bestuursvoorzitter J. Herre Kingma geeft in filmpje toelichting over de nieuwbouw Bestuursvoorzitter J. Herre Kingma geeft in filmpje toelichting over de nieuwbouw
MST staat aan de vooravond van de bouw van een nieuw ziekenhuis in de binnenstad. Voorzitter Raad van Bestuur J. Herre Kingma geeft uitleg over de nieuwbouw plannen en de stand van zaken. Bekijk het filmpje.
Lees verder »
Twee MST-nominaties voor Opleidingsprijs 2009 Twee MST-nominaties voor Opleidingsprijs 2009
Uit in totaal 81 nominaties hebben de Jonge Orde (Assistenten In Opleiding tot Specialist) en de LVAG (Landelijke Vereniging van Assistent Geneeskundigen) er 4 geselecteerd voor de Opleidingsprijs 2009 die wordt uitgereikt tijdens de AIOSdag.
Lees verder »
Bericht in Tubantia (21 juli) over uitstel nieuwbouw MST Bericht in Tubantia (21 juli) over uitstel nieuwbouw MST
21 juli j.l. stond in Tubantia een artikel met als kop “Uitstel voor nieuwbouwplan MST”. Bij de afdeling PR zijn hier vragen over binnen gekomen.
Lees verder »
Gratis uw glucosemeter controleren op de glucosemetercontroledagen Gratis uw glucosemeter controleren op de glucosemetercontroledagen
Wanneer u in het bezit bent van een glucosemeter dan bieden wij u nú de gelegenheid om uw meter en meetmethode te laten controleren.
Lees verder »
Joost Klaase, chirurg MST verkozen tot MedNet Toparts 2009 Joost Klaase, chirurg MST verkozen tot MedNet Toparts 2009
Willem van der Ham, voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten maakte vandaag de MedNet Topartsen 2009 bekend.
Lees verder »
Doe mee aan het diabetische neuropathie onderzoek Doe mee aan het diabetische neuropathie onderzoek
Als u diabetische neuropathie heeft kunt u deelnemen aan een onderzoek naar de mogelijkheden van ruggenmerstimulatie bij diabetische neuropathie.
Lees verder »
Onderzoekscommissie presenteert rapport over neurologiepraktijk dr. E. Jansen Onderzoekscommissie presenteert rapport over neurologiepraktijk dr. E. Jansen
Bekijk de samenvatting of het gehele eindrapport van de onafhankelijke externe onderzoekscommissie die onderzoek heeft gedaan naar neurologiepraktijk van dr. E. Jansen over de periode 1978-2004
Lees verder »
Uitreiking TopZorg Predicaten aan Raad van Bestuur door Menzis Uitreiking TopZorg Predicaten aan Raad van Bestuur door Menzis
Woensdag 4 november overhandigde Ruben Wenselaar, lid van de Raad van bestuur van Menzis een beeldje ter gelegenheid van het behalen van drie TopZorg predicaten voor de periode 2010-2011.
Lees verder »
Gratis ijsje voor klinische patiënten en medewerkers Gratis ijsje voor klinische patiënten en medewerkers
In verband met de warme zomerperiode biedt de Raad van Bestuur alle klinische patiënten en alle medewerkers een ijsje aan.
Lees verder »
Nazorgpoli oud-patiënten dr. E. Jansen Nazorgpoli oud-patiënten dr. E. Jansen
Voor oud-patiënten van neuroloog dr. E. Jansen heeft Medisch Spectrum Twente een speciale nazorgpoli. Indien u onder behandeling bent geweest door dr. E. Jansen kunt u via deze poli direct verder geholpen worden.
Lees verder »
Verklaring voorzitter RvB bij in ontvangst nemen rapport commissie Lemstra Verklaring voorzitter RvB bij in ontvangst nemen rapport commissie Lemstra
De voorzitter van de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente, prof. dr. J.H. Kingma, spreekt zijn erkentelijkheid uit over het rapport van de commissie Lemstra. Hij zegt dat de Raad van Bestuur de analyse, de conclusies en de aanbevelingen in grote lijnen onderschrijft. Naast reeds gerealiseerde maatregelen, kondigt hij een plan van aanpak aan op basis van het onderzoeksrapport.
Lees verder »
Voorlichtingssite over qkoorts Voorlichtingssite over qkoorts
Op de site www.qkoortsinnederland.nl kan iedereen terecht voor informatie over de symptomen van Q-koorts en hoe je besmetting kunt voorkomen.
Lees verder »
Kinderopvang verhuist naar het Vrouw Kind Centrum Kinderopvang verhuist naar het Vrouw Kind Centrum
Onze kinderopvang is verhuist naar de centrale hal van het VKC (Vrouw Kind Centrum), achter de scheidingswand van de balie Gynaecologie.
Lees verder »
TV Oost slaat plank mis met bericht op website TV Oost slaat plank mis met bericht op website
Gisteren stond op de website van TV Oost een nieuwsmededeling inzake patiënt Temel waarvan de meest in het oog springende regels de volgende waren....
Lees verder »
Met de Regiotaxipas snel naar huis vanuit Medisch Spectrum Twente Met de Regiotaxipas snel naar huis vanuit Medisch Spectrum Twente
Vanaf 14 juli staat een Taxipoint in de centrale hal van de gebouwen van Medisch Spectrum Twente in Enschede en Oldenzaal. Via dit Taxipoint kunt u enkel met het doorhalen van de Regiotaxipas door de kaartlezer eenvoudig en snel een terugrit aanvragen naar uw huisadres.
Lees verder »
Beroepenwebsite: werken in ons ziekenhuis Beroepenwebsite: werken in ons ziekenhuis
Ons ziekenhuis kent verschillende soorten functies. De beroepen die het meest voorkomen hebben wij voor u op een rijtje gezet. Onze collega’s vertellen zelf wat hun beroep inhoudt, wat er leuk en minder leuk aan is en welke eigenschappen je moet...
Lees verder »
Samenvatting promotieonderzoek vaatchirurg Roland Beuk Samenvatting promotieonderzoek vaatchirurg Roland Beuk
Het behandelen van darmdoorbloedingsstoornissen is een van de speerpunten van het Medisch Spectrum Twente. Ischemie (onvoldoende doorbloeding) en reperfusie (het herstel van de doorbloeding) speelt een belangrijke rol bij darm transplantatie, hart en aorta chirurgie, thrombose van een darmslagader en vele andere situaties. In de praktijk
Lees verder »
Samenwerkingsovereenkomst Acute Zorg Post Oldenzaal ondertekend Samenwerkingsovereenkomst Acute Zorg Post Oldenzaal ondertekend
Op 29 juni jl. hebben Herre Kingma (namens Medisch Spectrum Twente) en Jacqueline Noltes (namens huisartsendienst Twente Oost) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de integratie van de huisartsenpost Oldenzaal en de Spoed Eisende Hulp van het MST te Oldenzaal tot een zogeheten acutezorgpost Huisartsen/MST.
Lees verder »
Thijs levert topprestatie Thijs levert topprestatie
Thijs Feuth, arts-assistent bij interne geneeskunde, eindigde als tweede Nederlander bij de marathon van Rotterdam...
Lees verder »
Open dag 12 maart groot succes. Bekijk de foto's Open dag 12 maart groot succes. Bekijk de foto's
De jaarlijkse Open dag voor de Zorg vond dit jaar plaats op zaterdag 21 maart. Ons ziekenhuis opende tussen 11.00 en 15.00 uur haar deuren voor alle belangstellenden.
Dit jaar stond alles in het teken van ‘het hart’.

Lees verder »
Burgemeester en wethouders steunen plannen MST en sturen brief naar minister Bos Burgemeester en wethouders steunen plannen MST en sturen brief naar minister Bos
Op 6 maart hebben B&W van Enschede in een brief aan minister Bos een lans gebroken voor de nieuwbouw van ons ziekenhuis. De Raad van Bestuur is verheugd dat B&W van Enschede de voorgenomen nieuwbouwplannen van MST langs deze weg nadrukkelijk ondersteunen.
Lees verder »
Trombosedienst MST geaccrediteerd Trombosedienst MST geaccrediteerd
Onze eigen trombosedienst van MST, die voor het eerst opging voor CCKL-accreditatie, is net als het laboratorium van MST geaccrediteerd! De accreditatie is mede uitgevoerd door de FNT, Federatie van Nederlandse Trombosediensten.
Lees verder »
Slaapcentrum in Oldenzaal trekt patiënten uit heel Oost-Nederland Slaapcentrum in Oldenzaal trekt patiënten uit heel Oost-Nederland
Het begin januari geopende Slaapcentrum van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in de locatie Oldenzaal, blijkt duidelijk te voorzien in een behoefte. Meer patiënten dan verwacht hebben sinds de opening al de weg weten te vinden naar dit voor Oost-Nederland unieke centrum voor de aanpak van slaapstoornissen.
Lees verder »
Medisch Spectrum Twente zoekt een lid voor de Cliëntenraad Medisch Spectrum Twente zoekt een lid voor de Cliëntenraad
Wat zou u doen als u invloed zou kunnen uitoefenen op de Raad van Bestuur van MST? Onze cliëntenraad zoekt een nieuw lid.
Lees verder »
Raad van Bestuur Medisch Spectrum Twente plaatst advertentie Raad van Bestuur Medisch Spectrum Twente plaatst advertentie
Advertentie Raad van Bestuur met mededelingen voor oud-patiënten van neuroloog dr. E. Jansen Steur
Lees verder »
Bestuursvoorzitter J. Herre Kingma geeft in filmpje toelichting op zaak Jansen-Steur Bestuursvoorzitter J. Herre Kingma geeft in filmpje toelichting op zaak Jansen-Steur
Jan Medendorp interviewt onze bestuursvoorzitter J. Herre Kingma over de zaak van neuroloog Jansen-Steur. Bekijk het filmpje waar onze voorzitter Raad van Bestuur toelichting geeft op de zaak.
Lees verder »
Bestuursvoorzitter Kingma geeft toelichting in RTV-Oost programma Bestuursvoorzitter Kingma geeft toelichting in RTV-Oost programma
Prof. dr. J.H. Kingma geeft toelichting in RTV-Oost programma ‘In de wandelgangen’ op de situatie rond neuroloog Jansen
Lees verder »
Oogheelkunde verkoopt veiligheidsbrillen voor afsteken vuurwerk Oogheelkunde verkoopt veiligheidsbrillen voor afsteken vuurwerk
De afdeling oogheelkunde verkoopt in de maand december veiligheidsbrillen speciaal bedoeld om te gebruiken bij het afsteken van vuurwerk. De brillen zijn dagelijks van 9.00-16.00 uur te koop bij polikliniek 23 van de oogheelkunde op locatie Haaksbergerstraat...
Lees verder »
UT-onderzoeker wint met onderzoek in Medisch Spectrum Twente de PhD Award UT-onderzoeker wint met onderzoek in Medisch Spectrum Twente de PhD Award
De Overijssel PhD Award, een prijs van 5.000 euro van de provincie Overijssel voor het beste proefschrift van een UT-promovendus, gaat dit jaar naar dr. Floor Wolbers die promoveerde aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica....
Lees verder »
Agressieve verlaging cholesterol heeft positief effect op aderverkalking Agressieve verlaging cholesterol heeft positief effect op aderverkalking
Met ultrageluid is verdikking vaatwand nauwlettend te volgen. Er bestaat een directe relatie tussen de verkalking – atherosclerose - van de kransslagaders en het cholesterolgehalte in het bloed. Dit blijkt voor het eerst uit onderzoek...
Lees verder »
Plaatsing semi-permanente Intensive Care. Bekijk het filmpje! Plaatsing semi-permanente Intensive Care. Bekijk het filmpje!
Bekijk de beelden van de plaatsing van deze tijdelijke IC. Een mammoet transport bracht de mobiele IC units naar ziekenhuis Enschede. Er is gekozen voor een voorlopige IC in afwachting van de nieuwbouw in 2013.
Lees verder »
Klinisch neurofysioloog Michel van Putten hoogleraar klinische neurofysiologie Klinisch neurofysioloog Michel van Putten hoogleraar klinische neurofysiologie
Klinisch neurofysioloog Michel van Putten is benoemd als (deeltijd) hoogleraar klinische neurofysiologie aan de Universiteit Twente. Voor Medisch Spectrum Twente een belangrijke gebeurtenis.
Lees verder »
MST en SAXION verbeteren opleidingsmogelijkheden MST en SAXION verbeteren opleidingsmogelijkheden
De landelijke ontwikkelingen wijzen op tekorten aan verpleegkundigen in de zorg. Om dit tekort tegen te gaan is het van belang om het werken in de zorg aantrekkelijker te maken. Eén van de items is het verbeteren van de...
Lees verder »
Doelmatigheid van acute zorg in Twente en de Achterhoek onder de loep Doelmatigheid van acute zorg in Twente en de Achterhoek onder de loep
Op initiatief van Traumacentrum Euregio is het contract ondertekend voor samenwerking tussen Traumacentrum Euregio en de Universiteit Twente met als doel het onderzoeken van het proces van de acute zorg (spoedeisende hulp) in de regio Twente...
Lees verder »
Geen problemen met verontreinigde grondstof heparine in Medisch Spectrum Twente Geen problemen met verontreinigde grondstof heparine in Medisch Spectrum Twente
In de media is recent aandacht gegeven aan verontreinigde heparine grondstof afkomstig uit China. Het gebruik van deze verontreinigde heparine grondstof is in verband gebracht met ernstige allergische reacties...
Lees verder »
Voorzitter Raad van Bestuur Herre Kingma in tv-programma Pauw en Witteman Voorzitter Raad van Bestuur Herre Kingma in tv-programma Pauw en Witteman
Bestuursvoorzitter Herre Kingma trad woensdag 27 februari jl op in Pauw en Witteman over gebrekkige hygiene in de ziekenhuizen. Sommigen dachten dat hij zijn eigen MST op de korrel nam. "Cleaner care is safer care" was het motto van de WHO campagne in 2005, die hij mede lanceerde en sindsdien ook zijn motto, dat geldt voor alle ziekenhuizen, MST niet uitgezonderd. De PR-afdeling stelde hem een aantal vragen.
Lees verder »
Medisch Spectrum Twente behaalt met glans borstvoedingscertificaat Medisch Spectrum Twente behaalt met glans borstvoedingscertificaat
Onlangs heeft Medisch Spectrum Twente glansrijk het WHO/Unicef borstvoedings- certificaat behaald. Om de kwaliteit en uniformiteit met betrekking tot het geven van borstvoeding te kunnen waarborgen zijn de Kraamafdeling, Verloskamers...
Lees verder »
Scholieren doen in MST onderzoek naar bloedziekten en erfelijkheid Scholieren doen in MST onderzoek naar bloedziekten en erfelijkheid
Van januari tot april wordt door het Bonhoeffer College een gemeenschappelijk project uitgevoerd in samenwerking met dr. Schaafsma en dr. Slomp van Medisch Spectrum Twente met als onderwerp bloedziekten en erfelijkheid...
Lees verder »
Broodbuffetwagens op alle afdelingen aanwezig Broodbuffetwagens op alle afdelingen aanwezig
In het kader van een betere gastvrijheid en servicegerichtheid is, vanaf augustus 2007, gefaseerd een nieuwe werkwijze in de broodmaaltijden doorgevoerd. Deze werkwijze houdt in dat patiënten hun keuze kunnen maken middels een broodbuffetwagen...
Lees verder »
De polikliniek in Haaksbergen is uitgegroeid tot een kleine kliniek De polikliniek in Haaksbergen is uitgegroeid tot een kleine kliniek
De polikliniek van Medisch Spectrum Twente in Haaksbergen is uitgegroeid tot een medische voorziening met veel faciliteiten en steeds meer bezoekers. Het aantal patiënten is de afgelopen jaren flink gestegen...
Lees verder »
Preoperatieve screening polikliniek geopend Preoperatieve screening polikliniek geopend
Medisch Spectrum Twente heeft een polikliniek voor preoperatieve screening (POS) geopend. Anesthesiologen houden daar spreekuur voor patiënten die moeten worden geopereerd.
Lees verder »
Koninklijke waardering voor onze thoraxchirurg Max Haalebos Koninklijke waardering voor onze thoraxchirurg Max Haalebos
Officieel neemt hij pas per 1 januari afscheid maar het onlangs gehouden symposium 'Hart in Actie' stond ook al voor een belangrijk deel in het teken van het afscheid van cardiothoracaal chirurg Max Haalebos. Helemaal omdat burgemeester den Oudsten nog een verrassing voor hem in petto had.
Lees verder »
Medewerkers Medisch Spectrum Twente militair onderscheiden Medewerkers Medisch Spectrum Twente militair onderscheiden
Vrijdag 16 november jl. was de Spectrumzaal van Medisch Spectrum Twente gevuld met opvallend veel mensen in militair tenue. Drie medewerkers ontvingen uit handen van kolonel dr.A. Hoperus Buma een herinneringsmedaille voor hun inzet tijdens hun uitzendingperiode naar het voormalige Joegoslavië.
Lees verder »
Traumacentrum dagelijks op SBS 6 Traumacentrum dagelijks op SBS 6
Sinds kort worden voor Trauma Zorg, het nieuwe programma van SBS6, opnamen gemaakt binnen Medisch Spectrum Twente. Tot en met 28 december 2007 zendt SBS6 dit programma op iedere werkdag uit om 20.00 uur.
Lees verder »
Niet-invasieve beademing met gezichtsmasker en BiPAP-apparaat Niet-invasieve beademing met gezichtsmasker en BiPAP-apparaat
De longartsen van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede hebben een nieuwe standaardbehandeling voor COPD-patiënten met zeer ernstige benauwdheidsklachten. Normaal gesproken worden deze patiënten gedurende..
Lees verder »
Start campagne donorrally (24 juli 2007) Start campagne donorrally (24 juli 2007)
Dinsdag 24 juli rond half 1 kwam –moeilijk manoeuvrerend, maar luid claxonnerend- een oude brandweerauto bij het ziekenhuis aan het Ariensplein voorrijden. Naast chauffeur/eigenaar Klaas Smid zaten ook..
Lees verder »
Jubilerend revalidatiearts Daan Wever houdt niet van stilzitten Jubilerend revalidatiearts Daan Wever houdt niet van stilzitten
“Ik moet naar dat revalidatiecentrum toe”, denkt drs. Daan Wever, als hij na zijn specialisatie tot revalidatiearts door ‘Het Roessingh’ wordt benaderd. “Achteraf gezien een verdraaid goede keuze”, stelt het hoofd van de Medische Dienst na zijn inmiddels..
Lees verder »
Prof. dr. J. Herre Kingma licht bij RTV Oost plannen toe (11 juli 2007) Prof. dr. J. Herre Kingma licht bij RTV Oost plannen toe (11 juli 2007)
Voorzitter Raad van Bestuur prof. dr. J. Herre Kingma te gast bij RTV Oost. Er wordt gepraat over stelselherzieningen, er moet bezuinigd worden en daarom zoekt het Medisch Spectrum Twente samenwerking in de regio.
Lees verder »
Nationale en internationale traumadeskundigen bijeen (20 juni 2007) Nationale en internationale traumadeskundigen bijeen (20 juni 2007)
De Twentse en (Oost-)Achterhoekse traumatologen kunnen met voldoening terugzien op de Traumacursus voor Gevorderden 2007 ‘Twente Trauma’, die zij onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Traumatologie op 14 en 15 juni organiseerden.
Lees verder »
Specialist laat arts-assistent niet aantobben Specialist laat arts-assistent niet aantobben
Tijdens zijn opleiding tot specialist zou de arts-assistent vaak aan zijn lot worden overgelaten, tot schade van de patiënten. Dat is onzin, vindt Irene Grossmann. Zelfstandig werken moet je leren...
Lees verder »
De cliëntenraad van MST heeft haar jaarplan 2007 gepubliceerd De cliëntenraad van MST heeft haar jaarplan 2007 gepubliceerd
Het jaarplan is tot stand gekomen op basis van een internet-enquete. De cliëntenraad draagt een groot aantal punten ter verbetering aan die voornamelijk cultuurgebonden zijn. De cliëntenraad wil haar visie actief uitdragen en bijeenkomsten organiseren rondom een aantal onderwerpen uit het jaarplan...
Lees verder »
Werkbezoek burgemeester en wethouders van Oldenzaal Werkbezoek burgemeester en wethouders van Oldenzaal
Op woensdag 25 april heeft hebben de burgemeester en wethouders van de gemeente Oldenzaal een werkbezoek afgelegd aan ons ziekenhuis. Speciale aandacht was er voor de afdeling Spoed Eisende Hulp en ons Thoraxcentrum. Uitgebreid...
Lees verder »
Heeft u een klacht? Lees alles over het indienen van een klacht en ons klachtenbeleid Heeft u een klacht? Lees alles over het indienen van een klacht en ons klachtenbeleid
Als klager heeft u bij Medisch Spectrum Twente verschillende mogelijkheden om uw klacht in te dienen. U kunt kiezen tussen bemiddeling door een klachtenfunctionaris en behandeling door de klachtencommissie...
Lees verder »
Website geestelijke zorg geeft inzicht in het werk van onze geestelijk verzorgers Website geestelijke zorg geeft inzicht in het werk van onze geestelijk verzorgers
Vaak doen mensen ingrijpende ervaringen op in het ziekenhuis. Dan kan het helpen om met een geestelijk verzorger de gebeurtenissen op een rijtje te zetten, of om het hart te luchten. De gesprekken kunnen overal over gaan. U bepaalt dat zelf. We zien...
Lees verder »
Medical School Twente online met alles over onderwijs en onderzoek Medical School Twente online met alles over onderwijs en onderzoek
Het ziekenhuis biedt een scala aan onderwijs- en onderzoeksmogelijkheden voor verpleegkundigen, voor medisch studenten, artsen, paramedici en andere professionals. Jaarlijks zijn in Medisch Spectrum Twente rond de 500 studenten...
Lees verder »
Straf voor falende artsen maakt gezondheidszorg niet veiliger, aldus Herre Kingma Straf voor falende artsen maakt gezondheidszorg niet veiliger, aldus Herre Kingma
Het aantal sterfgevallen door fouten in Nederlandse ziekenhuizen daalt niet als artsen of verpleegkundigen harder worden gestraft of beboet, wel als ze leren van hun fouten en met die informatie processen en systemen verbeteren.
Lees verder »
Nieuws over MST-locatie Oldenzaal Nieuws over MST-locatie Oldenzaal
In zijn nieuwjaarstoespraak heeft Herre Kingma onder andere gesproken over het toekomstige profiel van MST-locatie Oldenzaal. Hij heeft in zijn toespraak het voorgenomen besluit van de Raad van Bestuur verwoord. Voor diegenen die...
Lees verder »
Opnieuw uitstekende resultaten hartchirurgie Medisch Spectrum Twente Opnieuw uitstekende resultaten hartchirurgie Medisch Spectrum Twente
De resultaten van de hartchirurgie in Medisch Spectrum Twente (MST) zijn voor het tweede achtereenvolgende jaar zeer goed. Dit blijkt uit een nieuwsbrief die het Thoraxcentrum recent naar alle verwijzend cardiologen heeft gestuurd...
Lees verder »
Medisch Spectrum Twente krijgt predikaat ‘teaching hospital’ Medisch Spectrum Twente krijgt predikaat ‘teaching hospital’
Al ruim 30 jaar bestaat er een samenwerking tussen het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede op het gebied van het onderwijs aan co-assistenten. De Raden van Bestuur van beide instellingen...
Lees verder »
Grote cholesterol en bloedsuiker testdag in Twente Grote cholesterol en bloedsuiker testdag in Twente
Op zaterdag 7 oktober organiseert het laboratorium een gratis testdag voor de bevolking van Twente. Tijdens deze dag wordt iedereen die tussen 11.00 en 16.00 uur langskomt bij een van de tien prikposten gratis getest op cholesterol en hun bloedsuiker...
Lees verder »
Wat zou ú veranderen als u de directeur van Medisch Spectrum Twente was? Wat zou ú veranderen als u de directeur van Medisch Spectrum Twente was?
De Cliëntenraad adviseert de ziekenhuisdirectie gevraagd en ongevraagd over allerlei zaken die vooral de patiënten aangaan. Wij van de Cliëntenraad hebben daarom het initiatief genomen voor een actie. Wij willen u vragen ons daarbij te helpen. Graag...
Lees verder »
Artsen maken eigen website voor reumapatiënten Artsen maken eigen website voor reumapatiënten
Om u als patiënt goed te kunnen informeren hebben de reumatologen van Medisch Spectrum Twente een website gebouwd, samen met wetenschappers van de faculteit psychologie en communicatie van Gezondheid en Risico’s...
Lees verder »
Website over bestraling: alles wat u moet weten over radiotherapie Website over bestraling: alles wat u moet weten over radiotherapie
Radiotherapie is het behandelen van veelal kwaadaardige gezwellen ofwel kanker door middel van bestraling. De kankercellen worden bestraald met als doel het doden van alle kankercellen of het stoppen van de celdeling...
Lees verder »
Een staaroperatie is een veel voorkomende behandeling aan de ogen Een staaroperatie is een veel voorkomende behandeling aan de ogen
Een staaroperatie wordt ook wel een cataractbehandeling genoemd. Staar is een veel voorkomende aandoening. Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. De mensen die u tijdens uw staaroperatie helpen zullen u uitleggen wat u allemaal...
Lees verder »
Website lab: ons ziekenhuislaboratorium een wereld op zich Website lab: ons ziekenhuislaboratorium een wereld op zich
Met 7000 analyses per dag kunt u gerust stellen dat er in ons laboratorium heel wat gebeurt. Lees alles over wat u moet weten als u met ons lab in aanraking komt. Of bekijkt u onze filmpjes voor een complete rondleiding. Dan weet u alles over...
Lees verder »
Profiel van ons ziekenhuis Profiel van ons ziekenhuis
Medisch Spectrum Twente behoort tot de grootste niet-academische ziekenhuizen van ons land. Momenteel beschikt Medisch Spectrum Twente over ziekenhuislocaties te Enschede en Oldenzaal en buitenpoliklinieken in Haaksbergen en Losser, van waaruit...
Lees verder »
Toename consulten kinderen met diabetes Toename consulten kinderen met diabetes
Twee gespecialiseerde kinderartsen in Medisch Spectrum Twente. De kinderartsen in Medisch Spectrum Twente zien steeds meer kinderen met diabetes (suikerziekte) en deze kinderen worden ook steeds jonger. Op dit moment zijn 76 kinderen met...
Lees verder »
Website over het hart: welkom in ons thoraxcentrum Website over het hart: welkom in ons thoraxcentrum
Met de opening van het Thoraxcentrum Twente is Nederland een medische topvoorziening rijker geworden waarvan het belang nauwelijks kan worden overschat. Voortaan kan iedereen die een hartoperatie moet ondergaan, gedotterd moet...
Lees verder »
Wat u moet weten over Diagnose Behandeling Combinaties (DBC's) Wat u moet weten over Diagnose Behandeling Combinaties (DBC's)
Alles wat u als patiënt van ons ziekenhuis moet weten over Diagnose Behandeling Combinaties. Wat zijn DBC’s nu precies, veel gestelde vragen, welke zorgverzekeraars maar vooral ook de vraag of uw behandeling door uw zorgverzekeraar wordt vergoed...
Lees verder »

Archief persberichten
Bekijk het persberichten archief
Santeon
 home

Inloggen

home sitemap zoeken disclaimer copyright  Contact