Wat heb ik nou in mijn hoofd?

Wat heb ik nou in mijn hoofd? | Medische Publieksacademie Twente

In deze Publieksacademie praten MST professionals over uitzaaiingen in de hersenen. Dat zijn uitzaaiingen van een tumor die op een andere plek in het lichaam zit. Patiënten kunnen allerlei klachten ervaren. Wat zijn die klachten, en welke behandelingen zijn mogelijk?

Wil je meer weten over de oorzaken van uitzaaiingen in de hersenen (ook wel hersenmetastasen), onderzoeken die gedaan worden en de rol van de verschillende specialisten, bekijk dan deze Publieksacademie! Een patiënt deelt haar ervaring, en vier artsen komen aan het woord. Hieronder stellen de vier sprekers Olivier (neurochirurg), Matthijs (neuroloog), Emanuel (longarts) en Anand (radiotherapeut-oncoloog) zich voor. Zij beantwoorden in de uitzending bijvoorbeeld de vragen:

  • Welke klachten kunnen mensen hebben?
  • Hoe wordt tijdens een operatie de juiste plek om te opereren gevonden, en hoe gevaarlijk is zo’n operatie?
  • Hoe werkt bestralen bij hersenmetastasen?

De uitzending

  • Is vanaf 15 december te bekijken
  • Te bekijken via deze pagina en YouTube
  • Gratis te volgen

Bekijk uitzending vanaf 15 december 16.00 uur

De sprekers

Olivier van der Veer, neurochirurg

Neurochirurg Olivier van der Veer

Olivier van der Veer is sinds 2017 werkzaam als neurochirurg in MST. Zijn aandachtsgebieden zijn complexe wervelkolom chirurgie en neuro-oncologische chirurgie. Als onderdeel van het neuro-oncologisch team opereert hij regelmatig patiënten met hersenmetastase.

Matthijs van der Meulen, neuroloog

Matthijs van der Meulen neuroloog

Matthijs van der Meulen werkt sinds 2020 in MST als neuroloog en ziet vooral patiënten met een hersentumor of neurologische klachten bij kankerpatiënten. Daarnaast doet hij onderzoek naar patiënten met uitzaaiingen in de hersenen.

Emanuel Citgez, longarts

Emanuel Citgez

Emanuel Citgez werkt sinds 2017 in MST als longarts. Zijn aandachtsgebied is de longoncologie. Hij houdt zich met name bezig met de diagnostiek en de behandeling van patiënten met longkanker. Hij is daarmee ook nauw betrokken bij de behandeling van patiënten met hersenmetastasen.

Anand Bhawanie, radiotherapeut-oncoloog

Anand

Anand Bhawanie werkt sinds 2016 in MST als radiotherapeut met als aandachtsgebieden: neuro-oncologie, uro-oncologie, mammacarcinoom en palliatieve radiotherapie. Hij is betrokken bij de behandeling en begeleiding van patiënten met onder andere hersenmetastasen, in nauwe samenwerking met verschillende verwijzende disciplines. Samen met zijn vakgenoten speelt hij een belangrijke rol bij de implementatie van de Hyperarc, een innovatieve manier van gerichte hoge precisie bestraling op hersenmetastasen.

Heb je nu al een vraag?

Een herinnering ontvangen op de dag dat deze uitzending van de Publieksacademie online staat of een vraag voor één van de sprekers? Laat het hier weten! We proberen zoveel mogelijk kijkersvragen in de uitzending te behandelen. Nadat de uitzending online staat, komt op deze pagina een FAQ met meestgestelde vragen.

  • Wij sturen je een herinnering op de dag dat deze uitzending van de publieksacademie online komt. Heb je een vraag gesteld, dan proberen we deze in de uitzending te behandelen. Achteraf verschijnt een lijst met veelgestelde vragen op deze pagina.
  • Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld een aandoening of behandeling kunnen wij niet in behandeling nemen

Waar bent u naar op zoek?