Punt voor Parkinson

Punt voor Parkinson | Medische Publieksacademie Twente

Met de Medische Publieksacademie Twente wil Medisch Spectrum Twente (MST) belangstellenden verder kennis laten maken met ons ziekenhuis en de zorg die hier geboden wordt. Deze online Medische Publieksacademie Twente staat in het teken van ‘Punt voor Parkinson’.

Punt voor Parkinson Twente (PvP Twente) is een regionaal initiatief van MST, ZGT en TriviumMeulenbeltZorg (TMZ).  In deze uitzending van de Medische Publieksacademie Twente praten TMZ specialist ouderengeneeskunde Nienke Reins, ZGT neuroloog Agnes Wertenbroek en MST neuroloog Jeroen van Vugt over de ziekte Parkinson en de unieke samenwerking binnen PvP Twente.

De uitzending

Tijdens de Publieksacademie geven de sprekers antwoorden op verschillende vragen, zoals:

  • Kun je de ziekte van Parkinson voorkomen?
  • Hoe wordt er samengewerkt binnen Punt voor Parkinson Twente?
  • Wat is de impact van de ziekte op de omgeving van de patiënt?

Ook vertellen patiënten hoe zij omgaan met Parkinson en wat de ziekte voor hen betekent.

Over Punt voor Parkinson Twente

MST, ZGT en TriviumMeulenbeltZorg gaan binnen PvP Twente nauw samenwerken om de zorg voor mensen met de ziekte van Parkinson en parkinsonismen te verbeteren; patiënten kunnen op één plek terecht voor alle zorg. Neurologen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, specialisten ouderengeneeskunde, paramedici, psychologen, medewerkers dagbehandeling en apothekers werken hier voortaan samen onder één dak. Ook fungeert het PvP Twente als regionaal expertisecentrum voor andere behandelaars zoals huisartsen, ParkinsonNet therapeuten, thuiszorgmedewerkers en andere VVT-instellingen. Pvp Twente is vanaf 11 april gevestigd in het Borsthuis (Hengelo), onderdeel van TMZ.

Bekijk de uitzending Punt voor Parkinson terug

Direct op YouTube bekijken? Dat kan hier.

De sprekers

Nienke Reins, specialist ouderengeneeskunde TMZ

Nienke Reins TMZ Parkinson

Nienke Reins is sinds 2017 Specialist Ouderengeneeskunde bij TMZ. Haar aandachtsgebieden zijn (de latere fase van) de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonismen. Nienke is eindverantwoordelijk voor de zorg en coördineert de zorg die door verpleging, verzorging, medewerkers dagbehandeling, (para)medische behandelaren en anderen binnen de revalidatiekliniek en Punt voor Parkinson worden geboden. Ze zet zich, samen met alle andere medewerkers, in om cliënten met parkinson(ismen) te ondersteunen zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Agnes Wertenbroek, neuroloog ZGT

Wertenbroek

Agnes Wertenbroek is sinds 2011 werkzaam als neuroloog in ZGT. Ze heeft als aandachtsgebied bewegingsstoornissen, waarbij ze met name zorg levert aan patiënten met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme. Daarnaast heeft ze nog een poli voor kinderen en volwassenen met een ticstoornis (korte en plotselinge bewegingen of geluiden die iemand ongewenst maakt).

Jeroen van Vugt, neuroloog MST

Jeroen van Vugt werkt sinds 2005 als neuroloog in MST. Hij richt zich met name op neurologische bewegingsstoornissen, waaronder de ziekte van Parkinson. Dat er altijd een behandeling op maat nodig is, omdat Parkinson op veel vlakken effect heeft, maakt dit vakgebied voor hem erg interessant. Tevens is Jeroen van Vugt medisch manager van het Neurocentrum en mede-initiatiefnemer van PvP Twente.

Waar bent u naar op zoek?