Spoedzorg

Publieksacademie spoedzorg

29 november 2018

publieksacademie-spoedzorg

Laat je tijdens de Publieksacademie door onze SEH-artsen informeren over hun dagelijkse werkzaamheden, waarbij geen dag hetzelfde is.

Op de SEH-afdeling van een ziekenhuis weet je nooit hoeveel patiënten, op welk tijdstip, op welke manier (ambulance, traumahelikopter of eigen vervoer) of met welke gezondheidsproblemen binnenkomen. Onze SEH-artsen, SEH-verpleegkundigen en secretaresses werken 24/7 nauw samen om zo snel mogelijk de oorzaak van de klachten te achterhalen en de juiste behandeling te kunnen starten. Zo proberen ze de patiënt en zijn/haar familieleden in een onzekere periode zo goed mogelijk te begeleiden, zowel medisch als emotioneel.

Het team werkt nauw samen met andere afdelingen binnen ons ziekenhuis en ook met huisartsenposten, ambulancediensten en thuiszorginstellingen. Met als doel om in de eerste 2-3 uur van het ziekteproces de juiste zorg op de juiste plek te bieden.

  • Hoe werkt een SEH?
  • Welke patiënten zien we op onze SEH?
  • Hoe bepalen we de ernst van hun klachten?
  • Wie heeft welke rol?
  • Waarom moet een patiënt soms wachten?
  • En waar is de SEH en zijn de SEH-artsen van MST heel goed in?

Sprekers

Magazine

In het kader van deze bijeenkomst is het magazine ‘‘De Spoedeisende Hulp schept orde in de chaos’ ontwikkeld. Dit magazine is uitgereikt aan de deelnemers en verspreid in de wachtruimten van MST. Ook is het magazine in de wachtruimten van de huisartsen te vinden.

Bekijk het magazine ‘De Spoedeisende Hulp schept orde in de chaos’

Trailer

Waar bent u naar op zoek?