Warme overdracht

Een goede en fijne overdracht vanuit MST naar de kraamzorg. Daar zorgen de Moeder Kind afdeling, Naviva Kraamzorg en BTK Kraamzorg met de warme overdracht voor. Voor de warme overdracht komt de kraamverzorgende naar MST om de pas bevallen moeder te begeleiden rond het ontslag uit het ziekenhuis.

Een ontspannen ontslag

Het ontslag uit het ziekenhuis is een spannend moment. Er komt veel op de kersverse ouders af en er moeten vaak nog een aantal praktische zaken geregeld worden. De kraamverzorgende heeft soms extra informatie nodig over de bevalling of de gezondheid van moeder en kind. MST, Naviva Kraamzorg en BTK Kraamzorg werken daarom nauw samen om de overdracht zo goed mogelijk te laten verlopen.

Ik ben bevallen in MST waar ze net gestart waren met het ‘warme’ welkom. Dit is mij zeer goed bevallen en ik raad het ook zeker aan om dit door te zetten. Voor de kraamvrouw geeft het veel rust om in het ziekenhuis de kraamzorg te ontvangen en de eerste kennismaking/informatie te delen. Bij mijn eerste bevalling heb ik dit niet gehad en was het gelijktijdig thuis komen uit het ziekenhuis en de kraamzorg ontvangen best druk.

Ervaring van een moeder

De overdracht

Hoe gaat dat, de warme overdracht? De kraamverzorgende van Naviva of BTK komt naar MST. De ouders en kraamverzorgende kunnen zo rustig kennismaken met elkaar. Ondertussen neemt de kraamverzorgende met de verpleegkundige van MST de bevalling en bijzonderheden door. Ze verricht de laatste controles bij moeder en de baby samen met de verpleegkundige. Adviezen vanuit MST rond de gezondheid van moeder en kind kan de kraamverzorgende direct overnemen.

De kraamverzorgende bereidt moeder en kind voor op de reis naar huis. Ze begeleidt de familie naar de auto en zorgt ervoor dat iedereen veilig en gezond op weg kan. Thuis ontmoeten ze elkaar weer, waar de kraamtijd wordt voortgezet.

De warme overdracht betekent

  • Goed voorbereid en veilig naar huis
  • De kraamverzorgende is volledig geïnformeerd over de gezondheid van moeder en kind
  • De zorg thuis sluit naadloos aan op de zorg van MST
  • Ontspannen kennismaken met de kraamverzorgende
  • Zorgeloos ontslag uit MST

Wilt u nog meer weten over de warme overdracht? Bekijk dan de video hieronder

Waar bent u naar op zoek?