Slikfoto

U heeft een afspraak voor een slokdarm en/of maagonderzoek. Het doel van hdit onderzoek is het maken van röntgenfoto’s van de slokdarm en/of maag en het slijmvlies van de slokdarm en/of maag. Het slikmechanisme, de vorm, de doorgang van de slokdarm naar de maag en de maag zelf kunnen worden beoordeeld.

Het onderzoek

Het onderzoek wordt gedaan door de radioloog en duurt ongeveer 20 à 30 minuten. Hij/zij wordt daarbij geassisteerd door een radiologisch laborant(e). Het onderzoek wordt zowel in staande als liggende houding gedaan. Om de slokdarm en/of maag zichtbaar te maken op de röntgenfoto, moet u een beker met een bariumoplossing opdrinken. De bariumoplossing is te vergelijken met drinkyoghurt en heeft de eigenschap om slokdarm en maag zichtbaar te maken op een röntgenfoto. De bariumoplossing verlaat via de ontlasting uw lichaam. Door na het onderzoek extra te drinken kunt u dit stimuleren. De ontlasting kan wel enige dagen iets anders gekleurd zijn. Indien er ook foto’s van de maag worden gemaakt, krijgt u daarbij ook een beetje bruispoeder.

Voorbereiding

De dag voor het onderzoek mag u gewoon eten en drinken. Na 22.00 uur mag u niets meer eten. De volgende ochtend moet u geheel nuchter op de afdeling radiologie komen. Dit betekent: niet eten, drinken of roken. Het is verstandig om iets te eten mee te nemen, dat u na het onderzoek kunt op eten.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina