Hartklepaandoening

Een hartklepaandoening komt meestal niet onaangekondigd. Vaak heeft u al langere tijd klachten, zoals moeheid, kortademigheid en een onregelmatige hartslag.

Een operatie

In het hart zitten op vier plaatsen kleppen. Een gezonde hartklep opent en sluit perfect, zodat het hart geen moeite hoeft te doen om bloed door het lichaam te pompen. Als de kleppen vernauwd zijn door vergroeiing of kalkafzetting (stenose), de kleppen beschadigd of uitgerekt zijn (insufficiëntie) of de klep moeit krijgt met pompen (hartfalen), kan het zijn dat u een operatie nodig heeft.

De oorzaak

De oorzaak van zo’n hartklepafwijking is meestal veroudering. Uw kleppen verouderen net zo snel als uw lichaam. Bij klachten die mogelijk wijzen op een hartklepaandoening, voert de cardioloog eerst een aantal onderzoeken uit. Het gaat dan meestal om een hartkatheterisatie of een echocardiografie. Als blijkt dat medicijnen of een dotterbehandeling niet voldoende zijn, kan de cardioloog ervoor kiezen een kunstklep te laten plaatsen door de thoraxchirurg.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina