Wat kunt u thuis verwachten?

De eerste dagen na de ingreep zal uw kind zich nog wat ziek voelen. Praten en eten kunnen pijnlijk zijn. De keelpijn, die soms uitstraalt naar de oren, is goed te bestrijden met pijnstillers volgens schema. Wanneer uw kind praat, klinkt dat in het begin alsof hij een volle mond heeft. Deze klachten gaan geleidelijk over. Een lichte temperatuurverhoging (tot 38,5° C) als reactie op de ingreep is normaal.

Op de plaats van de verwijderde amandelen ontstaat een grijs-witte laag (korstje). Dit is een normaal verschijnsel en geen ontsteking. De adem kan hierdoor wat weeïg ruiken en een vieze smaak in de mond geven. Het korstje is na ongeveer een week verdwenen. Het loslaten van dit korstje gaat soms gepaard met een beetje bloed (in het slijm).

Uw kind kan de eerste dagen zwarte ontlasting hebben. Dit komt door het inslikken van bloed.

Activiteiten
Als uw kind geen koorts heeft, mag hij de dag na de operatie even naar buiten, echter niet te veel in de zon. Ook moet snuiten vermeden worden. Na enkele dagen voelt uw kind zich waarschijnlijk weer goed. Na een neus- en keelamandeloperatie mag uw kind de vierde dag weer naar school.

Wees de eerste drie dagen voorzichtig met douchen en baden. Laat uw kind vooral niet te lang en te warm douchen en baden. Uw kind mag na twee weken weer zwemmen en vliegen.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina