Bypass operatie

De behandelstappen

De bypass operatie wordt uitgevoerd door mst-thorax-centrum-twente

Wat is een bypass operatie?

Een bypass operatie wordt uitgevoerd bij vernauwde kransslagaders. Dit zijn de aders die de hartspier van zuurstof voorzien. Tijdens de operatie wordt, met behulp van een (slag)ader uit het eigen lichaam, een omleiding gemaakt om de vernauwing in de kransslagader. De operatie wordt daarom ook wel een omleidingsoperatie genoemd.

vernauwde-ader

Meer over vernauwde kransslagaders

Feit: 1 op de 16 Nederlanders is hartpatiënt

Wanneer en waarom is een bypass nodig?

Een team van verschillende specialisten bepaalt, na diverse onderzoeken, of een bypass operatie voor u geschikt is. De operatie wordt geadviseerd als er meerdere ernstige vernauwingen zijn, als de linkerhoofdkransslagader ernstig vernauwd is of wanneer dotteren niet mogelijk is. Ook wanneer om een andere reden al een operatie nodig is, bijvoorbeeld een hartklepoperatie, heeft een bypassoperatie de voorkeur.

Een mogelijk onderzoek is een hartkatherisatie. Hierbij worden uw kransslagaders in beeld gebracht om te kijken of er vernauwingen of afsluitingen zijn. Ook wordt er gekeken of de hartkleppen goed werken en hoe de pompfunctie van het hart is. Bij het onderzoek worden filmopnamen gemaakt met behulp van röntgenstralen en contrastvloeistof. Deze vloeistof zorgt er voor dat de kransslagaders zichtbaar zijn op de film.

Thorax Centrum Twente

U wordt geopereerd in Thorax Centrum Twente. Dit is binnen MST het basiscentrum voor hoogstaande specialistische zorg op het gebied van hartklachten. Het centrum is nauw betrokken bij de specialismen cardiologie, cardiothoracale chirurgie en longchirurgie.

Meer over Thorax Centrum Twente

Logo Thorax Centrum

Patiëntervaring

Toen ik vorige week ging hardlopen, had ik niet kunnen vermoeden dat ik nu in dit ziekenhuisbed zou liggen. Zonder enig signaal vooraf voelde ik druk op mijn borst en pijn in mijn arm.

Wie opereren u tijdens een bypass operatie

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina