Kankerzorg in MST in coronatijd

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Ieder jaar wordt op deze dag wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt.

Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten blijven te vinden naar zorg en ondersteuning.

In deze video vertellen twee patiënten, internist-oncoloog Djura Piersma, chirurg-oncoloog Anneriet Dassen en radiotherapeut Ellen Hendriksen over de zorg rondom kanker in MST in coronatijd. En waarom het zo belangrijk is om op tijd aan de bel te trekken bij klachten en dit niet uit te stellen.

Kanker wacht niet

Kanker wacht niet tot corona voorbij is. Heeft u zorgen over kanker? Of klachten die u eerst niet had? Blijf daar niet mee rondlopen. De campagne ‘Kanker wacht niet tot corona voorbij is’ is opgezet om te helpen om in deze tijd de weg te vinden naar de zorg. Het is een initiatief van een samenwerkingsverband van kankerpatiëntenorganisaties en organisaties van zorgverleners die kanker behandelen. Kijk voor informatie en tips op kankerwachtniet.nl.

Wereldkankerdag

Vaak hebben mensen die van kanker zijn genezen nog lange tijd – soms zelfs hun leven lang – last van de gevolgen van de ziekte en de behandeling. Ieder jaar staan we daar wereldwijd op 4 februari bij stil. In Nederland spannen honderden organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen of te behandelen. En om je te ondersteunen bij het omgaan met de gevolgen van de ziekte. Je kunt (nader) kennismaken met diverse zorgorganisaties in het land. Dit jaar zetten zij vooral online hun deuren open voor bijvoorbeeld een luisterend oor, een rondleiding of een lezing. Meer op wereldkankerdag.nl

Waar bent u naar op zoek?