Keurmerken voor vaatzorg 2018 ontvangen

Medisch Spectrum Twente heeft opnieuw het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk ontvangen van Harteraad. Dit houdt in dat ons ziekenhuis voldoet aan de eisen en criteria die deze patiëntenvereniging stelt aan de zorg voor patiënten met vaatproblemen. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met vaatchirurgen, dermatologen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.


‘De toekenning van de keurmerken laat wederom zien dat onze vaatzorg TOP-zorg is. Wij zijn er ontzettend blij mee.’

prof. dr. Bob Geelkerken, vaatchirurg

Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Het Spataderkeurmerk gaat over goede spataderzorg.

Vaatchirurgie in MST

De afdeling Vaatchirurgie van MST is een landelijk vooraanstaand centrum, waar de vaatchirurgie in de volledige breedte wordt beoefend. Ook voor complexe en acute ingrepen staat MST landelijk hoog aangeschreven. Sinds de ingebruikname van de hybride operatiekamer is zelfs nog meer mogelijk dan in het verleden. Operaties vinden plaats in Enschede, spreekuur en het vaatlaboratorium zijn daarnaast ook mogelijk in Oldenzaal en Haaksbergen. Daardoor is MST het vaatcentrum voor een groot deel van Overijssel en Gelderland.

Harteraad

Harteraad is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging, partner van de Hartstichting, richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl.

Meer weten over vaatzorg in MST? Bekijk het specialisme Vaatchirurgie

Waar bent u naar op zoek?