Nederland gaat in een vlot tempo weer open. Hoewel we natuurlijk blij zijn dat er weer steeds meer kan, realiseren we ons dat een ziekenhuis anders is dan de rest van de samenleving. We hebben de verantwoordelijkheid om de zorg voor onze vaak kwetsbare patiënten in een zo veilig mogelijke omgeving te bieden. Om onze patiënten te beschermen, en om op een veilige manier voldoende (zorg)medewerkers beschikbaar te houden, blijven de meeste maatregelen in ons ziekenhuis van kracht. Hierin staan we niet alleen: diverse ziekenhuizen doen dat. Dit is ook conform het beleid van de Federatie Medisch Specialisten (FMS).

Wat verandert er per woensdag 23 maart?

  • De bezoektijden worden weer verruimd en zijn als volgt: tussen 9 en 21 uur. Het aantal bezoekers blijft vooralsnog maximaal 2, gedurende maximaal een uur per dag.
  • We gaan van een actieve screening naar een passieve screening bij toegang tot het ziekenhuis en via de website. Dat betekent dat we vanaf nu verzoeken om alert te zijn te zijn op klachten en het aan te geven als u in contact bent geweest met iemand die positief is getest. Voor patiënten geldt om dit aan ons te melden via de coronacheck op onze website. We vragen bezoekers en begeleiders om in deze gevallen niet naar het ziekenhuis te komen.

Corona: alle informatie op een rij

Alle overige maatregelen blijven van kracht. Het mondneusmaskerbeleid blijft dus ook gelden. Bij de ingang van het ziekenhuis reiken we aan iedereen een mondneusmasker uit. Ook de basisregels hygiëne blijven bestaan: houd handen schoon, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog en het houden van anderhalve meter afstand.

Op deze pagina staat alles rondom de coronamaatregelen in MST op een rij.

Waar bent u naar op zoek?