Informatie avond Endometriose

  • 23mei 2017 19:30 - 22:00. Koningszaal 4, Locatie Enschede
Endometriose – de nieuwste inzichten

De Endometriose Stichting en MST organiseren op dinsdagavond 23 mei een informatiebijeenkomst over endometriose. De voorlichtingsavond vindt vanaf 19:30 uur plaats in ons ziekenhuis, Koningsplein 1 in Enschede. Het endometriose specialistenteam deelt deze avond de laatste ontwikkelingen op het gebied van endometriose en de behandeling ervan.

Wat is endometriose
Endometriose is een chronische ziekte die voorkomt bij vrouwen vanaf de vruchtbare leeftijd. Het is een aandoening waarbij weefsel dat cellen van het baarmoederslijmvlies bevat, zich buiten de baarmoeder bevindt. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. Deze aandoening kan ook de kans op een zwangerschap ernstig verminderen. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om endometriose te behandelen. Het is een aandoening waar niet makkelijk over gepraat wordt en die bovendien de kwaliteit van leven drastisch kan verminderen.

Informatiebijeenkomst 
De gynaecologen dr.Rick Quartero, Laurens van Boven en Marieke Verberg van MST, delen op dinsdagavond 23 mei tijdens een informatiebijeenkomst de laatste ontwikkelingen op endometriosegebied. Zo presenteren zij onder andere de nieuwste bevindingen vanuit het 13e Wereldcongres over endometriose in Vancouver, die zij in de dagen voorafgaand aan de informatiebijeenkomst bezoeken. MST heeft een endometrioseteam opgezet en is het eerste Nederlandse ziekenhuis dat de plasmatechniek aanbiedt om endometriose te behandelen. 
Uiteraard zijn er ook vrijwilligers/ervaringsdeskundigen van de Endometriose Stichting aanwezig en is er gelegenheid om in contact te komen met lotgenoten, vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Voor wie
De informatieavond is bedoeld voor vrouwen met (vermoedelijk) endometriose. Maar endometriose heb je niet alleen en daarom zijn ook partners, moeders, vriendinnen en andere belangstellenden van harte welkom.

Aanmelden
Aanmelden via www.endometriose.nl/agenda. Als er behoefte is om van tevoren al een vraag in te brengen, dan deze graag bij de aanmelding vermelden.