Verpleegkundige opleidingen

MST is een erkende leerplaats voor studenten in opleiding tot verpleegkundige. MST beschikt over verschillende leerafdelingen. De studenten leveren de totale zorg met op de achtergrond de werkbegeleiders. Studenten leren van elkaar en met elkaar. De student wordt coachend begeleid door werkbegeleiders van de afdeling. Deze stagevorm sluit goed aan bij de ontwikkeling van het competentiegericht onderwijs. Binnen een leerafdeling zijn praktijk en school zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Je krijgt alle mogelijkheden om wat je op school leert in de praktijk uit te voeren.

Type opleidingen

MST heeft een samenwerkingsverband met opleidingsinstellingen uit de regio. Vanuit ROC van Twente lopen MBO Verpleegkunde studenten stage in het derde en vierde leerjaar.  Deze studenten worden opgeleid tot verpleegkundige kwalificatieniveau 4 (NLQF4).

Vanuit de Saxion  Hogescholen lopen HBO studenten stage tijdens het tweede, derde en vierde leerjaar. De studenten worden momenteel opgeleid tot verpleegkundige kwalificatieniveau 5, in de toekomst wordt dit kwalificatieniveau 6 (NLQF 6).

In het tweede jaar hebben de HBO- V studenten de mogelijkheid om hun opleiding voort te zetten in een leren-werken variant, namelijk HBOV deeltijd met werkkringeis.

Initiële zorgopleidingen in MST:

Hoe stromen studenten in:

  • Via opleidingsinstelling of sollicitatieprocedure

Opleidingen:

  • Verpleegkunde regulier (MBO en HBO)
  • Verpleegkunde deeltijd met werkkringeis
  • Verpleegkunde route Gezondheid & Technologie

Methoden van onderwijs:

Werkplekleren en vaste onderwijsmomenten, Leren-werken trajecten.

EQF_NLQF_niveaus-1024x533

In ons nieuwe MST is veel technologie toegepast en één van de studieroutes binnen Saxion is de studieroute Gezondheid & Technologie (G&T). Deze komt 60% overeen met de opleiding tot HBO verpleegkundige en focust voor 40% op technologie en innovatie. MST biedt ook stageplaatsen op verschillende afdelingen aan de studenten van de HBOV G&T studieroute.

Klaar voor de toekomst!

We denken mee met de veranderingen binnen de opleidingen en kwalificatieniveaus.
Veranderingen als de Bachelor Nursing 2020 en het nieuwe kwalificatiedossier voor de MBO verpleegkundige.

Resultaten

MST en Medical School leveren een bijdrage aan het leerproces van ongeveer 200 MBO en HBO studenten Verpleegkunde per schooljaar.

 

Afbeelding1