Kapelconcert MST met hoofdrol voor orgel(s) en blokfluit

23 mei 2017

In de serie Kapelconcerten MST verzorgen Gijs van Schoonhoven, Gerrit Hoekstra, beide op orgel en Maaike Dessens, blokfluit op zondag 28 mei aanstaande een concert met werken van onder andere Georg Böhm, Bach en Vivaldi.

Een concert waar kennis gemaakt kan worden met de nieuwe cantor-organist van MST, Gerrit Hoekstra. Sinds vorig jaar is hij de opvolger van Gijs van Schoonhoven. Beide organisten hebben Maaike Dessens uitgenodigd om dit concert rondom het orgel met haar spel op blokfluit een extra dimense mee te geven.

Maaike studeerde blokfluit aan het conservatorium in Zwolle en heeft zich in het bijzonder toegelegd op versieringen en diminuities uit de late Middeleeuwen en Renaissance. Zij is blokfluitdocente aan de muziekschool in Rijssen. Gerrit Hoekstra studeerde orgel, kerkmuziek en koordirectie, eveneens aan het conservatorium in Zwolle. Hij is nu als cantor-organist verbonden aan het MST in Enschede. Gijs van Schoonhoven studeerde orgel, kerkmuziek en muziektheorie aan het Arnhems Stedelijk Conservatorium en is nu als Kirchenmusiker verbonden aan de Katholische Kirchengemeinde St. Maria Himmelfahrt in Ahaus.  

Het concert is gratis toegankelijk en vindt plaats vanaf 15.30 uur in de Kapel / Stilteruimte van het ziekenhuis aan het Koningsplein in Enschede. Een vrije gift na afloop is van harte welkom, want daarmee kan de Stichting Kapelconcerten MST deze culturele activiteiten blijven voortzetten.

U vindt de Kapel / Stilteruimte op de begane grond van het MST. Het totale muzikale programma duurt ongeveer een uur.