Kunst kijken wordt beleven bij MST tijdens Kunst in het Volkspark 11 juni 2017

06 juni 2017

Kunstwerken MST
Voor MST is voor de kunstwerken een overkoepelend thema opgesteld, namelijk dat van de Rite de Passage, wat symbool staat voor de weg die de patiënt zowel fysiek als emotioneel aflegt tijdens zijn ziekteperiode. Dit besef is gebruikt om tot zes kunstwerken met een ziel te komen, die op belangrijke plekken te zien en te ervaren zijn. Dat zijn vijf verschillende kunstwerken in de vijf atria en één in de halfondergrondse entree.
Tijdens Kunst in het Volkspark op zondag 11 juni informeert MST bezoekers over de wijze waarop de kunstenaars tot hun kunstwerken zijn gekomen.


Borstkanker bij MST
MST is regionaal centrum voor borstkanker (Centrum voor Mammacare) en doet toepassingsgericht onderzoek naar manieren om screening makkelijk te maken. Zo hebben we samen met de UT een onderzoeksopstelling waarmee borstscreening comfortabeler wordt.

Paper-Art borstbeeld van Jorien Stel
Dit jaar is Jorien Stel Paper-Art aanwezig in de MST-tent tijdens 'Kunst in het Volkspark'. Zij zal naast haar Paper-Art schilderijen een door haar gemaakt Paper-Art borstbeeld tonen, die zij heeft gemaakt nadat er in januari 2016 borstkanker bij haar werd geconstateerd. Dit borstbeeld is door Jorien  aangeboden aan de Mamapoli van MST als dank voor de goede medische zorg en als 'hart onder de riem' voor alle vrouwen die in hun leven te maken krijgen met borstkanker. Het beeld straalt kracht, troost en liefde uit.

Paper-Art is een kunstvorm die gebruik maakt van beelden en woorden voor het creëren van een nieuwe compositie en een nieuw verhaal. Jorien haar Paper-Art schilderijen laten zich het beste ‘lezen’ als werk waarin waarneming, interpretatie en vrije beeldvorming elkaar opzoeken. Haar hedendaagse schilderijen zijn een spannende combinatie van papier uit tijdschriften en acrylverf waarbij figuratie en abstractie elkaar afwisselen. De schilderijen stralen kracht, schoonheid, mysterie en humor uit. Het leuke aan Paper-Art is dat woorden en vormen naadloos in elkaar overvloeien, elkaar versterken of tot denken aanzetten. En zo wordt kijken...beleven!

Kinderen bij MST
MST heeft een speciale plek voor kinderen: het Vrouw Kind Centrum. Hier combineren we alle zorg voor kinderen op één plek. We hebben speciale aandacht voor gezond opgroeien in de 21e eeuw. Kunst gaat over kijken, maar dóen is natuurlijk leuker. Daarom hebben we voor kinderen een leuke activiteit…

Kinderworkshop graffiti spuiten op autowrak door Chris Veldhof
Buiten de MST-tent wordt een 3D object (autowrak) gedecoreerd: een erg leuke workshop voor kinderen om gezamenlijk een uniek kunstobject te decoreren. Deze workshop wordt begeleid door één van de medewerkers van kunstenaar Chris Veldhof.

Kom je ook langs?
Datum: zondag 11 juni plaats van 11.00 - 17.30 uur
Plaats: Volkspark Enschede
Meer informatie:
www.kunstinhetvolkspark.nl

We verwelkomen je graag!