Medische Publieksacademie Twente 1 juni: Opgroeien in de 21e eeuw, hoe gezond is dat?

02 mei 2017

Chronisch moe, overgewicht, obstipatie en vaak buikpijn. De kinderartsen van MST zien dagelijks kinderen met deze problemen in hun spreekkamer. Er zijn aanwijzingen dat deze klachten samenhangen met de drukke, digitale wereld waarin kinderen van nu opgroeien. Kinderen worden in de moderne samenleving steeds meer blootgesteld aan informatiestromen, die ze zelf niet kunnen beheersen.

Tijdens de Medische Publieksacademie Twente van MST op 1 juni vertellen de kinderartsen van MST het publiek over hoe moderne technologie van invloed is op de gezondheid van het opgroeiende kind.

Het eerste moment dat je je baby vasthoudt weet je: ik doe alles voor jouw gezondheid. Je installeert traphekjes, koopt fietshelmpjes en schilt fruit. Maar de gezondheid van kinderen wordt bedreigd vanuit een compleet andere hoek. Moderne technologie bepaalt steeds meer het leven van het opgroeiende kind en  kan leiden tot een overvloed aan prikkels, gebrek aan beweging, te weinig aandacht van ouders en een verkeerd voedingspatroon. Dit kan leiden gedragsproblemen, chronische vermoeidheid, buikpijn en obstipatie.

Hoe onstaan deze klachten? Wat zijn mogelijke oplossingen? De kinderartsen van MST delen hun kennis, ervaring en inzichten met alle ouders uit de regio Twente tijdens de Medische Publieksacademie Twente op 1 juni. Ze vertellen tijdens deze avond meer over de achtergronden en de gevolgen. Ook geven zij tips over wat u als ouder kan doen aan een gezond bewegings- en voedingspatroon van uw kind.

Aan de andere kant bieden technologische innovaties ook veel kansen om gezondheidsklachten te onderzoeken en op te lossen. Activerende games zoals ’Pokemon Go’  kan jeugdigen immers massaal in beweging krijgen!

De sprekers en onderwerpen van de avond:

- Linda van Rooij: Kinderarts- neonatoloog. Buikpijn: invloed van voeding en minder beweging op maag- darmstelsel, behandelmogelijkheden.

- Femke Loeve: AIOS kindergeneeskunde. Obesitas: ontstaanswijze/mechanisme, invloed van de voedingsindustrie, behandelmogelijkheden.

- Boony Thio: Kinderlongarts. Belang van beweging bij chronisch ziekte en hoe beweging een positieve bijdrage kan leveren.

Programma

18.30 ‑ 

19.00 uur: 

Inloop met interactief en informatief programma in de foyer.

19:00 ‑ 

20:00 uur: 

Lezingen Publieksacademie verzorgd door medisch specialisten.

20:00 ‑ 

20:15 uur: 

Pauze met koffie en thee.

20:15 ‑ 

21:30 uur: 

Lezingen Publieksacademie verzorgd door medisch specialisten.

21:30 ‑ 

22:00 uur: 

Mogelijkheid tot stellen van vragen aan de medisch specialist en interactief en informatief programma in de foyer.

Wilt u deze bijeenkomst van de Medische Publieksacademie Twente bijwonen? Meld u dan nu aan via deze link. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!