Enthousiaste reacties van patiënten en medewerkers tijdens unieke open dagen

05 september 2015

 

Meer dan 3.000 mensen hebben op 4 en 5 september hun kans gepakt en het nieuwe ziekenhuis in Enschede voor de eerste keer van binnen kunnen zien en beleven. 
Het was een unieke mogelijkheid voor bezoekers om achter de schermen te kijken en bijvoorbeeld de nieuwe technische mogelijkheden van de operatiekamers te aanschouwen. 
Vrijdag 4 september konden medewerkers aan hun familieleden hun toekomstige werkplek tonen. Vandaag kregen patiënten en hun naasten een rondleiding door het nieuwe ziekenhuis.  

 

MST Tour
Tientallen medewerkers van MST werkten vrijwillig mee aan deze open dagen. Zij begeleidden groepjes van 15 bezoekers langs een speciale route door het gebouw waarin bezoekers in 1,5 uur tijd een goede indruk van het nieuwe MST kregen. Zo kregen ze uitleg over de nieuwe mogelijkheden op  de Spoedpost, de operatiekamers, de polikliniek met onderzoeks- en spreekkamers, de verpleegafdelingen met de éénpersoonskamers en eigen verdiepingskeuken en de kenmerkende atria (binnentuinen) op de begane grond. De rondleiding werd afgesloten bij de ‘social media wall’. 
 
 

 

 De reacties

Met de opdracht ‘#MSTin1woord’ lieten bezoekers hun eerste indruk achter. De social media wall was gevuld met woorden als open, licht, ruim, vernieuwend, patiëntvriendelijk, prachtig en mooi. Het woord ‘Indrukwekkend’ stond met stip op 1. Veranderingen waarover bezoekers hoorden als ‘minder gezichten aan het bed’, of kortere afstanden tussen de units (voorheen afdelingen genoemd) en de gedachte achter ‘healing environment’ vielen in de smaak en bleven hangen. Bij de social media wall werd hier nog over doorgepraat.
Natuurlijk dachten mensen ook mee. Zo is de waterdruk bij de wasbakken in de toiletten nog wat hoog, sluiten de liftdeuren te snel en, zo hoorden we, is het gebouw nog echt kaal. Dit wordt natuurlijk nog opgepakt. 

 

Op weg naar de verhuizing
Na de sleuteloverdracht op 31 juli jl. is het gebouw beperkt toegankelijk. Dit omdat het gebouw het aankomend half jaar wordt voorbereid op ingebruikname. En er moet nog veel gebeuren. Het nieuwe onderkomen van MST moet nog volledig worden ingericht. Zo moet apparatuur worden aangesloten en getest. Maar natuurlijk moet er ook mee worden geoefend. Medewerkers van MST worden hiervoor opgeleid. Er zijn speciale trainingsprogramma’s ontwikkeld die medewerkers voorbereiden, ook op het gebruik van nieuwe apparatuur. Verder leren zij over de veranderende werkprocessen die er door het nieuwe gebouw zullen komen. 

 

Begin januari 2016 gaan wij  verhuizen naar ons  nieuwe ziekenhuis.