Tweede editie Medische Publieksacademie Twente groot succes

02 juni 2017

Onze kinderartsen vertelden gisteravond over wat een opgroeiend kind nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen, welke factoren deze gezonde ontwikkeling in de weg kunnen staan en het ontstaan en het herkennen van gezondheidsklachten. Ook vertelden zij over mogelijke oplossingen en behandelingen en gaven zij adviezen over wat je (als ouder) kan doen om het lichaam (van je kind) gezond te houden.

De kinderartsen deelden hun kennis en ervaringen over hoe overmatig gebruik van beeldschermen en de drukke samenleving kan leiden tot een overvloed aan prikkels, gebrek aan beweging, te weinig aandacht van ouders en een verkeerd voedingspatroon. En de hiermee samenhangende klachten zoals gedragsproblemen, chronische vermoeidheid, buikpijn en obstipatie die zij dagelijks zien. Ook demonstreerden de zorgprofessionals hoe zij moderne technologie inzetten bij het in kaart brengen van de conditie van patiĆ«ntjes en het behandelen van gezondheidsklachten. Wearables, app's en de digitale playground werden getoond.

Heeft u deze bijeenkomst van de Medische Publieksacademie Twente gemist? Lees dan nu het magazine 'Opgroeien in de 21e eeuw, hoe gezond is dat?' of bekijk vanaf 17 juni de opnames van de bijeenkomst. Beide mogelijk via https://www.mst.nl/p/over-mst/mpt/