Het hart, de motor van je lichaam

Het hart, de motor van je lichaam

Medische Publieksacademie Twente 30 november 2017

Over deze Publieksacademie

Het hart zorgt ervoor dat ons bloed naar alle delen van het lichaam wordt gepompt. Daarom wordt het hart ook wel de motor van ons lichaam genoemd. Het is dus belangrijk om je hart gezond te houden. Je borstbeen en je ribben beschermen je hart; ze liggen als een soort verpakking om je hart heen. Maar je kunt zelf ook veel doen om je hart in goede conditie te houden.

1 op de 16 Nederlanders is hartpatiënt. De meeste patiënten zijn tussen de 65 en 74 jaar oud. 1,2 miljoen mensen hebben suikerziekte en de helft van de Nederlanders worstelt met overgewicht. Twee belangrijke risicofactoren voor het hart. Door de vergrijzing en onze leefstijl zal het aantal hartpatiënten de komende jaren snel toenemen. Wetenschappelijk onderzoek heeft de laatste jaren gelukkig veel nieuwe hartbehandelingen mogelijk gemaakt.

Hoe herken je hartproblemen? Wat kun je zelf doen om je hart gezond te houden? Welke behandelingen zijn er mogelijk? En hoe pak je je leven weer op na een hartingreep? Dit alles was onderwerp van de Publieksacademie, verzorgd door onze hartspecialisten dr. Verhorst, dr. Scholten, drs. Lynch en coördinator Hartrevalidatie mevr. ten Harkel.

Magazine en opname

In het kader van deze bijeenkomst is het magazine ‘Het hart, de motor van je lichaam’ ontwikkeld. Dit magazine is uitgereikt aan de deelnemers en verspreid in de wachtruimten van MST. Ook is het magazine in de wachtruimten van de huisartsen te vinden.

U kunt het magazine ‘Het hart, de motor van je lichaam’ hier bekijken.

Heeft u de lezingen gemist? Bekijk hieronder de gehele bijeenkomst terug. Door onze kennis met het publiek te delen willen we de gezondheid in de regio bevorderen en belangstellenden kennis laten maken met ons ziekenhuis en de zorg die hier geboden wordt.

Interview Patrick Verhorst

Cardioloog Patrick Verhorst is begin november te gast geweest bij het RTV Oost programma ‘Overijssel Vandaag’. Hier vertelde hij over het hart, de motor van ons lichaam. Hij vertelde hoe je het hart gezond kunt houden en over de Publieksacademie. Bekijk het item hieronder terug.

Bron video: RTV Oost

Waar bent u naar op zoek?