Opgroeien in de 21e eeuw

Opgroeien in de 21e eeuw, hoe gezond is dat

Medische Publieksacademie Twente 1 juni 2017<

Terugblik Publieksacademie ‘Opgroeien in de 21e eeuw, hoe gezond is dat’

Op 1 juni 2017 deelden onze kinderartsen Boony Thio, Linda van Rooij en AIOS Femke Loeve hun kennis en ervaringen over hoe moderne technologie en de drukke samenleving van invloed zijn  op de gezondheid van het opgroeiende kind met 200 bezoekers. De specialisten informeerden het publiek over wat een opgroeiend kind nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen, welke factoren deze gezonde ontwikkeling in de weg kunnen staan en het ontstaan en het herkennen van gezondheidsklachten. Ook vertelden zij over mogelijke oplossingen en behandelingen en gaven zij adviezen over wat je (als ouder) kan doen om het lichaam (van je kind) gezond te houden.

De kinderartsen zien dagelijks kinderen in hun spreekkamer die door overmatig gebruik van smartphones en/of tablets en de drukke samenleving een overvloed aan prikkels, gebrek aan beweging, te weinig aandacht van ouders of een verkeerd voedingspatroon hebben. Omdat dit kan leiden tot gedragsproblemen, chronische vermoeidheid, buikpijn en obstipatie vroegen de specialisten aandacht voor deze problematiek.Ook vertelden de kinderartsen hoe zij technische innovaties juist actief inzetten om gezondheidsklachten te onderzoeken en op te lossen. Activerende games zoals ’Pokemon Go’  kan jeugdigen immers massaal in beweging krijgen!

Magazine en opname

In het kader van deze bijeenkomst is het magazine ‘Opgroeien in de 21e eeuw, hoe gezond is dat?’  ontwikkeld. Dit magazine is uitgereikt aan de deelnemers, en verspreid in de wachtruimten van MST. Ook is het magazine in de wachtruimten van de huisartsen te vinden.

Heeft u deze bijeenkomst van de Medische Publieksacademie Twente gemist? Bekijk hier een impressie!
U kunt hier de volledige opname van deze publieksacademie bekijken.

Bijeenkomsten 2017

Met de Medische Publieksacademie Twente wil MST de gezondheid in de regio bevorderen en belangstellenden verder kennis laten maken met ons ziekenhuis en de zorg die hier geboden wordt. De volgende bijeenkomsten worden georganiseerd op 28 september en 30 november 2017. Tijdens iedere bijeenkomst staat een ander gezondheidsthema centraal. De onderwerpen en de wijze van inschrijven wordt vanaf 1 augustus op deze website gecommuniceerd.<

Bekijk hier ook de in maart georganiseerde bijeenkomst ‘Haperende hersenen’ en/of het bijbehorende magazine. Onze neurologen Lucille Dorresteijn en Heleen den Hertog en neurochirurg Kuan Kho informeerden het publiek over de werking van het brein, mogelijke signalen van haperingen in de hersenen, onderzoeken en behandelingen en gaven tips over wat je zelf kunt doen om de hersenen zo gezond mogelijk te houden. De aandoeningen ziekte van Parkinson en een beroerte (CVA) stonden deze bijeenkomst centraal.

Waar bent u naar op zoek?