Slaapcentrum

Het is primair voor patiënten met een mogelijk Slaap Apneu Syndroom waarbij in een multidisciplinaire setting zorg verleend wordt en diagnostiek en behandeling naadloos op elkaar afgestemd zijn. Naast slaap apneu zien wij ook patiënten met andere slaap gerelateerde stoornissen.

Binnen het slaapcentrum zijn naast de longarts, KNO arts, neuroloog,  physician assistent en tandarts, twee OSAS consulenten, een diëtist, de longfunctie analist en verschillende slaap firma’s werkzaam. 

Verwijzing
Om u aan te melden bij het Slaapcentrum van het Medisch Spectrum Twente heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Zonder deze verwijzing kunt u geen afspraak maken. Als u slaapgerelateerde klachten heeft raden wij u dan ook eerst aan naar uw huisarts te gaan.

Afspraken
Na aanmelding krijgt u de afspraken voor (indien nodig) het slaaponderzoek, het maken van een ECG en laboratoriumonderzoek thuisgestuurd. Daarnaast ontvangt u een vragenlijst . 

Uitslagen
De uitslagen van alle onderzoeken krijgt u op het multidisciplinaire spreekuur van ons slaapcentrum. Het intake gesprek bij de longarts en KNO arts of bij de neuroloog vind plaats op vrijdag in het Slaapcentrum in Oldenzaal. Met de bevindingen van de specialisten en de uitkomst van het slaaponderzoek, kan in veel gevallen de oorzaak van de klachten worden achterhaald. De specialist bespreekt dan ook met u welke behandeling(en) mogelijk zijn.