Oefentherapeut

Wat doet een oefentherapeut?
Oefentherapie richt zich op het verbeteren van uw dagelijkse houding en beweging. Een oefentherapeut leert u om gezond te bewegen zodat u zelf uw klachten kunt verhelpen.

U stelt eerst samen met de oefentherapeut uw bewegingspatroon vast. Samen met de oefentherapeut kijkt u via spiegels naar uw houding en beweging. De oefentherapeut geeft hierbij inzicht in de relatie tussen de manier waarop u beweegt en uw klachten.

De tweede stap is het doen van oefeningen om uw houding en manier van bewegen te verbeteren. U kunt ook oefeningen krijgen om pijn te verminderen, om te ontspannen of om bepaalde spieren te versterken. Alle oefeningen zijn toegespitst op uw persoonlijke (werk) situatie.

Hoe krijgt u een verwijzing naar de oefentherapeut?
Per 1 juli 2008 zijn de oefentherapeuten Cesar en Mensendieck ook direct toegankelijk, hetgeen betekent dat u ook zonder verwijzing bij een oefentherapeut Cesar of Mensendieck terecht kunt.

Krijgt u een vergoeding voor de behandeling?
Sinds 1 januari 2006 heeft iedereen die in Nederland woont of werkt verplicht dezelfde zorgverzekering. Deze zorgverzekering vergoedt de kosten voor het grootste deel van de gezondheidszorg. Dit deel wordt het basispakket genoemd. Het basispakket vergoedt slechts in een beperkt aantal gevallen oefentherapie: voor chronische patiënten onder de 18 jaar. Voor de overige patiënten wordt oefentherapie meestal in de aanvullende verzekeringen vergoed.

Om na te gaan of en in welke mate oefentherapie voor u vergoed wordt en welke kosten u precies kunt declareren raden wij u aan de polis van uw ziektekostenverzekering te raadplegen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Contact opnemen?
Voor contactgegevens van oefentherapeuten in de regio verwijzen wij u naar de website van de Vereninging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM).

Waar bent u naar op zoek?