Podotherapeut

Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat, die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren van de voeten. De methoden die de podotherapeut gebruikt zijn preventief, beschermend en corrigerend.

Een podotherapeut

  • Geeft tips voor het verminderen van pijn bij het lopen en staan.
  • Past corrigerende of beschermende technieken aan de voet toe, zoals protheses, schoen- en zoolcorrecties.
  • Adviseert u over het voorkomen of bestrijden van voetaandoeningen.
  • Behandelt wonden aan de voet en behandelt ingegroeide teennagels.

Heeft u een verwijzing nodig voor de podotherapeut?
Voor de podotherapeut is een verwijzing van een huisarts, reumatoloog of andere medisch specialist vereist. Wanneer u denkt dat een podotherapeut u kan helpen, neem dan contact op met één van deze artsen voor een verwijzing.

Krijgt u een vergoeding?
Podotherapie en orthopedische zooltjes of andere door de podotherapeut versterkte aanpassingen worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed. U kunt dit in de polis van uw ziektekostenverzekering nalezen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar om na te gaan of en in welke mate podotherapie voor u vergoed wordt en welke kosten (voor zooltjes e.d) u precies kunt declareren.

Contact opnemen?
Hieronder vindt u de contactgegevens van twee podotherapeuten in de regio. Voor overige adressen verwijzen wij u naar de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) www.podotherapie.nl

Enschede

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina