Podotherapeut

Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat, die zijn ontstaan door een afwijkend functioneren van de voeten. De methoden die de podotherapeut gebruikt zijn preventief, beschermend en corrigerend.

Een podotherapeut

  • Geeft tips voor het verminderen van pijn bij het lopen en staan.
  • Past corrigerende of beschermende technieken aan de voet toe, zoals protheses, schoen- en zoolcorrecties.
  • Adviseert u over het voorkomen of bestrijden van voetaandoeningen.
  • Behandelt wonden aan de voet en behandelt ingegroeide teennagels.

Heeft u een verwijzing nodig voor de podotherapeut?
Voor de podotherapeut is een verwijzing van een huisarts, reumatoloog of andere medisch specialist vereist. Wanneer u denkt dat een podotherapeut u kan helpen, neem dan contact op met één van deze artsen voor een verwijzing.

Krijgt u een vergoeding?
Podotherapie en orthopedische zooltjes of andere door de podotherapeut versterkte aanpassingen worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed. U kunt dit in de polis van uw ziektekostenverzekering nalezen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar om na te gaan of en in welke mate podotherapie voor u vergoed wordt en welke kosten (voor zooltjes e.d) u precies kunt declareren.

Contact opnemen?
Hieronder vindt u de contactgegevens van twee podotherapeuten in de regio. Voor overige adressen verwijzen wij u naar de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) www.podotherapie.nl

Enschede

Waar bent u naar op zoek?