Vaatchirurg Edith gaat de komende drie maanden samen met een aantal collega’s van het Medisch Spectrum Twente en andere ziekenhuizen naar Afghanistan voor een bijdrage aan de NAVO missie Resolute Support. Zij neemt u de komende maanden mee in de werkzaamheden en ervaringen van haar en haar teamleden.

“De voornaamste taak voor ons in deze missie is het leveren van adequate medische hulp aan onze NAVO militairen en hun bondgenoten in Afghanistan.”

Edith: “Om de missie en onze manschappen niet in gevaar te brengen kan ik niet altijd alles zeggen, schrijven of op een foto laten zien. Ik ga ervan uit dat u dat begrijpt. Wat we als team wel gaan doen is u de komende maanden laten zien waar we mee bezig zijn en hoe ons leven er uit ziet.

Het kabinet heeft al enige tijd geleden besloten tot het leveren van een bijdrage aan de NAVO-missie Resolute Support (RSM) in Afghanistan. Ter ondersteuning van deze missie in Noord-Afghanistan is nabij Mazar-é-Sharif een Duits kamp met een Duits hospitaal uitgebracht. Op dit kamp zitten militairen van verschillende nationaliteiten. Ook de Nederlandse strijdkrachten hebben een duidelijke taak bij deze missie, maar hierover volgt in de aankomende weken meer informatie. De voornaamste taak voor ons in deze missie is het leveren van adequate medische hulp aan onze NAVO militairen en hun bondgenoten in Afghanistan. Wij werken samen met een Duits medisch team in het Duitse ziekenhuis op Kamp Marmel.

Afghanistan wordt ernstig getroffen door het coronavirus. Om het kamp zo goed mogelijk coronavrij te houden gaan we eerst met het gehele team in quarantaine. Het volgende bericht zal daar over gaan.”

Hier leest u meer over de samenwerking met Defensie en volgt u de verhalen van onze teams in Curaçao en Afghanistan.

Waar bent u naar op zoek?