R.F.H.M. Tummers

Functie: Kinderarts
Bereikbaarheid: (053) 487 23 10
BIG Registratie: 69024363701

Introductie

Ik ben dokter Tummers, kinderarts in Medisch Spectrum Twente en sinds 1986 werkzaam op de afdeling kindergeneeskunde. De opleiding tot kinderarts heb ik gevolgd in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam. Een oud kinderziekenhuis, midden in Amsterdam, later is het overgegaan naar het AMC. Na mijn opleiding ben ik in Enschede als kinderarts gaan werken.

In het MST werk ik als algemeen kinderarts. Daarnaast heb ik samen met dokter Oversteegen de zorg voor kinderen met het vermoeden op een afwijking aan het hart en voor kinderen van wie reeds bekend is dat ze een hartafwijking hebben. Samen met dokter Jonge Poerink heb ik de zorg voor kinderen waarbij de diagnose kanker is gesteld. De behandeling van een kind met kanker gaat altijd in zeer nauwe samenwerking met een van de kinderoncologische centra in Nederland. Vanuit Enschede is dat meestal het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (Emma kinderziekenhuis) of het Universitair Medisch Centrum in Groningen (Beatrix kinderkliniek).

Sinds enkele jaren hebben we een speciale Hoofdpijnpoli voor kinderen. We werken in teamverband met dokter Hageman, kinderneuroloog, mevrouw Smeets, kinderpsycholoog en Jan Korpershoek, kinderfysiotherapeut. Gezamenlijk zien we dan op een middag een aantal kinderen met langdurige hoofdpijnklachten.

Een keer in de drie maanden bespreek ik met een kinderendocrinoloog uit Nijmegen, dokter Otten, een hele ochtend heel veel kinderen met groeiproblemen, schildklierproblemen en andere aandoeningen die met een hormoonziekte samenhangen. We doen dat via een videoverbinding tussen Nijmegen en Enschede, dit wordt ook wel videoconferencing genoemd.

Sinds kort hebben we ook een special spreekuur voor kinderen met een “open rug”, ook wel spina bifida genoemd. Dit spreekuur vond vroeger altijd plaats in het Roessingh. Nu nu we in het nieuwe VKC zitten is dat spreekuur op de kinderpolikliniek in het VKC. Ongeveer 5 keer per jaar. Daar zit ik samen met de kinderneuroloog dokter Portier, de orthopeed dokter Zeegers, de uroloog dokter van de Kolk, de revalidatiearts dokter van Beugen en een kinderverpleegkundige van het Roessingh, Mariette Dekker.

Op donderdagochtend heb ik een algemeen kindergeneeskundig spreekuur in Oldenzaal.

Waar bent u naar op zoek?