Mortuarium

Mortuarium

Een patiënt die in Medisch Spectrum Twente overlijdt, wordt overgebracht naar het mortuarium. Het mortuarium wordt beheerd door Vredehof Mortuariumzorg.

Onze zorg

Bezoek in het mortuarium is mogelijk na overleg met de mortuariummedewerker, te bereiken via tel (053) 487 20 00. De uitvaartverzorger overlegt met de nabestaanden over de plaats waar de overledene wordt opgebaard.

De beheerder van het mortuarium:

 • voert voor het ziekenhuis een deel van de noodzakelijke handelingen uit;
 • zal altijd uiterlijk 3 uur na het overlijden het lichaam koelen;
 • kan desgewenst aanvullend wenselijke zorg verlenen.

Kosten mortuarium

Binnen drie uur na het overlijden wordt het lichaam van de overledene in het mortuarium gekoeld bewaard. Koeling is noodzakelijk om lichaam te conserveren. De mortuariumbeheerder gaat over tot koeling, ongeacht of hij wel of niet toestemming van de nabestaanden heeft gekregen. De kosten voor het verblijf tussen de 3 en 24 uur na overlijden bedragen € 109,- (tarief 2019).

Meer informatie

 • Brochure MST
  Als een dierbaar persoon van u is overleden, is het vaak moeilijk om de aandacht te richten op alle zaken die geregeld moeten worden. Onze brochure is bedoeld als wegwijzer en geeft algemene informatie over diverse onderwerpen rondom overlijden in een ziekenhuis.
 • Overlijden in een ziekenhuis
  Informatie van Vredehof over professionele zorg na overlijden
 • Tarievenlijst Vredehof Mortuariumzorg
 • Brochure voor nabestaanden VMG
  Brochure van de Vereniging van Mortuarium beheerders in de Gezondheidszorg met meer informatie over de noodzakelijke handelingen na overlijden, het gekoeld bewaren van de overledene en wenselijke zorg voor de overledene.
Waar bent u naar op zoek?