Onderhandelen over zorg

Onderhandelen over zorg

Elk jaar maakt het MST afspraken met zorgverzekeraars over de hoeveelheid zorg die ingekocht gaat worden voor het aankomende jaar en de tarieven hiervan. In de onderhandelingen met de zorgverzekeraars wordt ook gesproken over maatregelen die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg en het beheersen van de stijgende zorgkosten. De afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst.

Overeenkomsten tussen MST en zorgverzekeraar

Wij houden u graag op de hoogte met welke zorgverzekeraars MST een overeenkomst heeft afgesloten voor 2023. Op deze pagina ziet u of er een overeenkomst is afgesloten met uw zorgverzekeraar.

Overeenkomst met andere ziekenhuizen

Wij raden u aan ook bij andere ziekenhuizen in uw regio te kijken of uw zorgverzekeraar een overeenkomst heeft voor 2023. Zo niet, dan bent u (indien u niet overstapt) genoodzaakt om naar een ziekenhuis te reizen buiten uw eigen regio.

Premies en vergoedingen

In november maken de zorgverzekeraars hun premies voor het aankomende jaar bekend. Vanaf dat moment weet u wat de maandelijkse premie is voor het aankomende jaar en welke vergoedingen er gelden bij uw zorgverzekeraar. U kunt er vanaf de bekendmaking van de premies ook voor kiezen om van zorgverzekeraar te wisselen. Opzeggen bij uw huidige verzekeraar kan tot uiterlijk 31 december en de aanmelding bij een nieuwe zorgverzekeraar moet uiterlijk eind januari in het nieuwe jaar binnen zijn.

Waar bent u naar op zoek?