Sportevent voor jongvolwassenen met kanker

Sportevent voor jongvolwassenen met kanker bij FC Twente

Wanneer: vrijdag 31 mei van 13:00-16:00
Waar: De Grosch Veste (stadion FC Twente, Colosseum 65 in Enschede)
Voor wie: Jongvolwassenen die kanker hebben of kanker hebben gehad
Contact: aya.fctwente@gmail.com

Sporten kan bijdragen aan sneller herstel en meer energie tijdens en na de behandeling van kanker. Maar het valt niet altijd mee om in beweging te komen of te blijven. In 2023 zijn het OLVG, Antoni van Leeuwenhoek en FysioHolland Oncologie Zorg begonnen met het organiseren van sportevents voor AYA’s. We zijn verheugd dat we de volgende editie in het oosten van het land kunnen organiseren.

31 mei van 13.00 – 16.00 uur

Deze sportieve middag is op 31 mei van 13:00 tot 16:00 en wordt georganiseerd door de ziekenhuizen binnen ONZ netwerk (MST, Saxenburgh, SKB en ZGT) samen met FysioHolland Oncologie Zorg en FC Twente. De middag is in het stadion van FC Twente. De middag is voor jongvolwassenen die kanker hebben of kanker hebben gehad.

De middag staat in het teken van informeren, activeren en inspireren. De inspiratiesessie wordt verzorgd door (ex-)topsporters die ervaring hebben met de ziekte kanker. Ook is er een sportclinic die wordt verzorgd door Olympisch skateboardster en ambassadeur van Boarding For Breast Cancer Roos Zwetsloot. Tijdens de middag is er ook veel ruimte voor ontmoeting met lotgenoten. De middag gratis en geschikt voor ieder niveau, zelfs als je nog nooit hebt gevoetbald of je fysiek minder goed voelt.

Sprekers

De tijdens de inspiratiesessies vertellen (ex-)topsporters die ervaring hebben met de ziekte kanker over hun ervaringen. We zijn blij te kunnen delen dat de volgende (ex-)topsporters aanwezig zijn op 31 mei.

Dennis Warmerdam

Dennis Warmerdam, professioneel hockeyer bij zowel het Nederlands elftal als Bloemendaal, kreeg in 2018 op 23 jarige leeftijd een zeldzame vorm van kanker. Hierdoor moest hij stoppen met hockeyen. Waar een amputatie van zijn rechterarm eerst de enige kans op genezing zou geven, kon zijn arm met een operatie toch gespaard worden. Hij slaagde erin terug te keren als tophockeyer en op 27-jarige leeftijd werd hij zelfs geselecteerd voor het Nederlands elftal. Dennis deelt zijn lessen uit de topsport en zijn ziekteperiode op een ludieke manier om anderen te helpen hun doelen te bereiken.

Myrthe Schoot

Myrthe Schoot heeft meer dan 400 wedstrijden in het Nederlands volleybalteam gespeeld. Vlak nadat ze een punt had gezet achter haar carrière als topsporter kwam ze erachter dat er een tumor van 17 centimeter in haar buik zat. “De zwaarste wedstrijd van haar leven”, aldus Myrthe. Ze is heel open over haar ziekte, zowel in de podcast Over de Top als op haar eigen Instagram account.

Wouter Smit

Wouter had een tumor in zijn ruggenmerg en wervelkolom. Door te sporten bleef bij fysiek en mentaal sterk. Met KapotSterk motiveert hij nu anderen tot een gezonde leefstijl door middel van lezingen, workshops, trainingen en events.

Daphne Voormolen

Daphne Voormolen is voormalig tophockeyster en kreeg op 29-jarige leeftijd de diagnose baarmoederhalskanker. Sporten is haar lust en haar leven, en dat is ze tijdens haar ziekteproces ook blijven doen. Het sporten en gezond eten heeft haar geholpen om na haar behandeling terug te keren in de hoofdklasse.

Eva Blewanus

Eva is fysiotherapeut bij Ajax. Zij en haar tweelingzus Kim kregen beiden borstkanker. Tijdens het ziekteproces is sporten een belangrijk deel van haar leven gebleven. “Het is bewezen dat sporten belangrijk is voor hoe je door de chemo gaat, maar soms kan je een paar dagen niks en dat accepteer ik dan ook”, aldus Eva.

Aanmelden

Klaar voor deze uitdaging? Schrijf je dan nu in via deze link. Er is plaats voor maximaal 75 deelnemers.
Een aantal dagen voor het evenement ontvang je een e-mail met de laatste informatie.
Heb je vragen? Stuur dan een mail naar aya.fctwente@gmail.com.

Over ONZ netwerk

ONZ netwerk is het regionale oncologienetwerk van MST, Saxenburgh, SKB en ZGT. Samen werken de ziekenhuizen aan de beste oncologische zorg, zo dichtbij mogelijk.

Waar bent u naar op zoek?