3D lab

Medisch 3D lab

In september 2018 opende MST het Medisch 3D lab, centraal georganiseerd vanuit de afdeling Medische Technologie. Het Medisch 3D lab zet zich ziekenhuisbreed in om zorg op maat te leveren voor patiënten. Dit kunnen bijvoorbeeld patiënten zijn die behandeld worden door Traumatologie, Orthopedie, Plastische chirurgie, Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA), Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) en Hoofdhals-chirurgie.

Betere zorg

De 3D-visualisatie en 3D printtoepassingen die hier ontwikkeld worden, bieden grote mogelijkheden voor het verbeteren van de zorg aan patiënten. Meer inzicht voor de patiënt in de aandoening zorgt immers voor een betere patiënten ervaring (patiëntparticipatie), het reduceren van operatieduur, het verbeteren van klinische uitkomsten en het verminderen van de kosten van dit geheel. Buiten het leveren van 3D prints en ondersteuning door digitale (operatie)planningen is het 3D lab ook een plek waar in samenwerking met medisch specialisten nieuwe ideeën tot leven komen tot een geïmplementeerde innovatie die toegevoegde waarde heeft voor de patiënt en specialist.

Meer over het Medisch 3D Lab

Meer weten over de klinische activiteiten en onderzoekslijnen van het Medisch 3D Lab? Op LinkedIn vertellen de collega’s hier meer over: 3D Lab Enschede.

Verklaring

Medisch Spectrum Twente maakt medische hulpmiddelen

Medisch Spectrum Twente (MST) fabriceert (medische) hulpmiddelen. Hierbij verklaart MST, gevestigd te Koningstraat 1, 7512 KZ te Enschede, dat hulpmiddelen die conform hun intended-use vallen onder de Medical Device Regulation EU/2017/745 voldoen aan de algemene veiligheids- en prestatie-eisen van bijlage I van de Medical Device Regulation EU/2017/745.

Meer informatie over de medische hulpmiddelen die MST zelf maakt, is op te vragen via de afdeling ICMT via telefoonnummer 053-4872002.

Waar bent u naar op zoek?