Wetenschapsdag

Wetenschapsdag

Op donderdag 11 juli a.s. zal in Medisch Spectrum Twente de jaarlijkse wetenschapsdag worden georganiseerd. Noteer deze dag alvast in je agenda.

 

Programma

Van 9.00 tot 17.00 hebben we een interessant programma voor je samengesteld met o.a.  keynote lezingen van Robin Koops (directeur van Inreda Diabetic) en Geert Jan Groeneveld (directeur van het Centre for Human Drug Research in Leiden). Daarnaast zullen onze uitblinkers in wetenschap en innovatie jullie meenemen in de nieuwste ontwikkelingen rondom de vier onderzoeksthema’s van MST:

  • Interventieonderzoek en doelmatigheid
  • Medische beeldvorming en visualisatietechnieken
  • Data gedreven diagnostiek en prognose
  • Persoonsgerichte zorg en zelfmanagement

Tenslotte is er aandacht voor de thema’s Pioneers in HealthCare en verpleegkundig en paramedisch onderzoek. De MST scriptieprijs zal uitgereikt worden en de eerste winnaars van de vouchers van het Wetenschapsfonds worden bekend gemaakt.  Het definitieve programma volgt nog.

 

Aanmelding

Je kunt je aanmelden voor de wetenschapsdag via de volgende link: https://forms.gle/uXMaAxpzLxHS3LjP9

 

Abstracts

Onderzoekers worden uitgenodigd om abstracts in te sturen over onderzoek dat je binnenkort gaat starten, waar je momenteel mee bezig bent, of wat je net hebt afgerond. Kortom, actuele zaken. Een aantal leden van de Wetenschapscommissie zal de inzendingen beoordelen en bepalen wie uitgenodigd worden om hun onderzoek te presenteren. Tijdens de wetenschapsdag wordt een prijswinnaar aangewezen door een jury. Voor deze onderzoeker is een glassculptuur en een bedrag van €500,- beschikbaar.

Abstracts kunnen ingediend worden via het aanmeldingsformulier (klik hier). Dit formulier dient gemaild te worden naar wetenschapsbureau@mst.nl. Deadline voor het insturen van abstracts is 14 juni a.s.

 

Oproep MST Scriptieprijs

Verpleegkundigen en paramedici worden uitgenodigd om mee te dingen naar de MST Scriptieprijs. Het doel van de MST Scriptieprijs is het stimuleren van evidence based practice vanuit de “werkvloer” in brede zin in MST. Alle verpleegkundigen en paramedici kunnen deelnemen aan de MST Scriptieprijs. Er moet sprake zijn van een praktische innovatie of onderzoek, uitgevoerd door een verpleegkundige of paramedicus werkzaam of in opleiding in MST, waarbij er een eindproduct is in de vorm van een verslag of scriptie. Eindproducten geschreven in 2023 kunnen worden ingediend.

Je kunt je aanmelden voor de Scriptieprijs door het aanmeldingsformulier (klik hier) in te vullen en dit samen met het eindproduct en een samenvatting te sturen naar wetenschapsbureau@mst.nl. Deadline voor aanmelding is 21 juni a.s. Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury; de hoogst scorende 3 kandidaten mogen hun project of scriptie presenteren tijdens de wetenschapsdag. De jury kiest vervolgens de winnaar waarvoor een bedrag van €500,- beschikbaar is.

Waar bent u naar op zoek?