Wetenschapsdag

Wetenschapsdag

MST organiseert jaarlijks een wetenschapsdag. Tijdens deze wetenschapsdag presenteren (lokale) onderzoekers hun onderzoeksresultaten en worden andere activiteiten georganiseerd. Deze dag is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over wetenschappelijk onderzoek in MST.

Wetenschapsdag 2023

Op 8 juni vond onze jaarlijkse wetenschapsdag plaats. Het was een zeer geslaagde dag met hoge opkomst en kwalitatief hoogstaande presentaties. Een dag waarin focus aanbrengen en samenwerken als belangrijke aspecten naar voren kwamen. Samenwerken in een regio die alles in huis heeft om het verschil te maken.

De dag werd geopend door Miriam Vollenbroek-Hutten, die namens de Raad van Bestuur benadrukte hoe belangrijk wetenschappelijk onderzoek in MST is. Maroeska Rovers, wetenschappelijk directeur van University of Twente, en Marloes Postel van Hogeschool Saxion vertelden over de potentie van bestaande technologie. Er werd een oproep op alle aanwezigen gedaan om in samenwerking en co-creatie technologie te omarmen, altijd vanuit het oogpunt van zinnige technologie voor zinnige zorg. Sandra van Hogen-Koster, lector bij Hogeschool Saxion en MST, vertelde over positieve gezondheid. In verschillende sessies werden presentaties gegeven rondom de vier wetenschappelijke thema’s van MST (interventie en doelmatigheid, data gedreven diagnostiek & prognostiek, medische beeldvorming en persoonsgerichte zorg) en verpleegkundig- en paramedisch onderzoek. In een escape room konden bezoekers hun wetenschappelijke kennis en vaardigheden testen. De dag werd afgesloten door Erben Wennemars, met een inspirerende lezing waarbij het vooral ging over de bedoeling achter het doel.

De wetenschapsprijs die deze dag is uitgereikt, is gewonnen door Miarca ten Broeke. Die heeft zij gewonnen met haar mondelinge presentatie over haar onderzoek getiteld: “Vroege delierdetectie na hartchirurgie: de Brain Pro-TCT studie”.

Klik hier voor een impressie van de dag.

Waar bent u naar op zoek?