Aanvullende informatie

Er is veel informatie op internet te vinden over aandoeningen aan de lever, alvleesklier en galwegen. Om u hierin een klein beetje op weg te helpen, hebben wij hieronder enkele belangrijke links op een rijtje gezet. Op deze websites wordt u vaak nog weer gewezen op andere informatieve sites.

Op de site www.leverkanker.nl wordt u geïnformeerd over o.a. de klachten, onderzoeken, behandelingen en kunt u terecht voor adviezen bij leverkanker. De tegenhanger is de site voor patiënten met alvleesklierkanker:
www.alvleesklierkanker.nl.

Kanker.nl
Informatieplatform en sociaal netwerk voor (ex)patiënten en naasten.
www.kanker.nl

De Alvleeskliervereniging 
De alvleeskliervereniging (AVKV) is een landelijke patiëntenvereniging die opkomt voor de belangen van patiënten met een aandoening aan de alvleesklier. De vereniging werd opgericht uit een dringende behoefte van lotgenoten, om gezamenlijk op te trekken bij het uitwisselen van informatie en het geven van voorlichting.
www.alvleeskliervereniging.nl.

De Nederlandse Leverpatiënten Vereniging
De Nederlandse Leverpatiënten Vereniging is een landelijk actieve patiëntenorganisatie, die leverpatiënten informeert, ondersteunt en de belangen van deze patiëntengroep behartigt.
www.leverpatientenvereniging.nl.

Stichting Patiënten Kanker Spijsverteringskanaal
De SPKS biedt een netwerkorganisatie voor patiënten met kanker aan het spijsverteringskanaal, hun partners en hun naaste omgeving. Zij brengt deze met elkaar in contact en behartigt hun belangen. Daarnaast geeft SPKS voorlichting en bevordert zij wetenschappelijk onderzoek.
www.spks.nl.

Het Koningin Wilhelmina Fonds 
Het KWF is een landelijke vereniging die zich inzet voor de bestrijding van kanker door het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek, het geven van voorlichting en patiënteninformatie en het werven van fondsen. Op de website worden de achtergronden van allerlei soorten kanker beschreven, waaronder alvleesklierkanker:
http://www.kwf.nl/kanker/alvleesklierkanker/Pages/default.aspx.

Maag Lever Darm Stichting
De Maag Lever Darm Stichting is een onafhankelijke stichting werkt al ruim 30 jaar aan hun missie maag-, darm- en leverziekten te voorkomen, te bestrijden en de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. De rol die de Maag Lever Darm Stichting hierbij inneemt is die van facilitator van wetenschappelijk onderzoek, voorlichter en kennisbron.
www.mlds.nl.

Stichting Gezondheid Allochtonen Nederland (SGAN)
SGAN is een landelijk opererend kennis- en adviescentrum voor interculturele gezondheidszorgzorg in Nederland. Zij staan zowel voor de patiënten als voor professionals klaar.
www.stichtingak.nl.

Herstel en Balans
Revalidatieprogramma’s op maat die bedoeld zijn voor mensen met verschillende problemen en klachten door kanker.
www.herstelenbalans.nl.

Helen Dowling Instituut
Het Helen Dowling Instituut helpt u en uw naasten omgaan met emoties en angsten naar aanleiding van de diagnose kanker. Zij bieden professionele hulp in de vorm van individuele gesprekken en groepsgesprekken.
www.hdi.nl.

DPCG.nl
De landelijke multidisciplinaire werkgroep van specialisten op het gebied van alvleesklierkanker. Informatie over patiënteninformatie, studies en richtlijnen.
www.dpcg.nl

Living With Hope
Het patiëntenplatform voor mensen met alvleesklierkanker. Lotgenotencontact, advies en informatie.
www.livingwithhope.nl

Deltaplan alvleesklierkanker
Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten. Een initiafief van 15 expertisecentra voor alvleesklierkanker in Nederland verenigid in de Duth Pancreatic Cancer Group, in samenwerking met patiëntenplatform Living With Hope en de Maag Lever Darm Stichting.
www.deltaplanalvleesklierkanker.nl

Werkgroep leverchirurgie
Actuele onderzoeken m.b.t. leverkanker.
www.werkgroep-leverchirurgie.nl

Waar bent u naar op zoek?