AYA-zorg in Medisch Spectrum Twente

Als AYA staat jouw wereld plotseling op z’n kop en heb jij hele normale vragen in een abnormale situatie. In Medisch Spectrum Twente hebben wij aandacht voor al deze vragen. Met onze AYA-verpleegkundige kun je alle vragen en zorgen bespreken, in alle fases van je ziekte.

AYA-zorg en vragenlijst

AYA-zorg wordt verleend volgens het ‘Ik en mijn…’ AYA-zorgconcept. Op de website van het AYA Zorgnetwerk vind je meer informatie over de onderwerpen en een vragenlijst. Deze vragenlijst kan helpen om je gedachten en vragen op een rijtje te zetten. Deze vragenlijst mag je ook meenemen naar het ziekenhuis.

AYA-team

De AYA-verpleegkundige heeft regelmatig overleg met het AYA-team. In dat team overleggen wij met een medisch specialist en maatschappelijk werker om de zorg nog verder te verbeteren. Al het nodig is kunnen wij ook andere professionals, zoals een psycholoog, een geestelijk verzorger of een diëtiste raadplegen. De AYA-zorg neemt de behandeling van de ziekte of de controle-afspraken niet over. Hiervoor blijft je eigen behandelend medisch specialist verantwoordelijk.

AYA Zorgnetwerk

AYA logoHet AYA-team van Medisch Spectrum Twente werkt nauw samen met het Radboud UMC en is aangesloten bij het Nationaal AYA Jong & Kanker Zorgnetwerk. Zo blijft alle kennis en kunde over ‘kanker op AYA-leeftijd’ altijd actueel. Op de AYA website vind je ook deze patiëntenfolder .

Over AYA’s

AYA’s (Adolescents & Young Adults) zijn jonge mensen die in de leeftijd van 18 t/m 39 jaar de diagnose kanker krijgen. Plotseling staat jouw wereld op z’n kop en heb jij hele normale vragen in een abnormale situatie. Denk aan vragen over opleiding, werk, voeding, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en seksualiteit. Juist dan heb je zorg nodig die stilstaat bij wat jíj nodig hebt tijdens en ook na kanker: leeftijdsspecifieke AYA-zorg.

Contactgegevens AYA-zorg

Waar bent u naar op zoek?