Thorax Centrum Twente is dé plek voor de behandeling van alle hartaandoeningen en behoort tot de top 5 thoraxcentra van ons land. Het is het (boven)regionaal centrum voor interventiecardiologie, klinische elektrofysiologie en cardiochirurgie. De specialismen Cardiologie, Cardio-thoracale Chirurgie, Cardio Anesthesie en Longchirurgie werken hier nauw samen. In het jaarverslag leest u meer over Thorax Centrum Twente.

Diagnostiek en behandeling hartklachten

Wij behandelen patiënten met hartklachten zoals hartritmestoornissen, hartklepafwijkingen of andere hartspierziekten. Ook besteden wij veel aandacht aan het (opnieuw) voorkomen van risicofactoren voor het ontstaan van hartziekten (hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, ongezonde leefgewoonten) en hartrevalidatie.

Naast diagnostiek vinden er ook complexe behandelingen aan het hart plaats. Jaarlijks verrichten wij ongeveer 2200 dotterbehandelingen van de kransslagaderen en implanteren wij ruim 300 pacemakers en 350 inwendige cardio defibrillators. Verder voeren wij ruim 650 katheter-ablaties voor het behandelen van hartritmestoornissen uit.

Longchirurgie

Longoperaties worden in MST in Thorax Centrum Twente uitgevoerd. De thoraxchirurgen en de algemeen chirurgen werken nauw samen bij longoperaties. Voor iedere patiënt bepaalt het longteam, dat bestaat uit een longarts, radioloog, nucleair geneeskundige, radiotherapeut en algemeen- en thoraxchirurgen, de meest optimale behandeling. Het longteam werkt intensief samen met ZGT en SKB.

Patiënt aan het woord

Sporten doe ik het liefst iedere dag. Het is een soort verslaving. Toen ik vorige week ging hardlopen, had ik dan ook niet kunnen vermoeden dat ik nu in dit bed zou liggen.

Nauw verbonden aan het Thorax Centrum Twente is de Stichting Hartcentrum Twente. Deze stichting is opgericht in december 2003.
Het doel van de stichting is het stimuleren van kwaliteitsverbetering van de patiëntenzorg, in de breedste zin des woords, door middel van het financieel ondersteunen van wetenschappelijke activiteiten en uitbreiding van opleidingen op het gebied van hart- en vaatziekten in de regio
Twente en omgeving. Klik hier om de website van de Stichting Hartcentrum Twente te bezoeken.

Waar bent u naar op zoek?