geboortefotografie

Geboortefotografie

Een geboorte is een speciaal moment. Veel aanstaande ouders willen dit graag laten vastleggen door een fotograaf. Dat kan, maar voorop staat dat de bevalling veilig verloopt. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de afspraken rondom de hygiëne, veiligheid en privacy voor zowel u en uw kind als onze medewerkers.

Verloskamer

De meeste baby’s komen in één van de kraamsuites op de Moeder Kind afdeling ter wereld. U bent voor het vastleggen van de geboorte vrij om dit op uw eigen manier in te vullen. U kunt bijvoorbeeld een familielid vragen om bij de bevalling aanwezig te zijn om foto’s te maken. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de diensten van een professionele geboortefotograaf.

Privacy verloskamer

De afspraak is dat medische handelingen niet in beeld komen. Daarmee bedoelen wij bijvoorbeeld inwendig onderzoek, een infuus prikken of een acute situatie waarin bijvoorbeeld bloedverlies ontstaat. Ook artsen, medewerkers en verloskundigen komen zonder hun toestemming niet, of niet herkenbaar, in beeld.

Fotografie in de operatiekamer

MST heeft met een aantal professionele geboortefotografen afspraken gemaakt om bij een bevalling in de operatiekamer aanwezig te kunnen zijn. Dit mag alléén bij een geplande keizersnede. De gecontracteerde fotografen zijn goed voorbereid. Ze hebben uitgebreide instructies gekregen en zijn rondgeleid over de afdeling en in de operatiekamer. Zij kennen de richtlijnen voor kleding en hygiëne en hebben een overeenkomst met MST.

Ouders kunnen zelf een van deze fotografen benaderen en hun wensen en de kosten voor de shoot met de fotograaf bespreken. Ouders geven van te voren op het spreekuur bij de gynaecoloog of verpleegkundige de wens voor aanwezigheid van een fotograaf op de OK aan.

Privacy operatiekamer

Net als in de verloskamer, geldt ook in de operatiekamer dat medische handelingen niet in beeld komen. Ook artsen, medewerkers en verloskundigen komen zonder hun toestemming niet, of niet herkenbaar, in beeld. In de operatiekamer mag niet gefilmd worden.

Aanmelden professionele fotografen

Professionele fotografen, ingeschreven bij de KvK,  die met Medisch Spectrum Twente willen samenwerken, kunnen zich aanmelden voor de rondleiding en instructie op de OK via onderstaand formulier. Per rondleiding kunnen 6 fotografen mee. Na afloop van de rondleiding ondertekent u een contract waarmee u akkoord gaat met de werkwijze, de huisregels en instructies van Medisch Spectrum Twente en haar personeel.

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden en een afspraak plannen.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina