Geboortefotografie

geboortefotografieEen geboorte is een speciaal moment. Veel aanstaande ouders willen dit graag laten vastleggen door een fotograaf. Dat kan, maar voorop staat dat de bevalling veilig verloopt. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de afspraken rondom de hygiëne, veiligheid en privacy voor zowel u en uw kind als onze medewerkers.

Verloskamer

Je bent voor het vastleggen van de geboorte vrij om dit op uw eigen manier in te vullen. Je kunt bijvoorbeeld een familielid vragen om bij de bevalling aanwezig te zijn om foto’s te maken. Uiteraard kun je ook gebruik maken van de diensten van een professionele geboortefotograaf.

Privacy verloskamer

De afspraak is dat medische handelingen niet in beeld komen. Daarmee bedoelen wij bijvoorbeeld inwendig onderzoek, een infuus prikken of een acute situatie waarin bijvoorbeeld bloedverlies ontstaat. Ook artsen, medewerkers en verloskundigen komen zonder hun toestemming niet, of niet herkenbaar, in beeld.

Fotografie in de operatiekamer

MST heeft met een aantal professionele geboortefotografen afspraken gemaakt om bij een bevalling in de operatiekamer aanwezig te kunnen zijn. Dit mag alléén bij een geplande keizersnede. De gecontracteerde fotografen zijn goed voorbereid. Ze hebben uitgebreide instructies gekregen en zijn rondgeleid over de afdeling en in de operatiekamer. Zij kennen de richtlijnen voor kleding en hygiëne en hebben een overeenkomst met MST.

Ouders kunnen zelf een van deze fotografen benaderen en hun wensen en de kosten voor de shoot met de fotograaf bespreken. Ouders geven van te voren op het spreekuur bij de gynaecoloog de wens voor aanwezigheid van een fotograaf op de OK aan.

Privacy operatiekamer

Net als in de verloskamer, geldt ook in de operatiekamer dat medische handelingen niet in beeld komen. Ook artsen, medewerkers en verloskundigen komen zonder hun toestemming niet, of niet herkenbaar, in beeld. In de operatiekamer mag niet gefilmd worden.

Aanmelden als geboortefotograaf voor de wachtlijst

Het is op dit moment niet mogelijk om je aan te melden als geboortefotograaf. Wel kunnen we je op een wachtlijst plaatsen. We nemen contact met je op zodra er weer ruimte is voor nieuwe samenwerkingsverbanden. Je wordt dan uitgenodigd voor de rondleiding en instructie op de OK. Per rondleiding kunnen 6 fotografen mee. Na afloop van de rondleiding onderteken je een contract waarmee je akkoord gaat met de werkwijze, de huisregels en instructies van Medisch Spectrum Twente en haar personeel.

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de wachtlijst.

Waar bent u naar op zoek?