Rondleidingen voor zwangeren

Verloopt je zwangerschap zonder complicaties, dan mag je in Nederland zelf kiezen waar je wilt bevallen: thuis of in het ziekenhuis. Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je weet hoe dingen geregeld zijn. Je verloskundige kan je hier alles over vertellen. Het allerbelangrijkste bij de keuze voor de plaats van bevalling is dat je de plek kiest waar je je het veiligst voelt. Voor de ene is dat thuis, voor de ander het ziekenhuis. Wil je bevallen in het ziekenhuis, dan ben je van harte welkom in MST. Tijdens de rondleiding krijg je een beeld van de geboortezorg in MST.

Voor wie is de rondleiding bedoeld?

Deze rondleiding is bedoeld voor alle zwangeren die onder begeleiding staan van een verloskundige buiten het ziekenhuis of bij een gynaecoloog van een ander ziekenhuis. Partners mogen uiteraard ook mee. Sta je onder medische begeleiding in MST? Dan wordt een rondleiding met je ingepland en hoef je je zelf niet op te geven voor een rondleiding.

Let op:
Zwanger in Twente organiseert in MST voorlichtingsavonden over de bevalling en kraamtijd. Aansluitend krijg je dan ook een rondleiding. Kijk op zwangerintwente.nl voor meer informatie. Een andere rondleiding is dan niet nodig.

Over de rondleiding

Waar moet je zijn, hoe zien de verloskamers en de kraamsuites eruit, welke pijnbestrijding is er voorhanden? Dat soort vragen komen aan bod tijdens de rondleiding. Ook krijg je informatie over de medium care. De medium care is een afdeling waar je samen met je kindje kan verblijven als je kindje nog niet naar huis kan. Een van onze verpleegkundigen leidt je rond. Natuurlijk is er tijdens de rondleiding alle ruimte voor het stellen van je vragen.

Data en opgave

De rondleiding wordt elke laatste dinsdag van de maand gegeven van 18.30 – 19.30 uur (uitgezonderd in december, dan zal de rondleiding op 18 december plaatsvinden). Wordt je medisch begeleid dan start de rondleiding om 19.30 uur. Je kunt je opgeven door een e-mail met je naam, telefoonnummer, de uitgerekende datum en de datum waarop je wilt langskomen te sturen naar viv@mst.nl. We vragen je vriendelijk om op tijd aanwezig te zijn zodat de rondleiding volgens planning kan starten.

Tip: de rondleidingen worden druk bezocht. We raden je aan je geruime tijd voor de uitgerekende datum in te schrijven. Ben je verhinderd? Laat het ons tijdig weten. Dit geeft immers weer mogelijkheden voor andere geïnteresseerden.

Waar?

Medisch Spectrum Twente
Koningsplein 1 te Enschede
Vrouw Kind Centrum
Route H03

Wij vragen je om eventuele kinderen niet mee te nemen naar de rondleiding. Op deze manier kunnen zowel jij als andere deelnemers zich optimaal laten informeren.

Begin met typen om te zoeken..

Zoeken
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Pagina