Gynaecologie

De specialismen gynaecologie en verloskunde vormen bij het Medisch Spectrum Twente één afdeling. Ons team bestaat uit gynaecologen, klinisch verloskundigen, echoscopisten, verschillende arts-assistenten waarvan een aantal in opleiding tot gynaecoloog, obstetrieverpleegkundigen, algemeen verpleegkundigen, onderzoeksverpleegkundigen, oncologieverpleegkundigen, doktersassistentes en medisch secretaresses.

Een gynaecoloog (vrouwenarts) houdt zich bezig met aandoeningen en afwijkingen van de vrouwelijke geslachtsorganen en verricht operaties en poliklinische ingrepen. Naast de ‘gewone’ gynaecologische zorg zijn er speciale thema-poli’s voor oncologie, endometriose, bekkenbodem en osteoporose.

Verloskunde: een belangrijke pijler

Verloskunde speelt een belangrijke rol in onze polikliniek. We hebben een nauwe samenwerking met de verloskundigen uit de regio binnen het VSV (verloskundig samenwerkingsverband) Twente. Er zijn speciale poli’s ingericht voor hoog-risico zwangerschappen en uitgebreid echo-onderzoek. U kunt bij ons terecht voor prenatale screening en prenatale diagnostiek: onderzoek wanneer er een verhoogde kans bestaat op een afwijking bij het kind. Op onze echo-afdeling verrichten wij uitgebreid echoscopisch onderzoek. Voor eventuele vlokkentest of vruchtwaterpunctie werken wij samen met het Klinisch Genetisch Centrum te Nijmegen.

Expertises gynaecologie

Naast de ‘gewone’ gynaecologische zorg bieden wij een aantal extra expertises:

  • oncologie
  • seksuologie
  • menopauze
  • incontinentie
  • verzakking
  • osteoporose
Waar bent u naar op zoek?