Kindergeneeskunde

In Medisch Spectrum Twente wordt kindergeneeskundige zorg gegeven aan kinderen van 0 tot 18 jaar. Kinderen verschillen in veel opzichten van volwassenen, vooral omdat kinderen volop in ontwikkeling zijn. Vaak zijn het de ouders die de klacht voor het kind moeten verwoorden.

Bezoek aan de kinderarts

Bij de behandeling van kinderen moet de kinderarts rekening houden met de verschillen in lichaamsgrootte en gewicht, hierop moet bijvoorbeeld de medicatie nauwkeurig worden afgestemd. Kinderen worden dan ook in eerste instantie gezien door kinderartsen. Afhankelijk van de aandoening worden er andere specialisten bij het onderzoek en de behandeling betrokken.

Polikliniek kindergeneeskunde

Op de Kindergeneeskunde houden de kinderartsen spreekuur. Ook werken er verpleegkundig specialisten, kinderfysiotherapeuten, kinderdiabetesverpleegkundigen en kinderdiëtistes. Daarnaast zijn er speciale spreekuren met andere disciplines.

Coronavirus en kinderen

Bij kinderen verloopt een besmetting met het (nieuwe) coronavirus (SARS-CoV-2) over het algemeen mild. Kinderen kunnen een infectie oplopen en anderen besmetten, maar worden over het algemeen niet ziek of slechts kort en niet ernstig ziek. Veelal is geen speciale behandeling nodig, anders dan ‘uitzieken’ en eenvoudige ondersteunende maatregelen (voldoende drinken, paracetamol). Bij ernstige klachten dient er contact opgenomen te worden met de huisarts.

Lees meer over het coronavirus bij kinderen

Specialisten aan het woord


Femke Loeve: “Kinderen zitten steeds vaker op de bank”


Boony Thio: “Kids kunnen in beweging komen dánkzij technologie”


Linda Van Rooij: “Met onze leefstijl houden we de buikpijn in stand”

Waar bent u naar op zoek?