Wond Expertise Centrum (WEC)

Het Wond Expertise Centrum (WEC) is opgezet voor patiënten met een complexe wond en/of acute wond zonder genezingstendens na enkele weken behandeling. Na verwijzing vanuit de huisarts, specialist ouderengeneeskunde of interne verwijzers levert het WEC een snelle diagnose en stelt in samenspraak met u een behandelplan op. Vanuit verschillende specialismen wordt er naar de wond gekeken en voorkomen we dubbel onderzoek. Door de oprichting van het WEC in MST en nauwe samenwerking met partners in de 1e lijn verbeteren wij de kwaliteit van de wondzorg voor patiënten in deze regio.

Zorg dichtbij de patiënt en in het ziekenhuis wanneer dat moet, is de visie van het Wond Expertise Centrum. De meeste patiënten die hier komen, kunnen met een duidelijk advies thuis verder worden behandeld. Om deze zorg goed af te stemmen hebben wij een integraal netwerk georganiseerd met Zorgschakel Enschede, Carintreggeland, Revalidatiecentrum Roessingh, podotherapie Wender en diverse andere 1e lijn partners. De komende tijd willen wij dit netwerk nog verder uitbreiden/vorm geven.

Type wonden die hier behandeld worden, zijn bijvoorbeeld diabetisch voetulcus, open been (ulcus cruris venosum/arterieel), wonden ontstaan na een ongeluk en doorligwonden.

Het Wond Expertise Centrum stelt zich voor

Voordeel voor de patiënt

  • Geïntegreerde wondpoli met alle specialismen voor wondzorg;
  • De patiënt krijgt vaak al bij het eerste polibezoek een breed behandelplan;
  • Verregaande samenwerking met de thuiszorg, waardoor het proces voor de patiënt soepeler wordt;
  • Door samenwerking kan de patiënt tijdens één behandeling door verschillende specialisten worden geholpen bijvoorbeeld voor de verbetering van de doorbloeding alsook wondbehandeling & ontstaan er nieuwe behandeltechnieken;
  • In het Wond Expertise Centrum wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan.

Specialisten aan het woord

Dr. Meerwaldt: “Als een wond niet geneest, staat niet op je voorhoofd geschreven waarom niet”

Miriam Blokhuis: “Snelle screening en goed onderzoek scheelt leed”

Dr. Hendriks: “Soms heeft de natuur een helpende hand nodig”

Dr. Glade: “Pas als alle condities goed zijn, kan het lichaam de wond weer laten genezen”

Nieuws

Het Wond Expertise Centrum is een erkende CZO-opleiding

Waar bent u naar op zoek?