MRI Scan

MRI

Wat is een MRI?

MRI staat voor magnetic resonance imaging. Er wordt gebruik gemaakt van een sterke magneet, een antenne en radiopulsen. Voor de verschillende onderzoeken maken wij gebruik van een antenne welke op of onder het te onderzoeken lichaamsdeel geplaatst kan worden.

MRI scanner

De scanner is een tunnel, met een verschuifbaar tafelblad. MRI is een pijnloos beeldvormend onderzoek met als groot voordeel dat het geen gebruik maakt van röntgenstralen. Met behulp van het MRI-onderzoek kunnen pezen, spieren, hersenweefsel, kraakbeen, tussenwervelschijven, organen of bloedvaten (MRA) zichtbaar worden gemaakt.

Geluid tijdens de scan

U hoort tijdens het scannen een kloppend/tikkend geluid. Het tikkende geluid is niet continu, maar in sessies van enkele minuten en het verschilt in sterkte en tempo. Om het geluid te dempen voorzien wij u van gehoorbescherming, waarop muziek kan worden gezet. Als u wilt kunt u zelf ook een cd meenemen. Klik om verschillende MRI geluiden te horen.

Contact tijdens het onderzoek

Door middel van een intercom bestaat de mogelijkheid contact te hebben met de laborant die het apparaat bedient. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een laborant beeldvormende technieken en wordt later beoordeeld door een radioloog.

Antwoord op de vraag: hoe werkt een MRI?

Kidreporter Jan (11) gaat voor ons op pad om antwoorden te zoeken op vragen die door kinderen zijn gesteld. In deze aflevering zoekt Jan het antwoord op de vraag: “Hoe werkt een MRI?”

Waar bent u naar op zoek?