Beamers en apple tv’s toveren een lach op het gezicht van de patiënt.

Een grote wens gaat in vervulling: patiënten die langdurig in het ziekenhuis liggen krijgen de mogelijkheid om tv en films te kijken op de muur via een beamer. Stichting Matthijs en de Ronde Tafel Enschede hebben samen geld ingezameld om 10 beamers en apple tv’s voor de hematologische intensive care (de HIC) op de afdeling Interne Geneeskunde te sponsoren.

“We hebben gekeken waar de wens en behoefte voor de patiënten lag. De patiënten op deze afdeling liggen vaak lang in het ziekenhuis. Als zij familie op bezoek krijgen willen ze graag samen een film kijken, maar dat kon eerder alleen via een iPad. Nu kunnen ze veel makkelijk via een beamer op de muur naar de televisie kijken. De patiënten zijn lyrisch en vinden het geweldig. “Het is een enorme verbetering voor de patiënt”, vertelt Ingrid Busschers, teamhoofd Interne Geneeskunde.

“Tijdens het installeren van de installaties kregen de patiënten direct een glimlach op hun gezicht”, vertelt Theo van ICT. Dat is ook te zien aan Wouter, die met acute leukemie in het ziekenhuis ligt en als één van de eerste patiënten een beamer op zijn kamer kreeg: “Het bevalt goed en het is veel makkelijker om te kijken dan op een klein scherm op de iPad.”

Stichting Matthijs en de Ronde Tafel Enschede zijn blij dat ze dit samen konden regelen voor de patiënten. De Ronde Tafel Enschede heeft op de Rotary geld opgehaald en aangeboden aan Stichting Matthijs. Zij werven geld en middelen om het verblijf in een isolatiekamer voor patiënten iets dragelijker te maken.

V.l.n.r.: Ingrid Busschers (MST), Steven Peters (Ronde Tafel), Saskia van Dongen (MST), Mark Bonnema (Ronde Tafel), Marion Sander, Suzan Kienhuis en Niels Bouwhuis (Stichting Matthijs).

Waar bent u naar op zoek?