Digitale toepassingen in de zorg komen steeds meer voor. Maar niet iedereen kan daar even goed mee omgaan. Om daarbij te helpen hebben de Bibliotheek Enschede en Medisch Spectrum Twente (MST) de handen ineen geslagen door samen de cursus ‘DigiVitaler in het patiëntendossier’ te organiseren, op dinsdag 22 november van 19.30 – 21.00 uur.

Beeldbellen met de arts, een dossier bekijken in een patiëntenportaal of online medicijnen aanvragen; contact met het ziekenhuis of de huisarts verloopt steeds vaker digitaal. Hartstikke handig, want je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens en het kost minder tijd en moeite. Maar wat als je hier vragen over hebt of je graag wilt weten hoe dit werkt?

Herkenbare voorbeelden
Bibliotheek Enschede start daarom een cursus DigiVitaler in het patiëntendossier, samen met MST. In deze cursus krijg je uitleg over hoe je zelf gebruik maakt van de mogelijkheden in MijnMST, het patiëntenportaal van MST, en ga je daarmee oefenen. Zo ontdek je dat ‘digitaal’ veel voordelen heeft. De docent gebruikt herkenbare voorbeelden en legt alles stap voor stap uit.

Gratis deelnemen
Deelname aan de cursus is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Als de bijeenkomst op 22 november aanslaat, gaat de bibliotheek de cursus vaker organiseren.

Helpdesk
Als er na de cursus vragen zijn over het patiëntportaal van MijnMST, dan kunnen patiënten altijd bij MST terecht.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze cursus via de website van Bibliotheek Enschede.

Waar bent u naar op zoek?