Heel Twente Stopt met roken logoTwentse zorgverleners wijzen alle Twentse rokers nu op dezelfde manier de weg naar een rookvrij leven. Hulp bij stoppen met roken is voor iedereen in Twente goed beschikbaar dankzij ‘Heel Twente Stopt’. Tubantia publiceerde hierover een artikel in de krant van zaterdag 22 juni 2019.

We pakken samen de oorzaak aan

De gevolgen van roken voor de gezondheid zijn vaak reden om een arts te bezoeken. Roken is een belangrijke factor bij het ontstaan van kanker, longziekten, hart- en vaatklachten en diabetes. Het is dus zaak om de oorzaak, de rookverslaving, aan te pakken.

Er is hulp

Veel rokers willen wel stoppen met roken, maar vinden het moeilijk. En dat is het ook, zeker als je het alleen probeert te doen. Rokers weten nog te weinig over de hulp die ze hierbij kunnen krijgen. Met dit gezamenlijke initiatief van de Twentse ziekenhuizen, huisartsen, apothekers en verloskundigen maken we duidelijk dat er hulp is voor rokers bij het stoppen met roken: Heel Twente Stopt!

Kies de ondersteuning die bij je past

Of je nou bij de huisarts, verloskundige, apotheek of in het ziekenhuis bent, de informatie die je van je zorgverlener krijgt is in Twente altijd hetzelfde. De hulp die je kunt krijgen wordt namelijk goed georganiseerd, precies passend bij de patiënt. Sommige rokers kunnen stoppen door een app te gebruiken, met ondersteuning van medicatie of door deel te nemen aan groepsbijeenkomsten. Anderen hebben weer intensievere 1 op 1 begeleiding nodig, en daarvoor is de Stoppen met Roken poli in MST een succesvolle manier. En als je naast je rookverslaving ook andere verslavingen hebt biedt Tactus hulp. De folders, posters en wachtkamerschermen wijzen je de weg.

Waar wacht je nog op? Doe mee met Heel Twente Stopt!

Flyer Heel Twente Stopt

Waar bent u naar op zoek?