De Raad van Toezicht heeft besloten om Jan den Boon per 1 juni 2021 te benoemen tot voorzitter van de Raad van Bestuur van MST. Deze benoeming is voor vier jaar.

Jan den Boon voorzitter RvB MSTDe Raad van Toezicht is verheugd dat Jan deze voorzittersrol in wil vullen. Peter den Oudsten (voorzitter RvT): “Jan heeft de afgelopen jaren bewezen op een krachtige manier leiding te geven binnen MST, bijvoorbeeld tijdens het Rendementsprogramma, de NIAZ-accreditatie en de afgelopen coronaperiode. Ook ziet hij veel kansen voor regionale samenwerking om de zorg in Twente bereikbaar en beschikbaar te houden en verder te verbeteren. Bovendien maakt hij al sinds 2014 deel uit van de Raad van Bestuur. Met deze benoeming zorgen we voor continuïteit. Samen met Jan kijken we naar de verdere invulling van het bestuur.”

Over zijn benoeming zegt Jan den Boon: “Ik vind het een eer dat MST mij het vertrouwen geeft om deze rol van voorzitter te mogen vervullen. Ik heb het ziekenhuis sinds mijn komst in 2014 goed leren kennen en al veel mooie ervaringen opgedaan en mooie resultaten bereikt. De huidige coronacrisis is intensief, tegelijkertijd toont het de daadkracht en saamhorigheid van alle collega’s. Dat maakt me enorm trots. Ik kijk ernaar uit om samen stappen te zetten om onze zorg, onderwijs en onderzoek nóg beter te maken.”

Waar bent u naar op zoek?