Een bijzonder moment maandag 17 oktober: we hebben onze samenwerkingsovereenkomst met Ministerie van Defensie verlengd. Hierdoor is er veel ervaring in ons ziekenhuis bij bijvoorbeeld grote rampen. Tijdens de coronacrisis in 2020 werkten er zestien militair verpleegkundigen in MST.

Als relatieziekenhuis van Defensie wisselen we medisch personeel uit; de chirurgische teams van Defensie kunnen in MST werken als ze niet op oefening of uitzending zijn en wij leveren chirurgische capaciteit met OK-teams. Deze teamleden –  een chirurg, anesthesioloog,  anesthesiemedewerker en gespecialiseerde operatieassistenten en IC- en SEH-verpleegkundigen – zijn opgeleid tot reservist. Ze zijn dan onderdeel van de flexibele schil van Defensie en gaan mee op missies in het buitenland. Onze collega’s vinden het een mooie en leerzame afwisseling van hun werk in MST.

Militair medisch personeel komt bovenop de normale personeelsformatie van het ziekenhuis. Als zij in MST werken, hebben we extra handen aan het bed. Zij brengen speciale vaardigheden en ervaring mee vanuit de militaire praktijk.

In de overeenkomst is de samenwerking voor de komende 14 jaar vastgelegd. We zijn trots op deze samenwerking en onze collega’s, en dat we zo onze bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren.

Waar bent u naar op zoek?