De neurochirurgen van MST werken als eerste in Nederland met de robot Excelsius GPS van de firma Globus Medical, een combinatie van een stevige robotarm met volledige navigatiemogelijkheden. Dit zorgt voor nauwkeurige uitlijning bij operaties aan de wervelkolom.

De Excelsius GPS beschikt over een bestuurbare robotarm en een röntgennavigatieplatform dat functioneert als de GPS van een auto. Met behulp van de robot kunnen de chirurgen unieke precisie bereiken bij operaties aan de wervelkolom, ook bij de meest complexe.

Voor de patiënt betekent dit minder littekens, sneller herstel, kortere ziekenhuisopname, snellere terugkeer naar het dagelijks leven, kortom: betere resultaten. Het vergroot de veiligheid en de efficiëntie voor patiënten en medewerkers.

Neurochirurg Hoess: ‘MST is het enige ziekenhuis in Nederland dat zowel de nieuwste robot voor Neurochirurgie als ook een Da Vinci robot voor aandoeningen in de buik heeft. Het is een hele grote stap vooruit vergeleken met de robot die we al 13 jaar met veel succes hebben gebruikt. De Excelsius GPS zorgt er voor dat we real time kunnen controleren of een schroef op de goede plek komt. Eerder kon dat alleen achteraf. We gebruiken de robot  voor aandoeningen aan de wervelkolom waarbij de wervels met behulp van schroeven vastgezet moeten worden. We kunnen nu heel precies werken, waardoor mensen sneller herstellen en eerder weer naar huis kunnen.’

Waar bent u naar op zoek?