Leren bij MST

Medical School Twente

Medisch Spectrum Twente (MST) is een groot opleidingsziekenhuis en maakt deel uit van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Medical School Twente (MedST) is het ‘Leerhuis’ van MST. Alle opleidings-, onderwijs- en wetenschappelijk onderzoeksgerelateerde activiteiten binnen MST vallen organisatorisch onder Medical School Twente.

Opleidingen in MST

In MST krijgen veel aankomende zorgprofessionals de gelegenheid om in de praktijk het vak te leren. Er heerst een klimaat waar goede patiëntenzorg, opleiding en onderzoek heel dicht bij elkaar liggen. Dagelijks creëren opleiders en werkbegeleiders de juiste plek om honderden artsen, verpleegkundigen en paramedici van de toekomst op te leiden in een veilige setting met oog voor kwaliteit van patiëntenzorg.

Medical School Twente bestaat uit medische opleidingen, verpleegkundige opleidingen, paramedische opleidingen, bij- en nascholing, Leerplein MST en de medische bibliotheek.

Cijfers & feiten

  • 90 co-assistenten volgen jaarlijks een stage in het kader van hun opleiding tot basisarts;
  • 120 (arts)-assistenten en A(N)IOS worden opgeleid tot (medisch) specialist in 17 verschillende disciplines.
  • Jaarlijks vinden er zo’n 8 tot 10 promotieonderzoeken plaats.
  • MST biedt jaarlijks stageplaatsen aan 230 studenten van verpleegkundige opleidingen op MBO en HBO en aan diverse paramedische opleidingen waaronder zo’n 40 studenten fysiotherapie.
  • MST biedt jaarlijks stageplaatsen aan 230 studenten van verpleegkundige opleidingen op MBO en HBO en aan diverse paramedische opleidingen waaronder zo’n 40 studenten fysiotherapie.
  • Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants worden in verschillende disciplines opgeleid.

Het Leerplein MST

Professionals werkzaam in Medisch Spectrum Twente krijgen ruim voldoende gelegenheid hun professionele deskundigheid te onderhouden en te ontwikkelen. In toenemende mate wordt voor bij- en nascholing gebruik gemaakt van onze elektronische leeromgeving: het Leerplein MST. De MedST beschikt over een goed uitgerust skillslab.

Partners in opleiding & onderzoek

Medisch Spectrum Twente heeft een groot aantal partners in het kader van opleiding en onderzoek. Voor de medische opleidingen heeft Medisch Spectrum Twente o.a. een overeenkomst met het Universitair Medisch Centrum Groningen en voor Technische Geneeskunde met de Universiteit Twente. Partners in zorgopleidingen zijn onder meer Saxion Hogeschool en het ROC. Voor de vervolgopleidingen wordt samengewerkt met het Centraal Instituut voor vervolgonderwijs (CIVO).

Medical School Twente

Waar bent u naar op zoek?